Záchranářský duel s Berounem se „áčku“ výsledkově nepodařil

[17. 5. 2022 7:47:16]
Záchranářský duel s Berounem se „áčku“ výsledkově nepodařil

„A“ muži – Český lev-Union Beroun    1:2 (0:1)
G: Hofman


Sestava:
Dřevojan  – Repetný (46. Hrabák), Brotánek L., Sosnovec (71. Hašek), Krůta M. – Kdolský (63. Kouklík), Novotný, Habart M., Dvořák M. (71. Sirotek M.), Hanuš – Haas (87. Hofman)

Videozáznam utkání:

 

 

Po debaklu v Rokycanech jsme si chtěli udržet naději na záchranu v duelu s posledním Berounem. V důležitém zápase jsme postrádali zraněné Lípu a Sochůrka.


Předzápasové pokyny pohlídat si standardky a hrát jednoduše kolem vápna vzaly za své hned v 8. minutě. Po nepřesné rozehrávce získali hosté roh z pravé strany. Obrana nezachytila náběh Lhotky, který na zadní tyči protlačil míč do brány - 0:1. To přesně hosté potřebovali. Hned od začátku co nejvíce protahovali každou rozehrávku a soustředili se na pevnou defenzivu. Ve 13. minutě jsme ale mohli hned vyrovnat. Kdolský zprava našel na druhé straně Krůtu, který si zasekl míč na slabší pravačku a střelu z 16 metrů vytáhl hostující brankář Šebek na břevno. K dorážce jsme se bohužel neprotlačili. O minutu později poslal opět Kdolský míč na Hanuše, který se otočil na hranici vápna kolem Lhotky, který ho zastavil jen za cenu faulu. Rozhodčí rozhodl, že se bude kopat pouze trestňák a za faul udělil žlutou kartu, kterou jak se později ukázalo, připsal Břížďalovi. Následný Hanušův trestňák tečovala zeď na roh. Ve 21. minutě jsme předvedli pohlednou akci, když Repetný dostal míč do pravého křídla, přesně našel pod sebou Haase, který z první přestřelil. Ve 26. minutě jsme po odvráceném rohu vrátili vysoký míč do vápna. Do souboje s brankářem šel Sosnovec, Šebek míč neudržel a obloučkem ho do prázdné brány poslal Krůta. Obráncům se ale podařilo dostat balón z brankové čáry do bezpečí. Ve 34. minutě přihrál Dvořák na Habarta, který se pěkně uvolnil, ale zblokovaná střela skončila vedle. Následný roh z levé strany zakončoval hlavou Brotánek opět jen nad bránu. I když jsme měli více ze hry, v zakončení nám chyběl větší důraz a kvalita.


Do druhého poločasu už nenastoupil zraněný Repetný, kterého nahradil dorostenec Hrabák. V 52. minutě se dostali hosté k ojedinělému zakončení. S tvrdou střelou z 18 metrů si ale Dřevojan poradil. V 58. minutě atakoval nevybíravě zezadu Horel Hrabáka, který neudržel nervy na uzdě a oplácel, za což si vykoledoval červenou kartu. To paradoxně odstartovalo naší větší aktivitu na polovině Berouna. V obraně jsme nechali pouze tři hráče, soupeř se ještě více zatáhl a téměř rezignoval na útočení. V 61. minutě kopal Hanuš z pravé strany trestňák, který hlavou prodloužil Habart. Souboj o vysoký míč svedl Haas a brankář Šebek. Petr byl k brankáři zády, ten si nepočínal příliš šikovně a míč se dostal do brány. Sudí Klátil ale pískal faul na gólmana. V 64. minutě obdržel za ostrý zákrok na půlce žlutou kartu Lhotka a i když měla být druhá, tak u první ze 14. minuty si rozhodčí poznamenal jeho spoluhráče…Dlouhý míč do vápna skončil dalším rohem. Ten hosté odvrátili na vápno, tam se k němu dostal Sosnovec, který ho zatáhl ke koncové čáře a prudce centroval před bránu. Na první tyči zasáhl nedůrazně Šebek, míč se pak snášel před prázdnou bránu, kde nám opět chyběl jen kousek ke gólové radosti, a obránci míč odkopli. 22 metrů před bránou byli ale příliš důrazní a měli jsme výhodu trestného kopu. K němu se postavil Hanuš a trefil zeď. Dle našich hráčů zasáhl hostující hráč rukou - bez reakce rozhodčího a kopal se další roh. Na ten si naskočil Novotný a hlavou jen těsně minul pravou tyč. Hosté nevěděli kam dříve skočit. Další roh Hanuše v 69. minutě poslal Habart hlavou opět jen nad bránu. V 72. minutě se na hřiště dostali Hašek a Sirotek místo Dvořáka a Sosnovce. Hašek hned první dotyk s míčem mohl přetavit v branku. Našel si odražený centr vpravo od brány a pohotovou střelu levačkou vyrazil reflexivně Šebek. V 82. minutě se ke střele ze své parkety na levé straně dostal Sirotek, ale lehce tečovaná střela skončila vedle pravé tyče. V následující minutě se dostali hosté k ojedinělé akci na naší polovině. Břížďala zatáhl míč do levého křídla a přesným centrem našel na zadní tyči Horela - 0:2. Ani druhá branka nás nesrazila na kolena a dál jsme se tlačili před branku soupeře. V 87. minutě zahrával další standardku z levé strany Hanuš, na zadní tyči našel Novotného, který trefil opět jen Šebka. Po dalším odvráceném rohu jsme házeli aut. Ve vápně si dobře posunul míč Krůta a křižnou střelu dorazil do brány Habart. Ani tuto radost nám rozhodčí nedopřáli a byl odmáván ofsajd, který podle všeho nebyl – před Habartem byl při zakončení Krůty hostující obránce. V 90. minutě se po centru zprava objevil před Šebkem Habart, ale i jeho zakončení vytěsnil hostující brankář mimo tři tyče. Následující roh Hanuše skončil konečně v síti po Hofmanově hlavičce na zadní tyči - 1:2. V zoufalém pokusu o vyrovnání šel na poslední standardku do vápna i Dřevojan, ale branku jsme už neohrozili.


Bohužel jsme ztratili další zápas a záchrana divize už není příliš reálná. Nepohlídali jsme si roh hned v úvodu zápasu a to rozhodlo. Po vyloučení jsme v deseti lidech uzamknuli Beroun na jejich polovině a až do konce jsme bojovali alespoň o bod. Hlavně za druhý poločas si hráči zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a vůli se zápasem něco udělat. Nyní nás čekají dva venkovní zápasy v sobotu 21.5. v Českých Budějovicích a o týden později 28.5. v Hořovicích

Zpět na články »