V Budějovicích bylo rozhodnuto už po poločase

[23. 5. 2022 9:51:55]
V Budějovicích bylo rozhodnuto už po poločase

SK Dynamo České Budějovice „B“ – „A“ muži  4:1 (4:0)
G: Hofman

 

Sestava:
Dřevojan – Sosnovec, Brotánek L., Hofman, Krůta M. – Kdolský (61. Hašek), Dvořák M., Kouklík (46. Hanuš), Habart M., Sirotek M. – Haas (71.Novotný)

Ve 26. kole nás čekal zápas s „B“ týmem ligových Budějovic, kterému patřila druhá příčka tabulky. V duelu s domácími mladíky jsme nemohli počítat se zraněnými Lípou, Repetným, Glogarem a Sochůrkem.


Od prvních minut nám domácí ukazovali, že na druhém místě nejsou náhodou. Jejich hra byla plná rychlých kombinací a náběhů za obranu, které nám dělali velké problémy. Přesto se nám konečně podařilo přečkat první čtvrtinu zápasu bez inkasovaného gólu. Nejblíže k prvnímu gólu byli domácí ve 22. minutě když rozehráli vpravo nakrátko roh a po přesném centru zůstal na penaltě nehlídaný Hais, který jen těsně netrefil. Ve 24. minutě přišel náběh za obranu, Dřevojan byl na levé straně vápna u míče později než domácí útočník. Ten posunul na vápno na Bečváře, ale jeho střelu na odkrytou bránu jsme zblokovali. Ve 26. minutě šli už domácí do vedení. Další míč za obranu dostal na levé straně Bastl. Na zádech udržel Sosnovce, posunul si míč kolem Dřevojana a o břevno otevřel skóre - 1:0. V 31. minutě další míč za obranu na Polanského, ten postupoval sám na Dřevojana, který ale předvedl pěkný zákrok  a nohou míč vytěsnil těsně vedle. O dvě minuty později zase míč za obranu, nejistý výběh Dřevojana a Bastl lobem zvyšuje na 2:0. Hned po rozehrávce jsme zaútočili po pravé straně, Kouklík našel před brankou Haase, který se pokusil vystřelit z otočky. Jeho pokus obrana zblokovala, míč se dostal ke Kdolskému, který z první přestřelil. Ve 42. minutě si na levé straně navedl míč na pravačku Bečvář. Nepříliš tvrdá střela skočila před Dřevojanem a propadla mu do sítě - 3:0. Hororovou druhou půlku poločasu uzavřela 44. minuta. Na půlce jsme ztratili míč, který se rychle dostal do pravého křídla k Polanskému, který sám před Dřevojanem trefil k bližší tyči - 4:0. Domácí mladíci nám dělali velké problémy hlavně přesnými míči za obranu, z kterých jsme dostali tři  branky. Nutno říci, že i přes nepříznivý výsledek byla naše hra nejlepší za poslední dobu. Docela se nám dařila výstavba hry, v ofenzivě jsme měli dobrý pohyb a kombinací jsme se dokázali dostat k vápnu soupeře. Tam nám však chybí větší kvalita ve finální části a samotném zakončení. Bohužel poměrně dost akcí se nám nepodařilo zakončit střelou a domácí pak využívali rychlé kontry do otevřenější obrany k postupnému navyšování skóre.


Druhý poločas domácí trochu ubrali. Už neměli tak dobrý pohyb a nedostávali se již tolikrát za obranu jako v první půli. Přesto se v 52. minutě řítil zprava sám na Dřevojana Polanský. Lukáš ale dobře zmenšil střelecký úhel a po vyražení první střely si poradil i s dorážkou. V 55. minutě kopal zleva roh Kdolský. Přetažený míč se dostal k Hanušovi, jeho pokus srazila obrana k Hofmanovi, který těsně minul levou tyč. V 72. minutě se domácí prokombinovali po levé straně až před Dřevojana, který výborně vyběhl a střelu vyrazil. V 80. minutě byl vlevo 25 metrů do brány faulovaný Hašek. K míči se postavil tradiční exekutor Hanuš, který zakroutil míč na zadní tyč. Zde zasáhl domácí gólman a odražený míč poslal Hofman vysoko nad. V 86. minutě zaútočili domácí po levé straně, míč se dostal k Polanskému, ten ho předložil Kladrubskému, jehož střelu vykopl reflexivně Dřevojan.  V 90. minutě ještě vyrazil Dřevojan střelu Bečváře z 16 metrů. Poslední slovo v nastaveném čase jsme nakonec měli my. Po odvráceném útoku zatáhl míč do levého křídla Dvořák a posunul do vápna na Habarta. Jeho křižnou střelu gólman vyrazil, k míči se dostal Hofman a po zemi korigoval na 4:1.


Sehráli jsme výsledkově opět nepovedený zápas jako před týdnem. Rozhodla mnohem větší kvalita domácích ve finální fázi. Přesto lze na našem výkonu najít pozitivní věci. Poměrně se nám dařila přechodová fáze, hráči nic nevypustili ani za velice nepříznivého času. V koncovce jsme ale byli bezzubí.


V dalším zápase opět vyjíždíme na venkovní hřiště. V sobotu 28.5. se od 17:00 představíme v Hořovicích.

Zpět na články »