Žáci proti Vlašimi vybojovali pouze jeden bod

[28. 9. 2015 8:28:55]
Žáci proti Vlašimi vybojovali pouze jeden bod

V 8. kole jsme na domácí půdě přivítali soupeře z Vlašimi a chtěli vybojovat tři body. Bohužel jsme před zápasem museli řešit zranění a nemoci v kádru, a tak do zápasu nenastoupili – Kryštof Žižka, Patrik Brejla, Tomáš Svoboda  a Martin Barták. 

Sedlčany – Vlašim  st.žáci   2:2 ( 2:1 ) /zápis o utkání/


V základní sestavě, tak museli nastoupit tři hráči r. 2004 (Vašek Varga, Šimon Štemberk, Ondra Štemberk) a Víťa Macháček  (r.2003).

Zápas jsme začali dobře, chtěli jsme hrát fotbal, vytvářeli jsme si šance a z jedné takové jsme šli v 10.min do vedení po brance Kuby Kouklíka.  Bohužel než jsme doslavili, bylo po naší chybě a nedůrazu  vyrovnáno. Po obdržené brance nám chvíli trvalo, než jsme se srovnali a tento úsek hry byl k nekoukání, nedokázali  jsme  si dát přihrávku, kazili i jednoduché balony a vymýšleli jsme ještě složitější kombinace. Na lepší časy se zablýskalo  těsně před poločasem, kdy jsme viděli asi nejhezčí akci utkání – Pavel Krotil si vzal míč u našeho vápna a od té chvíle mu vše co stálo v cestě připomínalo kužely, které má obejít.  Obešel vše, co mu stálo v cestě a ve vápně přesně zakončil a bylo 2:1.

O přestávce jsme klukům připomínali, že je potřeba hru zjednodušovat, nekazit přihrávky a mluvit na sebe. Druhý poločas byla hra vyrovnaná a po dvou šancích soupeře, kdy dobře zachránil v brance opět jistý Víťa Procházka jsme si i my vypracovali pěkné gólové šance, které volali po přesnějším zakončení. Škoda, protože trest přišel v 64. minutě,  kdy hosté opět po našem nedůrazu a neobsazení hráčů vyrovnali na 2:2. Ještě před koncem zápasu jsme si vypracovali dvě gólovky, ale nebylo nám přáno. Škoda, remízu považuji za zbytečnou ztrátu . Na druhou stranu musím pochválit mladé kluky, jak  zápas zvládli  a starší za to, jak se jim snažili zápas ulehčit a pomoci jim.

 

Sedlčany – Vlašim  ml. žáci 1:9 ( 1:4 )  /zápis o utkání/


Zápas ml.žáků ovlivnil fakt , že naši čtyři hráči odehráli skoro celé utkání za st. žáky a vůbec se v něm neztratili. Do zápasu jsme vstoupili opět dobře a na začátku jsme soupeře tlačili. V 8.minutě jsme po brance Báry Bartákové šli do vedení 1:0. Soupeř začal hru vyrovnávat a my jsme opět neudrželi koncentraci a nedodržovali určené úkoly a taktiku utkání. Začala se nám vytrácet chuť hrát, fotbalovost, rychlejší nahrávka  a využívání celého hřiště. Neustále jsme se vrhali do zbytečných soubojů místo jednoduchého řešení situace a to nás stálo spoustu sil a lehce ztracených míčů. Soupeř hru zlepšil díky našim stále častějším nabídkám a o zápase rozhodl prakticky během  8 minut na konci první půle, kdy jsem v rychlém sledu obdrželi 4 branky a v prvních třech minutách  druhé půle, kdy přidal další 2 branky, přesto že jsme se o poločase domlouvali na věcech, které je potřeba zlepšit.

Tento zápas se nám vůbec nepovedl a pro všechny by měl být varováním a poučením, protože soupeř měl stejně mladé mužstvo jako naše. Je třeba, aby si hráči vzali k srdci, že jak v tréninku, tak v zápase je třeba nasazení, kázeň a chuť poprat se o výsledek, i když se nedaří.

 

Zpět na články »