V zápase plném zranění mladší dorost nestačil na Vlašim

[5. 4. 2015 20:48:08]
V zápase plném zranění mladší dorost nestačil na Vlašim

20.kolo KPMD, sobota 4.4.2015, Vlašim (UMT)

 

Vlašim – Ml.dorost    4:1 (3:0)

G: Procházka 


Sestava:
Dřevojan – Počepický, Čipera, Mašek, Vlásek (15.Klíma, 48.Míka) - Žirovnický, Hrubý, Lhota (26.Stibor), Plachý (41.Souček) - Procházka, Glogar 

Do prvního jarního utkání se soupeřem z popředí tabulky jsme opět nenastupovali v kompletním složení, a sestavu jsme museli přizpůsobit zápasu staršího dorostu, kde opět nastoupilo velké množství mladších. Navíc nás tentokrát pronásledovala velká smůla a během utkání došlo k několika zraněním. Domácí nás tradičně vzali na „umělku“, což ale vůbec nemusela být nevýhoda, protože pokud by se nám dařila taktika hry na krátké přesné přihrávky, tak by byl rovný povrch naopak výhoda. Hned úvodní minuty naznačili, že se bude jednat o souboj dvou vyrovnaných týmů a nedala se čekat jednostranná převaha. Velmi brzo se pro nás zápas začal vyvíjet dost špatně. Už v 8.minutě zůstal hodně otřesen po tvrdé srážce V.Vlásek. V 10.minutě domácí nastřelili tyčku a následnou dorážku z prázdné branky vyrazil J.Mašek. Bohužel z následné akce už se stav měnil na 1:0. V 12.minutě navíc zcela nekrytý útočník domácích zvýšil na 2:0. V 15.minutě musel kvůli zranění odstoupit V.Vlásek, kterého nahradil J.Klíma, což v normálním případě není obránce. Bohužel tímto nepříjemným začátkem byli kluci zaskočeni a naše hra v dalších minutách nebyla dobrá. V 23.minutě navíc přišla další laciná branka a bylo to 3:0. V 26.minutě musel z utkání odstoupit pro totální únavu J.Lhota (90 minut za starší), kterého nahradil další hráč, který měl celé utkání v nohách – F.Stibor. Těsně před přestávkou nás do hry mohl vrátit T.Glogar, ale jeho střelu zastavila tyčka.

O přestávce musel také pro zranění střídat J.Plachý a na hřišti ho nahradil T.Souček. Přestože byl stav 3:0 pro domácí, tak jsme se chtěli ještě pokusit se zápasem něco udělat a klukům jsme znovu zdůraznili nutnost hrát na krátké přihrávky do nohy, což byl způsob, jak soupeře ve středu hřiště přehrát. Kluci si dali říct a od začátku druhého poločasu jsme si vytvořili výraznou převahu, z které přišlo i několik šancí. V 45.minutě se do té největší prodral T.Glogar, ale bohužel skóre se opět neměnilo. V 47.minutě z brejku výrazně zahrozili i domácí, ale přečíslení nevyřešili dobře. V 48.minutě se zranil i J.Klíma a na hřišti ho musel nahradit D.Míka. V 56.minutě nebezpečně vystřelil F.Stibor, brankář míč vyrazil před sebe a dobíhající T.Procházka nastřelil bohužel jen tyčku. Od této chvíle už padla na naše hráče únava a beznaděj a prakticky jsme hráli jen stylem obrana a útok, protože záloha hrající dopředu i dozadu neexistovala. V 59.minutě Vlašim zblízka zvýšila na 4:0. V 65.minutě se ještě do jedné šance dostal T.Glogar (po pěkné dlouhé přihrávce od J.Hrubého), ale i tentokrát ho domácí brankář vychytal. Čestného úspěchu jsme se nakonec dočkali v 77.minutě, když přesnou příhru T.Čipery zužitkoval T.Procházka a upravil na konečných 4:1.

Jak už jsem psal v úvodu, tak zápas to byl dost nepovedený, ovšem je potřeba říci,  že k tomu dost přispěla i smůla. Pokud bych měl tentokrát chválit někoho z jednotlivců, tak by to byl opět T.Glogar, který se snažil bojovat a hrát naplno celý zápas a jen málo chybělo, aby i tentokrát vstřelil nějaké branky. Pochválit a poděkovat chci opět i všem, kteří byli ochotní jít hrát ještě druhý zápas za sebou, ať už od začátku, nebo aspoň jako střídající.     

 

Zpět na články »