Tatran vrátil Dobříši porážku z konce loňské sezóny a ovládl dramatické derby

[4. 9. 2018 9:30:07]
Tatran vrátil Dobříši porážku z konce loňské sezóny a ovládl dramatické derby

 

"A" muži - MFK Dobříš   3:2 (2:1)
G: M.Dvořák, Vystyd, P.Lípa 


Sestava:
Glogar – P.Lípa, L.Brotánek, Vystyd, M.Krůta, Kdolský, K.Kvěch, M.Dvořák (75.V.Lípa), Soldát, Němec (88.Hájek), Senft
 

(připraveni: M.Sirotek, Špaček, Dřevojan)

 

Fotogalerie z utkáni: ZDE (D.Štverák)


Videozáznam utkání: ZDE


Začátek zápasu patřil hostům, kteří se už v páté minutě dostali do vedení. To Junek využil naší chyby a postupoval sám na Glogara, trefil tyč, ale míč se k němu odrazil a on neměl problém poslat hosty do vedení 0:1. To naše hráče probudilo a začali jsme mít více ze hry, což dokumentuje i počet rohů, které jsme kopali. Zatímco my jsme zahrávali osm rohů, hosté nekopali ani jeden. Ohrozili naší branku jen jednou z trestného kopu, ale Glogar byl na svém místě a trestný kop zlikvidoval. Tatran vystupňoval svůj tlak a výsledek do půle otočil ve svůj prospěch. Nejdříve po pěkné akci Kdolského ze Senftem se dostal míč k Dvořákovi, který si ho navedl na levačku a tvrdou střelou na zadní tyč překonal brankáře a vyrovnal na 1:1, to běžela 27.minuta. Ve 35.minutě zahrával Krůta roh, na míč si naskočil Vystyd a poslal hlavou Tatran do vedení 2:1. V závěru poločasu ohrozil branku ještě Soldát.

Úvod druhého poločasu patřil opět hostům a v 51.minutě zachraňoval naše vedení na poslední chvíli Pavel Lípa. Hosté měli častěji míč na kopačkách, ale naše obrana pracovala dobře a soupeře do vyložené šance nepouštěla. To platilo do 76.minuty, při dalším závaru před naší brankou se nám nepodařilo dostat míč do bezpečí a hosté trestali. Při odkopu jsme trefili jen nohu soupeře od něj se míč odrazil k Dortovi a ten zúročil své zkušenosti z první ligy a vyrovnal na 2:2. Radost hostů trvala jen čtyři minuty, protože po úniku Soldáta se míč dostal k nejlepšímu hráči minulého kola Pavlu Lípovi, který tvrdou střelou k tyči vrátil Tatranu vedení - 3:2. Hosté prostřídali a otevřeli hru a naši hráči dostali příležitost na brejky. Nejdříve poslal do úniku Kvěch autora třetí branky Lípu, ale ten zbytečně vymýšlel lob místo střely. Bohužel stejně se vedlo i Němcovi v 87.minutě, který postupoval po dlouhém výkopu brankáře Glogara zcela sám na branku. Vítězství o branku je zasloužené, protože jsme si během zápasu vytvořili více šancí. Pochvalu zaslouží celé mužstvo, spolehlivě chytal Glogar, Vystyd vygumoval Talůžka, Lípa opět ukázal, že má výbornou formu. V záloze se dařilo všem a ani útočníci nezklamali. Vítězství nás posunulo na čtvrté místo, když na prvního máme ztrátu bod a na druhém místě je mužstvo, které má stejně bodů, ale lepší skóre. Další zápas hrajeme v sobotu v Tachově od 17 hodin.

 

Protože během utkání došlo k situaci, která vyvolala mezi diváky velké dohady, tak přikládáme vysvětlení, že rozhodčí postupoval zcela správně.

 

Zpět na články »