Velmi důležité prvomájové body zůstaly doma

[3. 5. 2022 13:13:53]
Velmi důležité prvomájové body zůstaly doma

„A“ muži – FC Viktoria Mariánské Lázně  4:2 (2:0)
G: Brotánek 2x, Dvořák, Habart

 

Sestava:
Dřevojan  – Repetný, Brotánek L., Hofman, Lípa P. – Kdolský (68. Krůta M.),  Novotný (61. Sosnovec), Dvořák M., Hanuš – Haas (85. Kouklík), Sochůrek (61. Habart M.)

Videozáznam utkání: ZDE

 

Po pěti porážkách v řadě nás čekal soupeř z lázeňského města. Bohužel ostatní týmy ze spodku tabulky bodovaly, proto jsme museli bezpodmínečně zvítězit, abychom měli reálnou šanci na udržení.  Na marodce zůstali pouze Hašek a Sirotek, ostatní absentéři z minulého týdně byli k dispozici.


Do zápasu jsme vstoupili maximálně soustředěně a soupeře jsme pustili pouze k trestnému kopu v 11. minutě. Míč však skončil na zdi. V 16. minutě si zleva navedl míč do středu Sochůrek a prudká střela skončila nad bránou Šmejkala. O dvě minuty později zakončoval Matěj o mnoho nebezpečněji. Kdolský mu poslal míč do uličky a těsně před golmanem zakončil šajtlí, ale ten vytěsnil střelu na roh. Ve 27. minutě jsme se už radovali s vedení. Dvořák dal do levého křídla na Haase, ten si navedl míč do středu a prudce vystřelil. Ránu hostující obrana zblokovala pouze k dobíhajícímu Dvořákovi, který nezvykle hlavou přehodil Šmejkala - 1:0. Ve 33. minutě kopali hosté kousek za půlkou trestný kop, na který si naskočil nedůrazně hlídaný Nedbalý a hlavou donutil Dřevojana k pohotovému zákroku u levé tyče. V následující minutě jsme se mohli podruhé radovat. Hanuš zahrával roh z pravé strany a míč posadil přesně na hlavu Brotánka, který nedal Šmejkalovi šanci - 2:0. Do konce poločasu jsme si nadějné vedení bez větších problémů pohlídali.


Do druhé půle jsme šli s jasným cílem pohlídat si vedení a získat tři body. Hosté však byli proti a hned od úvodních minut nás dostali pod tlak. Bohužel se nám tolik nedařily rychlé kontry jako v prvním poločase a nedokázali jsme na delší dobu udržet míč na našich kopačkách. Z tlaku si soupeř vytvářel i mnohem více nebezpečných situací před naší bránou. Ve 47. minutě si na centr zprava naskočil Nedbalý, se zakončením hlavou si Dřevojan poradil. O dvě minuty později tečoval Novotný hlavou prudkou střelu z 22 metrů, Dřevojan byl ale pozorný a nadvakrát kryl. V 50. minutě hodil Repetný aut do ofsajdové pozice na Kdolského, který posunul pod sebe na Sochůrka, jeho pohotová střela ale skončila na boční síti. Ani v 53. minutě se nám nepovedlo rozhodnout zápas třetím gólem. Po nedorozumění obrany propadl míč v levé části vápna k Haasovi, který trefil boční síť z druhé strany než Sochůrek. V 61. minutě bylo horko na druhé straně, kdy Dřevojan nejdříve vyrazil prudkou střelu a poradil si i s dorážkou. V 65. minutě už ale nedokázal zabránit snížení Nedbalého, ke kterému se dostal tečovaný míč z levého křídla a zblízka prostřelil našeho gólmana - 2:1. V 67. minutě zatáhl na levé straně míč střídající Habart, na vápně našel Hanuše, ale jeho zblokovaná střela pravačkou skončila těsně nad brankou. V 76. minutě jsme kopali roh z levé strany, do odraženého míče se opřel z 25 metrů Dvořák a prudká střela skončila těsně nad. V 78. minutě jsme nechali otevřenou levou stranu hřiště, kam si naběhl Skopový a prudkou ranou na přední tyč vyrovnal - 2:2. V 80. minutě kopal z boku vápna z pravé strany trestňák Hanuš, prudká střela se ale mezi tři tyče nevešla. V 82. minutě mohlo být zle. Kořistka vysunul do ulice Brauna, který hledal na středu před odkrytou bránou Nedbalého, který naštěstí podklouzl a na míč nedosáhl. Ani jeden celek nebyl spokojen s bodem a šťastnější jsme nakonec byli my. Po nuceném střídání Haase se vysunul na hrot Sosnovec a jeho chvíle přišla v 87. minutě. Hanuš ho vysunul do levého křídla, Šimon si uvnitř pokutového území navedl míč na pravou nohu a pouze nedovoleným zákrokem ho zastavil Šácha – penalta. Zodpovědnost na sebe vzal kapitán Brotánek a střelou k pravé tyči nedal Šmejkalovi šanci - 3:2. V závěrečném tlaku se zaskvěl Dřevojan, když vyškrábl střelu z bezprostřední blízkosti. V nastaveném čase se vysunul na standardky do našeho vápna i brankář Šmejkal, čehož jsme v poslední minutě využili k rozhodnutí. Dřevojan lapil centr z levé strany a okamžitě dlouhým výhozem poslal míč na Habarta, který si odstavil kapitána Drahoráda a postupoval sám na prázdnou bránu, kterou neomylně trefil a zvýšil na 4:2.


Hodně cenné vítězství. Po dobré první půli jsme nedokázali přidat třetí gól a soupeř dvanáct minut před koncem vyrovnal. Hráči si zaslouží velkou pochvalu, že pak nesložili zbraně a prali se dál o vítězství. Tak jak se k nám mnohokrát v této sezóně otočilo štěstí zády, tentokrát stál fotbalový bůh při nás a urvali jsme tři veledůležité body. Reálná šance na záchranu stále žije. Další zápas sehrajeme v sobotu 7.5. v Rokycanech.

 

Zpět na články »