V přípravě se dorostu vůbec nedařilo

[5. 3. 2016 10:57:07]
V přípravě se dorostu vůbec nedařilo

Během zimní přestávky sehrál dorost celkem 6 přípravných zápasů, když dva z toho  byly určeny pro mladší dorost. Bohužel vzhledem ke špatné docházce a různým důvodům se nakonec i v ostatních utkáních vždy objevilo několik mladších dorostenců. Pokud se podíváme na výsledky, tak se nám za celou přípravu nepodařilo uhrát ani bod, což je velmi alarmující. Nezbývá nám než věřit, že do mistráků se zlepší docházky na trénink i na zápasy a tím půjdou nahoru i výsledky.

Přípravné utkání: 31.1.2016  (hřiště: UMT Benešov)

 

SK Benešov (r.99)  – St.+ ml. dorost      6:1 (3:0)

G: Štemberk

 

Sestava:
L.Dřevojan – Štemberk, Bláha, L.Glogar, Hrbek  – J.Novák, Lhota, Sirotek, Machovský – Míka, T. Glogar 

(hokejové střídání: Nováček, Žirovnický, Plachý, Čejda)

 

V prvním přípravném zápase na jarní část sezóny jsme se střetli s ligovým mladším dorostem Benešova. Do utkání jste nastoupili ve velmi kombinované sestavě, protože hned šestice hráčů z podzimní základní sestavy byla na soustředění s „A“ mužstvem, a tak nám nebyla k dispozici. Doplnilo nás 8 kluků z mladšího dorostu. Druhým faktorem, který nám výrazně stěžoval situaci byl fakt, že to pro kluky byl první kontakt s hřištěm v zimě, protože dosud jsme kvůli stále chybějícímu hřišti s umělým povrchem museli trénovat pouze v hale. Do utkání jsme tedy nešli s žádným velkým očekáváním, co se hry týče, ale spíše jsme kluky nabádali k tomu, aby to vzali jako další tréninkovou jednotku a zápas odehráli opravdu v tempu. Nakonec i přesto, že tomu výsledek neodpovídá, jsme se soupeřem odehráli kvalitní utkání, v kterém jsme často byli lepším týmem a na dlouhé minuty jsme se dokázali držet na jeho polovině. Bohužel nás zklamala koncovka, když jsme nedokázali proměnit velké množství dobrých situací. Naopak soupeřovi jsme několik branek doslova darovali našimi chybami při rozehrávce.  

 

 

Přípravné utkání: 6.2.2016  (hřiště: UMT Dobříš)

 

Dobříš  – St. dorost      3:1 (1:0)

G: Hofman

 

Sestava:
Hladký – Štemberk, D.Glgoar, L.Glogar, Hofman  – Bláha, Lípa, Otradovec, Sirotek – Hrubý, T. Glogar 

(hokejové střídání: Čejda, Klíma)

 

Ani v druhém přípravném zápase jsme se nesešli v příliš kompletní sestavě a opět bylo mužstvo doplněno několika mladšími. Od úvodu bylo utkání velmi vyrovnané a bylo jasné, že moc branek padat nebude. Jedinou branku první části vstřelili ve 13.minutě domácí, když se prosadili střelou těsně za hranicí vápna. Několik našich slibných akcí zůstalo nevyužito. V druhém poločase byl obrázek hry podobný, když se opět hrálo většinou ve středu hřiště. V 56.minutě Dobříš podnikla rychlý protiútok a ze situace dva na jednoho vytěžila branku na 2:0. V 61.minutě snížil na 2:1 hlavou F.Hofman, kterého našel přesným centrem z trestného kopu D.Otradovec. Konečnou podobu dostal výsledek v 73.minutě, když Dobříš využila rohový kop – 3:1. Celkově se jednalo o dost vyrovnané utkání, kterému by asi odpovídala remíza. Naším hlavním problémem byl i tentokrát rychlejší přechod dopředu, protože kluci jsou z haly stále zvyklý na kombinaci na malém prostoru a různé stahování míče pod nohu. Nyní, když už to terén povolí, tak bychom měli začít chodit ven a věřím, že se hra bude lepšit.

 

 

 

Přípravné utkání: 14.2.2016  (hřiště: UMT 1.FK Příbram)

 

Ml. dorost – Union Vršovice      1:5 (1:2)

G: Nováček

 

Sestava:
L.Dřevojan – Hrbek, Počepický, Žirovnický, Plachý  – Čejda, Bláha, Čapek, Křížek – Nováček, Voslář 

(hokejové střídání: Glogar D.)

 

V prvním přípravném zápase na jarní část se utkal mladší dorost s Unionem Vršovice, který patří ke špičce pražského přeboru. Na utkání jsme nakonec odjeli pouze ve 12 lidech, když jeden hráč se omluvil těsně před odjezdem a další dva nepřišli bez omluvy. Tento fakt se později ukázal jako dost důležitý, protože D.Glogar už měl jeden zápas v nohách a další tři hráči se v průběhu utkání zranili a museli dohrávat s velkým sebezapřením. Začátek se nám vůbec nepovedl a hned ve 3.minutě došlo k velkému nedorozumění mezi M.Počepickým a brankářem, z čehož pramenil stav 0:1. V dalších minutách jsme se snažili o kombinační hru, ale většinou vše skončilo lehkou ztrátou. Přesto jsme si dokázali vytvořit dvě stoprocentní příležitosti. Nejdříve neproměnil D.Voslář samostatný únik na brankáře a o chvíli později nastřelil V.Křížek z malého vápna  břevno! Soupeř trestal druhou brankou, když se prosadil po dlouhém míči za obranu – 0:2. Těsně před poločasem jsme se branky dočkali i my, když se z levé strany prosadil T.Nováček – 1:2. Druhý poločas přinesl ještě otevřenější hru a na obou stranách bylo dost šancí. Nutno říci, že větší jsme měli my, ale v koncovce jsme totálně selhali. Naopak soupeř ještě dokázal přidat tři branky, které jsme mu prakticky darovali chybami v rozehrávce. Konečný výsledek 1:5 určitě neukazuje na rozložení sil na hřišti, protože fotbalově jsme se soupeřem dokázali minimálně držet krok. Ovšem stejně, jak bylo řečeno u zápasů staršího dorostu, tak na klucích je vidět nerozehranost a chybějící tréninky venku na velkém hřišti, protože v hale se toho zase tolik natrénovat nedá. Můžeme doufat, že příští sezónu už bychom měli mít k dispozici hřiště s umělým povrchem.

