Těsná prohra v generálce

[4. 3. 2024 7:42:04]
Těsná prohra v generálce

SK Hořovice – „A“ muži 4:3 (2:1)
G: Hanuš 2x, Sochůrek

 

Sestava:
Dřevojan F. – Krotil (70. Hofman), Hofman (46. Plesl), Brotánek L., Krůta M. – Schwarz (46. Chlasták), Hanuš, Novotný, Kouklík (80. Krotil), Sirotek M. – Sochůrek (70. Schwarz)

K poslednímu přípravnému zápasem jsme odjeli do Hořovic. Tradiční rival hraje divizní skupinu A a přezimuje na výborném pátém místě. K zápasu s nejtěžším soupeřem v přípravě jsme bohužel odjeli jen se 13 hráči! Chyběli zranění Říha, Štemberk, Lípa, Habart a k zápasu jsme neměli k dispozici ani Repetného, Kdolského a Dvořáka.


Vstup do zápasu se nám podařil a v úvodních minutách se aktivní Sochůrek dostal hned do tří velmi nadějných situací, bohužel vedoucí branky jsme se nedočkali. Po deseti minutách převzal otěže zápasu mladý domácí celek. Jeho hráči vysoko napadali, měli dobrý pohyb a hrálo se převážně na naší půlce hřiště. My jsme se soustředili na důslednou obranu v hlubším bloku, s kterou si domácí příliš nevěděli rady. Pokud se už dostali k zakončení, byl na místě jistý Dřevojan. Ve 21. min. se přeci jen dostal soupeř do vedení. Po kombinaci na pravé straně a centru před branku se prosadil vysoký domácí útočník - 1:0. Hned o tři minuty později bylo vyrovnáno. Sochůrek se probíjel středem hřiště a kousek před vápnem byl nedovoleně zastaven. K míči se postavil tradiční exekutor Hanuš a přesnou střelou přes zeď nedal domácímu gólmanovi šanci - 1:1. Soupeř byl i nadále hodně aktivní. Vyložených šancí ale příliš neměl. Za zmínku stojí výborný zákrok Dřevojana, který vytlačil gólovou střelu na tyč a následně ještě vyrazil míč před dorážejícím soupeřem. Velice dobře jsme odolávali řadě standardních situací, které jsme úspěšně odvraceli až na jednu v poslední minutě poločasu. Tentokrát jsme nebyli tak důrazní a propadlý míč na malém vápně uklidili domácí do sítě 2:1.


Druhý poločas jsme začali opět velice dobře. Hned v 50. minutě využil Hanuš situaci, kdy si brankář po faulu na Sochůrka rovnal hráče ve vápně a z 35 metrů trefil poloodkrytou bránu - 2:2. Soupeř nás už tolik  nedržel na naší polovině a stále více jsme se dostávali i k ohrožení domácí svatyně. Během druhého dějství jsme si vytvořili po rychlých kontrech čtyři 100% šance. Bohužel dvakrát mladý Chlasták, Sirotek a Schwarz (trefil tyč) své příležitosti neproměnili. V 64. min. šel do vedení opět soupeř, který využil hrubou chybu v naší rozehrávce - 3:2. I tentokrát jsme opět rychle odpověděli. V 67. minutě dal Hanuš na Sochůrka, kterého vytlačil stoper do nevýhodného úhlu, přesto tečovaná střela skončila za zády domácího brankáře - 3:3. Poslední čtvrthodinku se projevilo, že jsme měli k dispozici jen 13 hráčů a fyzicky to už nebylo ono. Domácí nakonec vstřelili v 77. min i vítěznou branku, když využili střelou přes zeď trestňák ze 17 metrů - 4:3.


V generálce na jarní boje jsme se potkali s nejkvalitnějším soupeřem v zimní přípravě, přesto jsme obstáli, a pokud bychom proměnili velké šance v druhé půli, mohli jsme být spokojeni i s výsledkem. Vyzkoušeli jsme si hru v hlubším bloku, a i když měli domácí trvalou územní převahu, tak se nám hlavně v druhé půli otvírala okénka v soupeřově obraně, které jsme bohužel nedokázali patřičně potrestat. V neděli 10. 3. nás od 14:30 čeká první mistrovské utkání s třetí Velimí a doufáme, že nás na domácí stadion přijde povzbudit velký počet fanoušků.

 

Zpět na články »