V souboji o druhé místo Béčko deklasovalo Dobříč.

[8. 11. 2016 8:09:23]
V souboji o druhé místo Béčko deklasovalo Dobříč.

Po pouze jednobodovém zisku ze zápasu z Let nás čekal souboj o druhou příčku s týmem Dobříče, který měl stejně bodů jak my a jako jediný zatím porazil lídra z Komárova. Naše mužstvo nastoupilo kompletní, v bráně s dorostencem Dřevojanem. Ten musel zastoupit dlouhodobě zraněného Mošničku.

Tatran Sedlčany „B“ – FK Dobříč 1940 6:1 (2:1)

 

G: Lípa V. 3x, Pešek (PK), Kvěch K., vlastní

 

Sestava Tatranu: Dřevojan F.  – Pešek (45.Brotánek T.), Pudil, Ségl, Bartůšek – Repetný (67.Chlasták M.), Matoušek P. (81.Otradovec), Kvěch K., Sirotek M.(85.Dvořák J.) – Lípa V., Valenta (61. Chlasták P.).

 

ŽK: 16. Matoušek, 53. Kvěch K., 57. Valenta

 

Do zápasu jsme vstoupili hodně aktivně a hned ve třetí minutě jsme se ujali vedení. Matoušek krásně vysunul do levého křídla Sirotka, ten přesprintoval obránce a na malém vápně našel přesně Lípu, který pohodlně skóroval do prázdné brány 1:0. V 15.minutě vrátil Valenta míč od zadní lajny na Matouška, jeho střelu brankář pouze vyrazil před nabíhajícího Repetného, který ale nedokázal z úhlu usměrnit míč do brány. Ve 20.minutě se připomenuli hosté. Po chybné rozehrávce postupovali 2 na 2. Po kličce na rohu vápna šla následná střela vedle. O minutu později vysunul na pravé straně Matoušek Valentu, jeho střelu z úhlu brankář vyrazil, k dorážce jsme se ale nedostali. Ve 27.minutě narýsoval Matoušek další kolmici za obranu na Repetného, tomu míč v rozhodující chvíli na nerovném terénu poskočil a skončil v rukavicích gólmana. O dvě minuty později zachytil hostující bek přihrávku na Valentu, následnou malou domů ale vystihl Lípa a postupoval sám na bránu. Po kličce brankáři si ještě přehazoval míč na pravou nohu a byl ze zadu faulován. K následné penaltě se postavil Pešek a i když brankář vystihl směr, tak na tvrdou a umístěnou střelu k levé tyči neměl nárok 2:0. Bohužel hned v následující minutě hosté snížili. Naši obránci si na hranici vápna dávali přednost, čehož využil hostující Slavík a utěšenou střelou z 20 metrů nedal Dřevojanovi šanci 2:1. V této fázi jsme upustili od náběhů za obranu, s kterými měl soupeř velké problémy a hosté se dostali více do hry. Přesto jsme mohli zvýšit v 34.minutě, kdy Matoušek z trestného kopu z 20 metrů obstřelil zeď, gólman si ale u levé tyče poradil. Ve 40.minutě mohlo být vyrovnáno. Nejlepší hráč hostů Slavík využil naší chybné rozehrávky na polovině hřiště. S míčem na noze přešel přes tři naše hráče a v ideální pozici z 16 metrů jen těsně minul levou tyč branky. V posledních minutách poločasu se nám opět podařily dva náběhy za obranu. Nejdříve ve 41.minutě vysunul Kvěch Repetného, na jehož přihrávku na zadní tyči jen o milimetry nedosáhnul Valenta. O dvě minuty později režisér Matoušek vydláždil ulici pro Repetného, který tváří v tvář brankáři opět netrefil.

 

Ve druhé půli jsme chtěli nadále využívat našich rychlíků na krajích hřiště, s tím že budeme efektivnější v zakončení. Hned v první minutě druhé půle se odražená přihrávka střídajícího Brotánka dostala k Valentovi, ten udělal kličku brankáři, z úhlu už ale nepropasíroval míč do sítě. V 53.minutě se hosté dožadovali penalty po souboji Ségla s hostujícím kapitánem Caizlem, rozhodčí ale nechal pokračovat ve hře. K míči se dostal Matoušek a na levé straně vyslal do sóla Lípu. Ten před brankářem zachoval chladnou hlavu a po zemi k levé tyči zvýšil na 3:1. V druhém poločase se nám už naše hra příliš nedařila. Soupeř zhustil střed hřiště a nedovolil Matouškovi s Kvěchem už tolik přihrávek za obranu. Na těžkém terénu se tak odehrával spíše boj, v kterém jsme byli efektivnější a nakonec přidali i pěkné branky. Nejdříve ještě v 58.minutě zahrozili hosté. Po dlouhém nákopu se objevil na penaltě nehlídaný hostující hráč, hlavou ale nezakončil přesně. V 66.minutě si na dlouhý míč do levého křídla naběhnul Lípa, po kličce do středu ale trefil jen obránce. Následující roh rozehrál Sirotek, ve vápně vyskočil nejvýše Ségl a jeho tvrdou hlavičku odvrátil hostující obránce z prázdné brány tak neštastně, že od zad brankáře se míč odrazil do sítě 4:1. Od té doby už se hosté k ničemu nedostali. V 80. minutě tvrdě vystřelil Matoušek z 20 metrů, trefil ale jen bližší tyč. Po několika odrazech se míč dostal ke Kvěchovi, který vymetl levou šibenici 5:1. To neunesl hostující kanonýr Kadlec (s 13 góly nejlepší střelec soutěže) a zakopl míč do potoka. Protože už měl za řeči žlutou kartu, šel pod sprchy. To bylo vlastně jediné co na hřišti předvedl. V 86.minutě ještě zkompletoval hattrick Vašek Lípa. Při pohledné akci na pravé straně si vyměnil míč s Petrem Chlastákem a tvrdě po zemi k tyči skóroval 6:1.

 

Po velmi dobrém výkonu v první půli, kdy jsme zahodili řadu šancí, jsme nakonec čtyřikrát skórovali až v druhém poločase, kdy už naše hra nebyla tak dobrá. Pochvalu zaslouží třígólový střelec Lípa a dirigent Matoušek, který posílal za obranu jeden přesný míč za druhým. Díky vítězství jsme se osamostatnili na druhém místě tabulky. V neděli 13.11. nás od 14 hodin čeká místní derby v Petrovicích.

Zpět na články »