V posledním podzimním zápase Béčko nestačilo na lídra z Komárova.

[21. 11. 2016 9:55:26]
V posledním podzimním zápase Béčko nestačilo na lídra z Komárova.

V posledním kole podzimní části sezóny nás čekal dosavadní vedoucí tým soutěže Komárov. Vzhledem k nemocem a zranění se v základní sestavě objevili celkem čtyři hráči, kteří absolvovali celý zápas už v sobotu za dorost nebo C tým. Přesto jsme chtěli na domácím hřišti naplno bodovat.

Tatran Sedlčany „B“ – FK Komárov 2:4 (0:3)

 

G: Lípa V., Chlasták P.

 

Sestava Tatranu: Dřevojan F.  – Brotánek T. (73.Stibor), Pudil, Ségl, Hofman (30.Čížek) – Bartůšek, Matoušek P. (87.Špaček), Chlasták M. (73.Sirotek P.), Dvořák J. (63.Otradovec) – Lípa V., Chlasták P.

 

ŽK: 42. Chlasták M., 61. Lípa V.

 

Vzhledem ke zranění kolena Filipa Dřevojana (k dispozici nebyl jiný brankář) jsme chtěli hrát ze zabezpečené obrany a nepouštět soupeře k náběhům za obranu. V ofenzívě jsme naopak chtěli využít dlouhé míče do křídelních prostorů. Bohužel se nám nedařilo ani jedno. Komárov začal hodně aktivně, hýřil pohybem a vše podpořil i gólově. Už v 7.minutě zakombinoval na pravé straně a po několika narážečkách vyplaval za obranou sám Petráš a zprava prostřelil Dřevojana. I když situace byla zřejmě ofsajdová, bylo to 0:1. V 10.minutě jsme mohli po ojedinělé akci vyrovnat. Po malé domů namazal hostující brankář Grunt Petrovi Chlastákovi, poslední obránce ho ale žlutým faulem zastavil. Následný trestný kop z 20 metrů poslal Matoušek jen do středu brány a gólman si s ním poradil. V 16.minutě znovu udeřili hosté. Po nedůrazu ve středu hřiště šel balón do pravého křídla a po přesném centru byl na první tyči opět nehlídaný Petráš a pohodlně zavěsil 0:2. O minutu později vypadl nejistému Gruntovi míč, dostal se k němu Bartůšek, do brány ho ale neprotlačil. Ve 32.minutě přihrál střídající Čížek přímo na kopačky hostů, díky tomu se míč dostal rychle na nehlídaného útočníka na levé straně vápna. Jeho střelu výborně ztlumil Dřevojan, na zadní tyči se ale prosadil kanonýr Vodička a protlačil míč potřetí do naší sítě 0:3. Celý první poločas se odvíjel zcela v režii hostů, nestačili jsme ani pohybem, ani kombinací s míčem. Výsledek 0:3 byl ještě lichotivý, Dřevojan zabránil dalším minimálně dvou gólům, kdy před ním byli osamocení hráči soupeře.

 

Do druhé půle jsme šli s cílem více neinkasovat a pokusit se ještě zápas zdramatizovat. Bohužel hned ve 47.minutě se na levé straně prosadili dva hostující hráči proti čtyřem domácím a Vodička sám před Dřevojanem nezaváhal 0:4. Po této situaci jsme konečně zvýšili důraz, zároveň soupeř neudržel vysoké tempo z první půle a začali jsem být nebezpeční i na útočné polovině hřiště. Komárovští přesto i ve druhém poločase stále hrozili rychlými kontry a několikrát mohli skóre ještě navýšit. V 54.minutě nás poškodila rozhodčí Šulcová. K vysokému míči do vápna se přes své spoluhráče nedostal brankář Grunt a Petr Chlasták zakončil do prázdné brány. Nepochopitelně byl ale pískán faul na brankáře, i když ke kontaktu s naším hráčem vůbec nedošlo! V 67.minutě se nám už ale podařilo snížit. Odražený odkop se na levém křídle dostal k Lípovi, který zaseknul do středu a tečovaná střela z hranice vápna zapadla k levé tyči 1:4. V 75.minutě poslal vysoký míč do vápna Ségl a Petr Chlasták hlavou prodloužil k pravé tyči 2:4. Soupeř sice znervózněl, stav se ale už do konce zápasu nezměnil.

 

Po velmi špatném prvním poločase se nám podařilo v druhé části alespoň vylepšit celkový výsledek. Soupeř ale vyhrál zaslouženě a potvrdil své suverénní vedení po podzimní části. My jsme odehráli první podzimní zápas bez jediného hráče z širšího kádru A mužstva. Za druhý poločas si ale všichni hráči zaslouží pochvalu. Poděkování patří hráčům z dorostu, kteří nám několikrát pomohli během celého podzimu, a ukazuje se, že v příštích letech bude na čem stavět. Speciální dík pak pro Filipa Dřevojana, který po těžkém zranění Lukáše Mošničky odchytal polovinu podzimních zápasů, vedl si vždy velice dobře a několikrát nás podržel. Zápas s Komárovem a druhý poločas v Petrovicích pak odchytal se zraněným kolenem, přesto nás nenechal na holičkách a vyřešil úspěšně několik gólových situací. V druhé krajské sezóně se nám podařil velice dobrý podzim a se ziskem 25 bodů a skóre 51:23 okupujeme horní příčky tabulky.

Zpět na články »