Výroční schůze 2022 (shrnutí + foto)

[26. 1. 2023 19:41:02]
Výroční schůze 2022 (shrnutí + foto)

V pátek 20. ledna 2023 se v klubovně na Tatranu uskutečnila výroční členská schůze fotbalového oddílu Tatran Sedlčany.

Fotogalerie: ZDE

 

Schůze byla již tradičně určena především pro všechny členy oddílu starší 18 let a pozvané hosty. Našeho největšího partnera město Sedlčany zastupovali starosta Ing. Ivan Janeček, místostarosta Mgr. Zdeněk Šimeček a tradičně také ředitel příspěvkové organizace SAS (Sportovní areály Sedlčany) Pavel Bednář. Stejně jako v předchozích letech se schůze zúčastnilo kolem padesáti lidí.


Po krátkém úvodu začala schůze hodnocením roku 2022 z pohledu výboru, když zprávu přednesl předseda oddílu Petr Jindrák. Ve zprávě poděkoval všem, kteří se jakkoliv na chodu oddílu podílejí, ať už jako trenéři, pořadatelé nebo funkcionáři a samozřejmě také sponzorům. Zvláště potom našemu generálnímu partnerovi, kterým je město Sedlčany. Stručně byly zmíněny i výsledky jednotlivých mužstev, ale více se o jejich činnosti přítomní dozvěděli v dalším bodu programu, kterým byly krátké zprávy trenérů jednotlivých mužstev, na které navázalo vyhlášení nejlepších hráčů za jednotlivá mužstva, zpráva o hospodaření oddílu a vyhlášení výsledků hlasování o nejlepšího hráče Tatranu, které v letošním roce nahradilo tradiční anketu „Fotbalista roku“. O nejlepším hráči rozhodli tajným hlasováním členové výboru a hráči „áčka“.


 

Nejlepší hráči jednotlivých mužstev (podle trenérů):


Ml. přípravka „B“ – Maxim Souček 
Ml. přípravka „A“ – David Kouřil
St. přípravka – Eliáš Sasina
Mladší žáci „B“– Antonín Sokol
Mladší žáci „A“ – Martin Lomoz 
Starší žáci – Matyáš Linhart
Mladší dorost – Patrik Machek
Starší dorost – Jakub Pšenička
„B“ muži – Tomáš Čipera 
„A“ muži – Michal Kdolský

 

Hlasování o nejlepšího hráče Tatranu za rok 2022:

   

1. místo - Hanuš Marek – 76 bodů

2. místo - Haas Petr – 67 bodů

3. místo - Kdolský Michal – 59 bodů

 

„A“ mužstvo na jaře bohužel neudrželo divizi a vrátili jsme se do krajského přeboru. Hned úvod podzimu ukázal, že se bude jednat o velmi kvalitní soutěž, ale po počátečních nevýrazných výsledcích se „áčko“ dostalo do horní poloviny tabulky a po podzimu je na 7. pozici. „Béčko“ se na jaře nakonec bez větších problémů zachránilo v I. B třídě, ale před začátkem nové sezóny bylo přeřazeno do skupiny D, která je těžší a hraje se zde důraznější fotbal. Našemu mužstvu to vůbec nesedí a po podzimu je na předposledním místě pouze s 6 body. Dorost se na poslední chvíli na jaře zachránil v krajském přeboru. Před novou sezónou se zdálo, že nebude problém s počtem lidí, ale bohužel opak je pravdou. Staršímu dorostu se výsledkově vůbec nedaří a na to samozřejmě doplácí i mladší. I starším žákům se podařilo těsně zachránit, ale vzhledem k přechodu většiny hráčů do dorostu se v letošním sezóně mladé mužstvo opět trápí na konci tabulky. Mladší žáci si vedou velice dobře a bojují o přední příčky. V kategorii přípravek máme tři družstva účastnící se okresních soutěží. V kategorii přípravek jde ale hlavně o to, aby si všichni užili radost ze hry a postupně se zlepšovali.


Ve výhledu na rok 2023 předseda Petr Jindrák zmínil, že i nadále budeme bojovat se zvýšenými náklady na dopravu k mistrovským zápasům, elektřinu a plyn. Vyjádřil naději, že přihlášení pěti členů na trenérskou licenci C, přinese zvýšení odbornosti našich mládežnických trenérů a výhledově se projeví ve výchově mladých fotbalistů. Zároveň vyjádřil přání zlepšení výsledků „A týmu, který poněkud zaostává za naším očekáváním, a zlepšení se očekává také od dorostu a žáků.


V závěrečné diskuzi postupně vystoupili starosta města Ing. Ivan Janeček a místostarosta Mgr. Zdeněk Šimeček, kteří ocenili práci členů fotbalového oddílu a slíbili, že město bude oddíl nadále podporovat v jeho činnosti. Krátce vystoupil také Pavel Bednář, který pozdravil všechny přítomné a slíbil, že se město bude snažit udržovat sportoviště v co nejlepším stavu, ale zároveň varoval, že peněz je málo a na sportovištích se mohou projevit úsporná opatření. Místopředseda oddílu L. Lhota jménem výboru upozornil na stáří a stav sportoviště na Tatranu, konkrétně stav hrací plochy, jejího oplocení a ochozů pro diváky. S podnětnou připomínkou vystoupil trenér „A mužstva V. Zelenka, který požadoval zajištění univerzálního klíče k usnadnění zamykání a odemykání všech zámků na UMT, což nadšeně kvitovali i další přítomní trenéři. L. Lhota také upozornil, že ve městě v současné době prakticky není prostor, kde by si obyvatelé, ať už děti, či dospělí měli možnost si zahrát fotbálek v případě, že nehrají organizovaně pod hlavičkou Tatranu.  Vhodným prostorem by se mohl stát sportovní areál v Luční ulici, kde by stačilo vytyčit hřiště na malý fotbal, případně dát k dispozici branku a za ní udělat ochranné sítě.   

Zpět na články »