Z derby v Petrovicích "béčko" přivezlo bod do tabulky

[20. 4. 2022 14:04:18]
Z derby v Petrovicích

FUMBI I. B třída, skupina E – 17. kolo  
Neděle 17. 4. 2022 (hřiště: Petrovice)


SK Petrovice – „B“ muži  1:1 (1:1)
G: T. Nováček

Sestava:
L. Dřevojan – P. Sirotek, M. Hrabák (82. L. Rákosník), P. Krotil, M. Barták, T. Nováček (71.D.Janoušek), T.Čipera, V. Jindra, R. Krůta, R. Kvěch (75. J.Lhota), V. Lípa

 

K „derby“ do Petrovic jsme tradičně odjeli v oslabené sestavě, protože ve stejný čas hrálo domácí utkání naše áčko. Mužstvo bylo tentokrát výrazně doplněno hráči z céčka. Z kádru „A“ s námi byl pouze brankář L.Dřevojan a obránce P.Krotil, který do utkání nastoupil po dlouhé pauze způsobené zraněním. Zapomenout nesmíme ani na dva dorostence, kteří nám jeli pomoci i přesto, že teprve chvíli před odjezdem ze Sedlčan se vrátili z jejich venkovního zápasu.  


Do utkání jsme šli spíše s defenzivnější taktikou, protože jsme domácím nechtěli dát příležitost k rychlým brejkům, které mají tradičně velmi dobré. Bohužel stejně to byl soupeř, který se dostal do prvních nebezpečných situací. Nejdříve v 8.minutě L.Dřevojan zlikvidoval trestný kop z 18 metrů a v 15.minutě nás po chybě v rozehrávce zachránila tyčka. V 19.minutě se v dobré pozici ocitl R.Kvěch, když k němu propadl míč ve vápně, ale míč nedokázal dobře trefit. V 22.minutě zatlačil na rozehrávku domácího stopera, odebral mu míč a postupoval směrem na branku. Dobíhající obránce ho ještě stihl přidržet, ale i přesto Tomáš zakončil přesně a poslal nás do vedení 0:1. O čtyři minuty později měly velkou šanci Petrovice, ale prudký centr nabíhající hráč těsně minul. V 30.minutě pěkně vytáhl míč středem hřiště P.Krotil, načasoval ideální přihrávku na nabíhajícího R.Kvěcha, který šel do kličky na V.Zrůbka v domácí brance, ale ten situaci dobře vystál a nedovolil lepší zakončení než do boční sítě. V 35.minutě domácí vyrovnali, když využili rychlého přenesení hry a pozapomenutý hráč na vápně skóroval – 1:1. Ve 40.minutě se pěkným dotykem do vápna uvolnil V.Lípa, kterého tvrdým zákrokem zastavil domácí obránce – penalta se ovšem nepískala. Ve 42.minutě přišel dlouhý míč za obranu a  R.Kvěch postupoval zcela sám na branku. Bohužel ho zradil dotyk s míčem před zakončením a brankáře ani neohrozil. Do poločasu ještě měly Petrovice jednu dobrou šanci, ale průběžný stav se již nezměnil.


Druhá část pokračovala podobně, jako první poločas. Nám se dařilo více kombinovat a tvořit hru. Naopak domácí stále sázeli hlavně na rychlé protiútoky. V 54.minutě vystihl R.Kvěch chybnou rozehrávku soupeře, ale jeho zakončení mířilo nad. V 60. a 65. minutě stejný hráč dvakrát rychlostně přehrál domácí obranu, ale ani jednou dobře nezakončil. Kolem 75.minuty si Petrovice vytvořili mírnou herní převahu a kopali několik rohů v řadě za sebou. I s pomocí štěstí se nám podařilo všechny odvrátit. V 82.minutě se z pozice stopera na velké sólo vydal M.Hrabák, který zatáhl míč až před pokutové území soupeře, ale bohužel finální přihrávka se úplně nepovedla. V 85.minutě došlo k průniku domácího hráče po pravé straně, který jsme zastavili jen za cenu faulu poblíž pokutového území, ale zcela evidentně mimo. K překvapení všech ovšem hlavní rozhodčí ukázal na penaltu. Následovaly dlouhé protesty našich hráčů směrem k hlavnímu i pomeznímu rozhodčímu, který měl situaci přímo před sebou. Když už se zdálo, že P.Chlasták dostane šanci na otočení skóre z penalty, tak pomezní rozhodčí doporučil nařízení trestného kopu přibližně metr vedle vápna. Jednalo se o velmi nepřehlednou a kuriózní situaci, kde svoji roli zřejmě sehrál i fakt, že lajny nebyly příliš vidět. Následný trestný kop jsme odvrátili a stejně tak se nám podařilo odolat i závěrečnému tlaku domácího mužstva. Pro diváky určitě zajímavé utkání s šancemi na obou dvou stranách tedy skončilo spravedlivou remízou 1:1.


Zápas měl bezesporu svoji kvalitu a klidně v něm mohlo padnout i daleko více branek. Vzhledem k tomu, že jsme v sestavě měli větší množství ofenzivních hráčů na postech, kde je potřeba myslet hlavně na obranu, tak se nám často stávalo, že jsme hru příliš otevřeli a nabídli domácím možnost rychlého brejku. Naštěstí se nám tyto situace podařilo v několika případech ještě zachránit díky dobré práci stoperské dvojice Hrabák-Krotil, případně spolehlivě zasáhl brankář L.Dřevojan, a nebo přišlo nepřesné zakončení. Mnoho dobrých šancí jsme na druhé straně měli i my, když se přes domácí pomalejší obranu dobře prosazovali hlavně R.Kvěch, V.Lípa a T.Nováček. Bohužel často nás zradila finální přihrávka, nebo přímo zakončení. Velmi dobře si se zápasem poradili i všichni hráči z céčka. Zvlášt je ještě nutné ocenit výkon dorostence M.Hrabáka, který již dopoledne odehrál celý zápas krajského přeboru.


Příští zápas hrajeme doma v neděli 24. dubna od 17:00 a soupeřem nám budou Cerhovice.          

   

 

Zpět na články »