V okresním derby se zadařilo starším i mladším dorostencům

[18. 4. 2017 11:48:35]
V okresním derby se zadařilo starším i mladším dorostencům

Krajský přebor – skupina A
17. mistrovské utkání: 16.4.2017 (hřiště: Tatran)

St.dorost – Sp.Příbram         3:0 (1:0)
G: Matoušek, Krůta, Lhota   
(A: Matoušek, Kouklík)


Sestava:
F.Dřevojan – Glogar, Novák, Stibor, Míka – Počepický, Kouklík (70.Lhota), Matoušek (84.Křížek), Sirotek – Krůta, Špaček (76.Čejda)

Fotogalerie z utkání staršího + mladšího dorostu: ZDE


Velmi pěkně zaplněná tribuna sledovala další ročník tradičního okresního derby, v kterém se letos jednalo o přímý souboj týmů z popředí tabulky. Předchozí dvě utkání nám herně vůbec nevyšla (Votice, Povlt.akademie), ale tentokrát se kluci opět dokázali vyhecovat k velmi dobrému výkonu. I když začátek zápasu tomu nenasvědčoval. Soupeř, jako již tradičně, nastoupil v obrovském tempu a doslova na nás vlétl. Prvních dvacet minut jsme se hlavně bránili, ale za zmínku stojí pouze střela z 19.minuty, která těsně minula naší pravou tyčku. S přibývajícím časem se hra vyrovnávala a byli jsme to naopak my, kdo přebíral tempo hry. V 34.minutě se nám navíc podařilo vstřelit důležitou první branku zápasu. Jos.Kouklík ideálně poslal hlavou míč na nabíhajícího L.Matouška a ten přehodil brankáře, který proti němu vyběhl – 1:0. V 38.minutě měl obrovskou šanci na navýšení našeho náskoku J.Špaček, když postupoval z pravé strany na z velké části odkrytou branku, ale nepovedená střela skončila jen v náručí brankáře. V 39.minutě si krásně naskočil na centr z rohového kopu F.Stibor, jenže hostující brankář předvedl fantastický zákrok a jeho hlavičku vytáhl vedle. Těsně před odchodem do šaten se ve vápně pěkně uvolnil F.Stibor, přehodil si míč na levačku a jeho pokus o obstřelení brankáře na zadní tyč skončil jen těsně vedle branky.

O poločase jsme kluky upozorňovali, že ještě není zdaleka hotovo, a že nesmí polevit, protože soupeř se jistě ještě pokusí o vyrovnání. Na druhou stranu bylo jasné, že pokud by se nám podařilo brzy vstřelit druhou branku, tak už by bylo zřejmě rozhodnuto. K naší radosti se vyplnila druhá možnost. D.Krůta ve 49.minutě předvedl individuální průnik přes několik hráčů a byl nedovoleně zastaven až v pokutovém území. K nařízené penaltě se postavil sám faulovaný hráč a zvýšil na 2:0. Jak se během následující desetiminutovky ukázalo, tak to byl rozhodující moment utkání, protože od této chvíle jsme na hřišti byli jasně lepším týmem a rychlou kombinační hrou jsme se snažili vytvářet další nebezpečné situace. V 53.minutě se J.Špaček ocitl zcela sám před gólmanem, ale zřejmě byl z této pozice tak překvapený, že pořádně ani nezakončil. V 59.minutě pohotově zakončoval D.Krůta a jeho pokus skončil těsně vedle branky. V 62.minutě vybídl L.Matoušek pěknou přihrávkou P.Sirotka k navýšení našeho náskoku, ale hosty zachránila tyčka. V 71.minutě se až před brankáře s míčem dostal D.Krůta, ale hostující strážce branky změnu skóre nepovolil. Zasloužené třetí branky jsme se dočkali v 82.minutě, kdy L.Matoušek přihrál na rozběhnutého J.Lhotu, pro kterého nebyl problém míč uklidit do branky a upravit tím konečné skóre na 3:0.

Za předvedenou hru, nasazení a bojovnost si zaslouží pochválit celé mužstvo. Z jednotlivců musím přesto zmínit výborný výkon J.Špačka, kterému k dokonalosti chybělo jen proměnění alespoň jedné brankové příležitosti. I když jsme se ze začátku ocitli pod velkým tlakem, tak se z toho kluci dostali a postupně převzali hru a diktovali tempo po zbytek utkání. Věřím, že takto zodpovědně přistoupí i k dalším těžkým zápasům, kterých nás ještě několik čeká.

V příštím kole máme volno, ale vzhledem k tomu, že přes sebe hrají všechny tři týmy dospělých, tak bude muset mnoho hráčů vypomoci.


-----------------------------------------------------------------------------------


Ml.dorost – Sp.Příbram         3:2 (1:0)
G: Čejda, Kozohorský, Nováček


Sestava:
L.Dřevojan -  Hrbek, Svoboda, Bareš, Beňo – Čejda, Kozohorský, Kouklík, Vyskočil – Nováček, Chocholoušek

Střídali: Kopp, Čapek, Bláha, Voslář


Bojovné utkání, v kterém si přeci jen po více času držel herní převahu domácí celek a zaslouženě zvítězil.

 

#DERBYJENAŠE!!! 

Zpět na články »