Výroční schůze 2023 - shrnutí, foto, nejlepší hráči

[22. 1. 2024 9:50:30]
Výroční schůze 2023 - shrnutí, foto, nejlepší hráči

V pátek 19. ledna 2024 se v klubovně na Tatranu uskutečnila výroční členská schůze fotbalového oddílu Tatran Sedlčany. Došlo také k vyhlášení ankety "Fotbalista roku 2023", jejímž vítězem se stal Marek Hanuš

Fotogalerie: ZDE


Schůze byla již tradičně určena především pro všechny členy oddílu starší 18 let a pozvané hosty. Našeho největšího partnera město Sedlčany zastupovali místostarosta Mgr. Zdeněk Šimeček a tradičně také ředitel příspěvkové organizace SAS (Sportovní areály Sedlčany) Pavel Bednář. Podobně jako v předchozích letech se schůze zúčastnilo kolem padesáti lidí.


Po krátkém úvodu začala schůze hodnocením roku 2023 z pohledu výboru, když zprávu přednesl předseda oddílu Petr Jindrák. Ve zprávě poděkoval všem, kteří se jakkoliv na chodu oddílu podílejí, ať už jako trenéři, pořadatelé nebo funkcionáři a samozřejmě také sponzorům. Zvláště potom našemu generálnímu partnerovi, kterým je město Sedlčany. Stručně byly zmíněny i výsledky jednotlivých mužstev, ale více se o jejich činnosti přítomní dozvěděli v dalším bodu programu, kterým byly krátké zprávy trenérů jednotlivých mužstev. Dále se předseda oddílu vyjádřil ke stavu sportovišť, kde zmínil, že by bylo potřeba ještě užší spolupráce města a fotbalového výboru. V této souvislosti bylo zmíněno několik problémů, které nás tíží, ať už momentálních, nebo i dlouhodobých. Na umělce nebyl před zimní sezónu dosypán granulát, neřeší se tam naklánějící sloup za zadní brankou a stále se nepodařilo vyřešit zpevnění plochy k parkování uvnitř areálu UMT. Z těch dlouhodobých fotbalový oddíl velice trápí skutečnost, že areál na Tatranu je prakticky v původní podobě od svého vybudování. Dosud se neudělala žádná velká rekonstrukce hrací plochy, ve špatném stavu je zábradlí kolem hřiště a prakticky to stejné se dá říci i o ochozech pro diváky na protější straně.  


Jak již bylo zmíněno, tak následovaly zprávy trenérů, na které navázalo vyhlášení nejlepších hráčů za jednotlivá mužstva, zpráva o hospodaření oddílu a vyhlášení výsledků ankety „Fotbalista roku“.


Nejlepší hráči jednotlivých mužstev (podle trenérů):

Ml. přípravka „B“ – Tomáš Čermák 
Ml. přípravka „A“ – Jakub Dlabal
St. přípravka „B“ – Jan Jiráček
St. Přípravka „A“ – Josef Macháček
Mladší žáci – Radek Jirásek 
Starší žáci – Jakub Neumann
Dorost „B“ – Adam Vybíral
Dorost „A“ – František Plachý
„B“ muži – Lukáš Mošnička 
„A“ muži – Marek Hanuš


Anketa „FOTBALISTA ROKU 2023“ sponzorovaná firmou S-B Sedlčany: 

1. místo - Hanuš Marek – 462 bodů

2. místo – Repetný Jaroslav – 267 bodů

3. místo – Brotánek Lukáš – 202 bodů

 

(kompletní výsledky ankety: ZDE)

 

Zároveň také bylo vylosováno 5 výherců z řad hlasujících, kterým hlavní sponzor ankety věnoval ceny v podobě 5 litrového soudku piva.


„A“ mužstvo se na jaře díky vyrovnaným výsledkům udrželo v klidném středu tabulky krajského přeboru a nakonec z toho byla 7. pozice, což bylo mírným zklamáním, ale přesto pěkný výsledek. Nyní po první části nové sezóny je „áčko“ ve vyrovnané tabulce kraje na 9. místě a pár bodů ho dělí stejně tak od předních příček, jako od těch, které znamenají boj o záchranu. „Béčko“ se skvělým jarem podařilo zachránit v I. B třídě, když po podzimu mělo jen 6 bodů, ale nakonec se ziskem 31 bodů obsadilo 9. příčku. V nové sezóně je rezerva zatím 8., ale vzhledem k tomu, že bude sestupovat hodně mužstev, tak bude jaro velice těžké. Dorost a žáci se bohužel nedokázali zachránit v krajském přeboru a sestoupili do I. A třídy. V těchto kategoriích se bohužel v posledních letech potýkáme s mešním počtem hráčů a hlavně se nedaří týmy doplňovat kvalitními hráči z okolí, protože většina mužstev už zanikla. V dorostu je situace velice vážná i v nové sezóně, mužstvu chybí větší počet starších kluků a dá se říci, že bojujeme opět o záchranu. Vzniklo také družstvo dorostu „B“, které nahradilo mladší dorost a hraje okres. V žácích je situace lepší, protože starší i mladší žáci se pohybují na předních příčkách své skupiny I. A třídy. V kategorii přípravek dlouhodobě bojujeme hlavně s nedostatkem trenérů, což se bohužel začne velice brzy projevovat i na výsledcích starších kategorií. Do okresních soutěží máme letos přihlášena čtyři družstva (2x starší, 2x mladší). V kategorii přípravek ovšem jde ale hlavně o to, aby si všichni užili radost ze hry a postupně se zlepšovali směrem k přechodu do žáků.


Ve výhledu na rok 2024 předseda Petr Jindrák zmínil, že bude potřeba hledat řešení na zastavení poklesu výkonnosti našich mládežnických družstev, když hlavně od dorostu očekáváme posun tabulkou vzhůru a stále bude nutné hledat nové trenéry a dobrovolníky, kteří by s výchovou mladých talentů pomohli. Od „A“ mužstva se očekává, že se mu podaří stabilizovat výsledky a bude se snažit bojovat o pozice v první třetině tabulky. U béčka je situace složitá, počet hráčů stále klesá a bude bojovat o udržení v nejnižší krajské soutěži.


V závěrečné diskuzi vystoupil místostarosta Mgr. Zdeněk Šimeček, který ocenil práci členů fotbalového oddílu a slíbil, že město bude oddíl nadále podporovat v jeho činnosti. Zároveň také reagoval na připomínky, které zazněly ve zprávě předsedy oddílu, a ve zkratce řekl, že město momentálně nemá na nějaké větší opravy a rekonstrukce peníze. Připomněl, že na opravu zábradlí kolem hřiště je zpracovaný projekt a město bude opakované žádat o dotaci. Dále seznámil přítomné s tím, že město si nechá zpracovat projekt na obnovu celého areálu na Tatranu, ale bylo z toho zřejmé, že pokud potom dojde k nějaké realizaci, tak to určitě nebude v blízké budoucnosti. Krátce vystoupil také Pavel Bednář, který pozdravil všechny přítomné, pogratuloval oceněným a trenérům oznámil, že se podařilo na umělku zajisti jednotný klíč, který jsme opakovaně požadovali.   

Zpět na články »