Ze Spartaku si odvezl body jen mladší dorost

[30. 9. 2016 7:17:42]
Ze Spartaku si odvezl body jen mladší dorost

Krajský přebor – skupina A
4. mistrovské utkání: 28.9.2016 (hřiště: Spartak Příbram)

 

Sp.Příbram - Starší dorost             5:2 (1:1)
G: Stibor 2  

Sestava:
F.Dřevojan – Novák, Hofman, Kouklík, Míka (46.Počepický) – Sirotek, Lhota, Stibor, Krůta (80.Mašek) – Glogar (79.Žirovnický), Matoušek (75.Špaček)

Utkání se původně mělo hrát 17.9.2016, ale pro nezpůsobilý terén bylo odloženo.
V tradičním okresním derby se utkali dva celky, které by se měly určitě pohybovat na nejvyšších příčkách tabulky. I přesto, že do Příbrami opět přišlo několik kluků z 1.FK, tak jsme do utkání šli s cílem zvítězit. Vstup do utkání se nám povedl a po první oťukávací desetiminutovce jsme si vytvořili mírnou herní převahu, z které vyplynulo několik šancí. Opravdu velká příležitost přišla v 21.minutě, kdy F.Stibor našel dlouhým autem F.Hofmana a ten prodloužil za sebe na zakončujícího L.Matouška a následně dorážejícího D.Krůtu. Bohužel míč v síti neskončil. V 24.minutě jsme už ovšem mohli radovat. K exekuci trestného kopu z 22 metrů se postavil F.Stibor a nádhernou střelou do horního roku branky nás poslal do vedení – 0:1.V 31.minutě zahrozil soupeř, když dalekonosná střela domácího záložníka skončila na břevně. V 40.minutě byl při úniku na hranici vápna faulován T.Glogar a následoval trestný kop. Míč si postavil D.Krůta, ale brankář jeho dobrý pokus dokázal vyrazit na roh. V 42.minutě se nám opět podařil zahrát dlouhý aut, ale zakončujícího L.Matouška na zadní tyči opět vychytal domácí brankář. Trest přišel o minutu později, kdy domácí podnikli rychlý přechod do útoku a srovnali těsně před přestávkou na 1:1.
Druhý poločas ovšem začal nejlépe, jak mohl. Po pár vteřinách hry se odražený míč dostal k F.Stiborovi a ten se tečovanou střelou z 20 metrů nemýlil – 1:2. Bohužel chvíli po rozehrávce zastavil pronikajícího hráče F.Hofman ve vápně faulem a kopala se penalta. Domácí hráč ovšem pokutový kop neproměnil, když trefil tyčku! V dalších minutách jsme to byli opět my, kdo diktoval tempo hry. V 49.minutě vyrazil pokus D.Krůty domácí brankář na břevno. V rozmezí 50. – 60.minuty jsme zahrávali osm rohových kopů, ale nepodařilo se nám z toho nic vytěžit. V 61.minutě podnikl soupeř ojedinělou útočnou akci, naše obrana zaspala a bylo srovnáno – 2:2. O dvě minuty později bylo ještě hůř. Domácí zahrávali trestný kop ze strany. Centr se snesl na malé vápno, kde stálo několik našich hráčů a jediný soupeř, kterého si ovšem nikdo nehlídal, a tak mohl pohodlně poslat Spartak do vedení 3:2. Bohužel nás tento nepříjemný zvrat velmi ovlivnil, kluci přestali hrát co měli a soupeř přebral iniciativu. V závěru nám navíc ještě viditelně docházely síly a domácí ještě přidali dvě branky, čímž stanovili pro nás velmi krutý konečný výsledek 5:2.

Nadprůměrné utkání krajského přeboru, v kterém jsme 60 minut kontrolovali hru, ale nakonec jsme se museli smířit s vysokou prohrou. Bohužel se nám nepodařilo eliminovat největší domácí zbraň, což je rychlý přechod do útoku a zároveň v rozhodujících chvílích přišlo několik zaváhání v obraně. Posledním faktorem, který určitě ovlivnil konečný výsledek je fakt, že nám podstatně dříve než soupeři došly síly, což souvisí se špatnou tréninkovou docházkou. Na druhou stranu musím kluky pochválit, protože utkání odehráli opravdu ve velkém tempu, dokázali si vytvořit dobré brankové příležitosti a sami sobě ukázali, že i proti tomuto soupeři dokážou diktovat tempo hry.     


-----------------------------------------------------------------------------------


Sp.Příbram – Mladší dorost          0:2 (0:0)
G: Nováček 2

Sestava:
L.Dřevojan -  Hrbek, Svoboda, Bareš, Beňo – Čejda, Bláha, Ja.Kouklík, Vyskočil – Čapek, Nováček

Střídali: Machovský, Chocholoušek, Kopp, (Kopelent, V.Procházka)


Naši kluci byli po celý zápas lepší, soupeře přehrávali a ještě neproměnili několik šancí. Potěšující je fakt, že po zranění se do branky vrátil L.Dřevojan.

 

Zpět na články »