 

 

 

Přípravné utkání: 21.2.2016  (hřiště: UMT 1.FK Příbram)

 

St.dorost - Bohutín      2:4 (0:4)

G: Míka 2

 

Sestava:
L.Dřevojan – Štemberk, Hofman, Stibor, Valenta – Otradovec, Lhota, Lípa, Sirotek – Míka, J.Novák   (střídali hokejově: Čejda, Nováček, Hrbek)

 

Ostuda. Opravdu velmi nepovedený výkon, když jsme nedokázali držet krok s vedoucím celkem I.A třídy, a to i přesto, že jsme v sestavě měli pětici hráčů, kteří se střídavě připravují s mužstvy dospělých a dorostem. Na druhou stranu je potřeba říci, že kdybychom měli trochu více štěstí v koncovce, tak zápas mohl dopadnout minimálně remízou. Více znepokojující je fakt, že jsme se dopustili mnoha hrůzostrašných chyb v rozehrávce a přechodu do útoku, z čehož pramenily velké šance soupeře a padaly branky do naší sítě. Zároveň se opět ukázalo, jak vypadá zápas, když do něj jedno mužstvo jde s plným nasazením a druhé si myslí, že může hrát na půl plynu.

 

 

 

 

Přípravné utkání: 27.2.2016  (hřiště: UMT Votice)

 

Votice – Ml. dorost      6:1 (4:0)

G: Stibor

 

Nominace:
L.Dřevojan, Hrbek, Počepický, Žirovnický, Čejda, Bláha, Nováček, Plachý, Bartoš, Klíma, Štemberk, Stibor, J.Novák

 

Druhý zápas, který jsme určili, jako přátelák pro mladší dorost se vůbec nevyvedl. Prvním problémem byla velká absence kluků, takže jsme museli tým doplnit několika staršíma a co je horší, tak v utkání jsme byli horším celkem a vysoko jsme prohráli. První poločas byl z naší strany naprosto strašný, hráli jsme bez pohybu, chuti a soupeř byl snad ve všem lepší. V druhé části si přeci jen kluci nechali říct a začali hrát aktivně. Průběh hry se vyrovnal a dokonce jsme byli i lepším celkem. Bohužel po rychlých brejcích navyšoval skóre soupeř. Až v závěru zaznamenal čestný úspěch F.Stibor.

 

 

 

Přípravné utkání: 5.3.2016  (hřiště: UMT Milevsko)

 

Milevsko – St.dorost/ml.dorost      4:3 (1:1)

G: Otradovec 2, Lhota

 

Sestava:
Hladký – Počepický, Bláha, Stibor, Machovský – Žirovnický, Lhota, Otradovec, Sirotek – Rataj, Voslář

 

Tradiční generálka na jaro v Milevsku se tentokrát hrála pouze jako utkání starších dorostů a nikoliv dvojzápas starší/mladší. Pro nás to bylo jediné štěstí, protože jsme měli k dispozici po neuvěřitelném množství omluvenek, pouze 11 lidí! A co je ještě horší, tak pouze 6 starších. Opět se naplno ukázal špatný přístup velké části hráčů k zimní přípravě. I přes velmi kombinovanou sestavu jsme věřili, že můžeme sehrát kvalitní utkání. Tento předpoklad se naplnil, protože zápas byl vyrovnaný a o naší prohře opět rozhodli hlavně velké individuální chyby. V 5.minutě neproměnil dobrou šanci J.Rataj, který k nám přišel den před utkáním na střídavý start. Ve 14.minutě dobře vystřelil D.Otradovec a vyražený míč vrátil J.Lhota pouze na břevno. V 31.minutě se dostali domácí do vedení 1:0, když využili rychlého brejku a naší rozhozené obrany.  V 45.minutě jsme se dočkali zaslouženého vyrovnání, když po přihrávce F.Stibora skóroval hlavou J.Lhota – 1:1. Do druhé části domácí celek vyměnil prakticky všechny hráče a nasadil spíše mladší. Hned ve 47.minutě nedůraz v bránění a prohráváme 2:1. V dalších minutách přebíráme postupně hru a jsme lepším celkem. Bohužel nedokážeme to vyjádřit na skóre. V 66. a 67. minutě přicházejí dvě obrovské individuální chyby (J.Žirovnický, M.Machovský) a soupeř odskakuje do vedení 4:1. V 71.minutě chytře rozehrál trestný kop D.Otradovec – 4:2. Stejný hráč se z trestného kopu trefil ještě v 80.minutě a stanovil konečný výsledek na 4:3. Když se podíváme na všechny okolnosti a průběh zápasu, tak to byl rozhodně náš nejlepší výkon v zimní přípravě, ale bohužel jsme opět udělali příliš chyb.    

Zpět na články »