V "zápase jara" náš mladší dorost těsně podlehl Mn.Hradišti

[31. 5. 2015 19:26:27]
V

28.kolo KPMD, neděle 31.5.2015, Sedlčany

 

Ml.dorost – Mn.Hradiště    1:2 (0:1)

G: Hrubý 

 

Sestava:
Dřevojan – Kejha, Čipera, Mašek, Počepický – Hrubý, Stibor, Lhota, Žirovnický – Procházka, Glogar
Střídali: Plachý, Klíma, Mondek, Křížek 

„Zápas o všechno“. Tak by se dalo toto utkání označit z naší strany, protože pouze případná výhra nám dávala naději na celkové vítězství v letošní sezóně. Bohužel i tentokrát jsme museli řešit několik absencí a zranění. Velké sebezapření a obětavost v tomto případě předvedl M.Kejha, který se ještě na pátečním tréninku byl podívat o berlích a ráno před utkáním říkal, že to nepůjde – ovšem nakonec si došel pro věci a odehrál téměř celý zápas! Obě mužstva věděla, o co se hraje, a tak od začátku se jednalo o velmi rychlé a důrazné utkání dvou nejlepších celků soutěže a nebojím se říci, že to byl pravý vrchol sezóny. Z naší strany to byla tentokrát sázka na jednu kartu, když jsme na hřiště od začátku poslali to nejsilnější, i s tím rizikem, že kluci, co odehráli zápas za starší nebudou brzy stíhat.

Jak už to v takových zápasech bývá, věděli jsme, že hodně napoví první branka utkání. Bohužel jsme to byli my, kdo jí inkasoval. V 10.minutě přišlo zaváhání J.Žirovnického při rozehrávce, soupeř se zmocnil míče a rychlý únik po straně zakončil prostřelením F.Dřevojana – 0:1. Naštěstí nás tento moment nepoložil a kluci ukázali, že se o vítězství chtějí poprat. V 16.minutě pěkně přes dva hráče prošel J.Lhota, zatáhl míč ke koncové čáře a přihrávkou pod sebe na vápně našel F.Stibora, který bohužel nastřelil pouze břevno! V 26.minutě přišla dobrá spolupráce trojice T.Procházka, T.Glogar a J.Lhota, po které se poslední jmenovaný dostal do dobré příležitosti a jeho střelu vyrazil na brankové čáře jeden z obránců! V 38.minutě došlo k nepříjemnému momentu, kdy jeden z hostujících hráčů utrpěl zranění kolene a musel být odvezen do nemocnice – přejeme brzké uzdravení. V 40.minutě, tedy těsně před odchodem do šatny nám znovu nepřálo štěstí, protože pěkná střela J.Lhoty skončila opět jen na břevně!

O přestávce jsme kluky pouze nabádali, aby zkusili ještě pořádně zabrat v úvodu druhé části a věřili jsme, že se nám může s výsledkem povést něco udělat, protože soupeř nás herně nepřehrával a šancí jsme měli v prvním poločase více. Plán vyšel naprosto skvěle, protože prakticky ihned po začátku druhé části jsme si vytvořili velký tlak a postupný útok skončil přesným zakončením J.Hrubého střelou pravou nohou na zadní tyč a v 41.minutě bylo srovnáno na 1:1. Hned o minutu později zahrozil i soupeř, ale F.Dřevojan míč vytáhl na roh. V 44.minutě přišel pravděpodobně rozhodující moment celého utkání a tím pádem vlastně i souboje o titul krajského přeborníka, když F.Stibor postupoval zcela sám na hostující branku, ale zakončil pouze do brankáře! A platilo známé „nedáš, dostaneš“, protože o minutu později se hostům podařilo projít až k našemu vápnu, kde se míč dostal na naběhnuvšího záložníka, který se nemýlil a poslal Mn.Hradiště do vedení 1:2. V 50.minutě přišel na hřiště J.Klíma, který nahradil J.Žirovnického a v 57.minutě vystřídal J.Plachý totálně unavého J.Hrubého. Do třetice jsme střídali v 64.minutě, kdy zraněného M.Kejhu nahradil J.Mondek (r.2000) a na hřiště přinesl oživení. V 65.minutě přišla naše další obrovská příležitost, když T.Procházka unikl po pravé straně a do stříleného centru vložil svoji nohu T.Glogar, jehož zakončení opět skončilo pouze na tyčce! V úplném závěru jsme se pokusili aspoň vyrovnání a zisk bodu. Na rohový kop jsme poslali do vápna úplně všechny hráče a po přihrávce brankáře F.Dřevojana zakončovala ve velké příležitosti F.Stibor, ale prostě nám nebylo přáno! I tentokrát si poradil hostující brankář a po závěrečném hvizdu propukla velká radost na straně jedné a smutek u našich kluků. Soupeří musíme pogratulovat, protože celý rok předváděl vyrovnané a dobré výkony. A vzhledem k jeho kádru se dá předpokládat, že se v budoucnu prosadí i v kategorii staršího dorostu.

Celému mužstvu musím poděkovat za předvedený bojovný výkon, z kterého byla vidět velká touha a odhodlání vybojovat první místo. Rozhodně se to netýká pouze tohoto zápasu, ale i několika dalších v průběhu sezóny, protože dost kluků vždy musí nejdříve odehrát zápas za starší, a pak ještě jdou pomoci mladšímu dorostu. Navíc tentokrát jsme rozhodně nebyli horším týmem a klidně zápas mohl dopadnout opačně. I přesto, že z toho nakonec nebude zlatá medaile, tak kluci ukázali, že nejlepší mladší dorostence máme u nás, protože tolika jich za žádný jiný tým v základní sestavě staršího dorostu nehraje a potom docházelo k utkáním, kde jsme prostě nemohli už zápas mladších zvládnout. Medailová pozice je krásná a kluci r.98, tak navázali na velké úspěchy z přípravky, mladších žáků a starších žáků.


Zdeněk Lhota - trenér, vedoucí mužstva

Zpět na články »