Žáci na domácím hřišti nezaváhali

[20. 4. 2015 7:46:36]
Žáci na domácím hřišti nezaváhali

Krajský přebor žáků 2014/2015 – 22. kolo - sobota 18.04.2015


Třetí dubnovou sobotu 18.04.2015 jsme doma hostili vrstevníky z Kunic. Za chladného počasí nastoupili klasicky nejdříve starší a po nich mladší žáci. Hráčů na soupisce jsme měli dost a v domácím prostředí jsme se chtěli porvat o velmi cenné body.

St.žáci  – TJ Kunice       4 : 2 (2:1)   
G: Bareš, Čapek, Čipera, Hrbek


Sestava: Jirásek – Bláha, Machovský (57´ Procházka 02), Bartoš, Procházka 01 – Barták, Hrbek, Čipera, Bareš (54´ Macháč L.) – Kubín (36´ Habart), Čapek (51´ Hrstka).


Soupeř byl v tabulce o tři místa před námi s náskokem pěti bodů. Začali jsme aktivně a velice důležité bylo, že hned ve 4. minutě vyslal pěknou střelu na kunickou svatyni Hrbek a dostal nás do vedení. V 7. minutě jsme vedli již o dvě branky po neméně pěkné trefě Čipery. Poločasový výsledek stanovil o deset minut později hostující Síkora.

I začátek druhého poločasu se nám povedl. Ve 40. minutě zvýšil naše vedení Čapek a ve 48. minutě skóroval Bareš. Závěrečné slovo měl ale soupeř, v 56. minutě jsme podruhé nedokázali zlikvidovat brejk Síkory.

__________________________________________________________________________________

 

Ml.žáci – TJ Kunice        7 : 0 (2:0)  
G: 3x Habart, 2x Kubín, Jenčík, Jirák


Sestava:

1)      Šťovíček – Bartoš, Habart, Kindlmann, Macháč P., Mikota, Procházka, Svoboda,

2)      Sosnovec – Čížek, Jenčík, Jirák, Kubín, Macháček, Pech, Varga.


Nastoupili jsme v plné sestavě (střídal jsem dvě kompletní osmičky) proti soupeři, který je v tabulce poslední, což svádělo k domněnce, že „se porazí sám“. Jak jsme se ale záhy přesvědčili, jednoduché utkání to rozhodně nebylo.

Do zápasu jsme vlétli doslova raketově, hned v první minutě nás dostal do vedení Habart. Soupeř ale nesložil zbraně, začal důsledně a důrazně bránit, a my jsme měli s tímto „betonem“ problém. Územní převahu jsme měli velkou, ale stále se nám nedařilo prostřelit klubko hráčů před kunickou brankou. To se povedlo teprve ve 13. minutě Kubínovi, když se trefil po sólovém průniku. Zbylých 17 minut prvního poločasu se již žádná síť nerozvlnila a do šaten jsme šli s dvoubrankovým vedením.

Druhá půle skýtala stejný obraz – náš nápor se většinou zastavil na hradbě bránících hráčů protivníka, hodně našich šancí zlikvidoval také výborný soupeřův gólman. Museli jsme ale čelit i několika brejkům, které však nebyly příliš nebezpečné a oba naši brankáři si s nimi bez problémů poradili. V poslední čtvrtině zápasu se přece jen projevila naše převaha a do sítě Kunic začaly padat branky. Ve 43. minutě se opět trefil Kubín a o čtyři minuty později přidal další gól Habart. Závěrečná pětiminutovka již byla plně v naší režii, pátou branku přidal Jirák, po dvou minutách zvyšoval Jenčík a v poslední minutě završil svůj hattrick Habart, když se prosadil ve skrumáži.


__________________________________________________________________________________

vedoucí týmů Josef Hrma

Zpět na články »