Starší dorost v Mnichově Hradišti pouze remizoval

[17. 6. 2016 12:14:00]
Starší dorost v Mnichově Hradišti pouze remizoval

O umístění /11. – 12.místo/: 15.6.2016 (hřiště: Klášter - Hradiště)
1.zápas

Mnichovo Hradiště – St.dorost  3:3 (2:1)
G: Valenta 2, Stibor

Sestava:
T.Glogar – M.Novák, Hofman, Stibor, Štemberk – Sirotek, Otradovec, Lhota (60.Nováček), Hrbek – Rataj (74.Machovský), Valenta

V letošní sezóně došlo ke změně systému krajského přeboru dorostu, který se teď hraje na dvě skupiny. V základní skupině jsme obsadili pátou pozici, což znamenalo, že jsme se v prvním kole skupiny o umístění utkali s šestým týmem druhé skupiny (Kosmonosy). Z této dvojice jsme odešli poraženi, a tak se o konečné 11.místo utkáme s Mn.Hradištěm. 

Další dlouhý středeční výlet tentokrát už absolvovala větší část kádru staršího dorostu než minule, a tak jsme si za cíl dali vyhrát. Hráče jsme jako tradičně upozorňovali na to, aby se soustředili na začátek a dostali se hned do zápasu. Bohužel zřejmě tato slova pochopili úplně opačně, protože hned v 1.minutě musel T.Glogar v naší brance zlikvidovat dvě gólové příležitosti! Ani to nás neprobralo a tlak domácích pokračoval. V 8.minutě zahrával domácí hráč trestný kop ze strany, který poslal na zadní tyč a zde nebyl problém pro nabíhajícího útočníka ho tečovat do branky – 1:0. V 15.minutě jsme se dostali víceméně náhodně k vyrovnání, když za odraženým míčem šel důrazně M.Valenta a nekompromisně ho napálil do branky – 1:1. Místo toho, aby nás tento moment vrátil do zápasu, tak jsme si nechali hned první akcí po rozehrávce vstřelit další branku – 2:1. V 37.minutě se nám podařila snad první povedená kombinace směrem dopředu, když na jejímž konci byla dobrá přihrávka D.Otradovce do běhu na J.Rataje, ale ten si míč před zakončením ukopl. Výkon našeho mužstva v první části byl hrozný a dovolím si říci, že nejhorší za celou sezónu. Na hřišti chyběla bojovnost, nasazení i rychlost.

Do druhého poločasu vystřídal M.Bláha, který nahradil M.Hrbka. Poločasová přestávka nám tentokrát velmi pomohla a kluci na hřišti začali plnit to, co jsme po nich požadovali. Prakticky hned od začátku druhé části jsme dostali domácí tým pod tlak, a dalo by se říci, že se role úplně obrátili. V 50.minutě zahrával J.Lhota trestný kop z 20 metrů, ale bohužel mířil nad. V 60.minutě naše druhé střídání, když T.Nováček nahradil vyčerpaného J.Lhotu. V 61.minutě jsme se dočkali zaslouženého vyrovnání, když se tečovanou střelou z vápna prosadil opět M.Valenta – 2:2. O minutu později dostal zbytečnou žlutou D.Otradovec (strkanice v přerušené hře). V 66.minutě hlavičkoval F.Hofman zblízka jen do náruče brankáře. V 67.minutě obdržel za faul na útočné polovině svojí druhou žlutou D.Otradovec a musel opustit hřiště. I v deseti jsme se ovšem stále pokoušeli strhnout vedení na naší stranu a byli jsme lepším celkem. V 70.minutě nacentroval P.Sirotek z rohového kopu na zadní tyč a zde byl F.Stibor zadržen domácím obráncem – penalta. K její exekuci se postavil M.Valenta, ale bohužel hattrick nezkompletoval. V 74.minutě jsme se už z vedení mohli radovat, když se dalekonosnou střelou, téměř z poloviny hřiště, prosadil F.Stibor – 2:3. V 74.minutě střídání J.Rataj – M.Machovský. V 77.minutě žlutá karta pro M.Bláhu za tvrdý skluz. V 82.minutě postupoval M.Valenta zcela sám na brankáře, který ho při pokusu o kličku jasně fauloval, ale rozhodčí situaci posoudil, k údivu všech, jako filmování útočícího hráče a udělil žlutou kartu. Nutno říci, že jinak celé utkání odřídil naprosto bez problémů. Bohužel většina našich hráčů ještě asi byla myšlenkami u tohoto momentu, když se o chvíli později domácím podařilo po brejku a centru ze strany vyrovnat na konečných 3:3. Pokud zhodnotíme utkání jako celek, tak byla remíza asi zasloužená, protože každému týmu patřil jeden poločas. Na druhou stranu, ale musíme brát remízu jako ztrátu, protože v druhém poločase jsme byli jasně lepší a k vítězství jsme měli daleko blíže.

Odvetu sehrajeme na domácím hřišti v neděli 19.června od 10:15 hod. Zároveň to bude poslední náš letošní zápas a rozlučka hráčů r.97 s kategorií dorostu.     


Zpět na články »