Vítězná série "béčka" skončila na malém hřišti v Miřeticích

[7. 11. 2018 14:09:49]
Vítězná série

I.B třída, skupina D – 11.kolo  
neděle 4.11.2018 (hřiště: Miřetice)

 

Miřetice – „B“ muži  2:2 (1:0)
                                                    /penalty: 6:5/ 

G: L.Matoušek, J.Čejda                                                                                  

Sestava:
Dřevojan – Bartůšek, Hofman, Stibor, Vokřál – Nováček (57.Podlipský), J.Čejda, L.Matoušek, M.Sirotek – Špaček (82.Kabíček), J.Dvořák

ŽK: Hofman, Vokřál, J.Čejda


V Miřeticích nás čekalo utkání na velmi specifickém hřiště, které je suverénně nejmenší ve skupině D. Tentokrát nám z různých důvodů (nemoc, zranění, souběžný zápas „A“ mužstva) chybělo několik hráčů, a tak jsme museli na několika postech obměnit základní sestavu. První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Obě mužstva se obtížně dostávala do nebezpečných situací a spíše se jednalo o boj mezi vápny, což se na takto malém hřišti dalo očekávat. Nám se nedařilo překonávat domácí obranu za použití kombinace, ale ani pomocí dlouhých míčů za obranu a vlastně to stejné můžeme říci i o hře Miřetic. Prakticky jediná situace, která stála v první části za zaznamenání, skončila brankou. V 32.minutě, se po chybě našeho obránce, hostující útočník snadno dostal k míči na hraně velkého vápna a pohotovou střelou poslal domácí do poločasového vedení 1:0.

Druhý poločas přinesl z obou dvou stran daleko bojovnější výkon, hra se celkově přitvrdila, zrychlila a začalo přibývat i nebezpečných situací. V 54.minutě přišla dobrá příležitost domácích, když jeden z hráčů usměrňoval hlavou prudký střílený centr, ale naštěstí mířil těsně vedle. V 58.minutě se Miřeticím podařilo přejít přes náš střed hřiště a akci zakončit kombinací před prázdnou branku – 2:0. V 64.minutě mohlo být o výsledku definitivně rozhodnuto, ale proti byl F.Dřevojan v naší brance, který zlikvidoval 100% šanci! A známé pravidlo „nedáš – dostaneš“ tentokrát platilo hned dvojnásobně. V 65.minutě vystihl L.Matoušek chybu v rozehrávce domácího celku a snížil na 2:1. Hned o minutu později stejný hráč našel centrem z rohového kopu hlavičku dobře naběhnutého J.Čejdy a bylo srovnáno – 2:2. V 71.minutě předvedl výborný zákrok F.Dřevojan, když vyrazil přesnou a tvrdou střelu z voleje. V 75.minutě jsme dostali ještě jednu šanci na rozhodnutí zápasu i my. M.Sirotek ukázal svoji rychlost, utekl po levé straně a přízemním centrem našel nabíhajícího J.Dvořáka, který v pádu střílel bohužel nad branku. V závěru už si ani jedno mužstvo nedokázalo vytvořit gólovou příležitost a o vítězi rozhodoval penaltový rozstřel. Zatímco od nás neuspěli dva hráči, tak soupeř na F.Dřevojana nevyzrál jen v jednom případě a připsal si bonusový bod.

Náš výkon v tomto zápase rozhodně nebyl ideální a musíme věřit, že v příštím kole to zase bude lepší. Na druhou stranu je nutné ocenit skutečnost, že kluci nesložili zbraně ani za stavu 2:0 a ještě dokázali vybojovat remízu. V posledním podzimním domácím zápase hostíme v neděli Mnichovice a hraje se od 14:00 hod.         

Zpět na články »