Tatran pokračuje ve vítězném tažení a doma porazil ZČE Plzeň (+video)

[31. 8. 2015 18:47:09]
Tatran pokračuje ve vítězném tažení a doma porazil ZČE Plzeň (+video)

 

„A“ muži – ZČE Plzeň   4:2 (2:2)
G: Pešek 2, Němec Matoušek

 

Sestava:
Capouch – Pešek, Brotánek, Vystyd, Řehák, Kdolský (82.Čejda), Kvěch, Matoušek (67.Dvořák), Soldát (70.Sirotek), Senft, Němec 

Fotogalerie: ZDE (autor: David Štverák)

Videozáznam: ZDE

 

Sestava kola: ZDE (tentokrát bez našeho zástupce)

 

Tatran se po čtvrtém kole divize dostal do čela tabulky, na což by si před začátkem soutěže pravděpodobně nevsadil ani ten největší optimista - je to jako z pohádky snů! Dnešní výkon nebyl dobrý, ale historie zaznamená, že Tatran vyhrál 4:2. První poločas byl hodně neurovnaný a to hlavně od nás. Soupeř dostával hodně prostoru a při vstřelených brankách k němu měli naši hráči tři metry. První ohrožení naší branky bylo už v 8. minutě, ale Capouch výborně zasáhl. V 9. minutě chtěl odpovědět Kdolský, ale střílel vedle. Tatran šel do vedení v 15. Minutě, když Kdolský našel křížnou přihrávkou nabíhajícího Němce, ten míč posunul na nabíhajícího Matouška a ten střelou k tyči nedal soupeřovu brankáři šanci - 1:0. V 19. minutě měl Tatran vést dva nula, jenže akce Senfta a zakončujícího Němec skončila na špičce kopačky hostujícího brankáře. Opět se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš a z protiútoku bylo vyrovnáno, když na zadní tyči nikdo nepohlídal náběh a Papáček vyrovnal – 1:1. Ve 30. minutě už to vypadalo, že půjde Tatran znova do vedení, ale nádhernou střelu Němce zlikvidoval hostující brankář neuvěřitelným zákrokem. Přeci jen šel Tatran do vedení, když v 32. minutě smetl hostující obránce unikajícího Kdolského a kopala se penalta. Kapitán Pešek ji suverénně proměnil a Tatran vedl 2:1.

Potom předvedl obrovskou chybu Kvěch a soupeř trestal na 2:2. Do konce poločasu při nás stáli všichni svatí. Ve 40. minutě skončil míč na naší tyči. Ve 43. minutě se po faulu J.Vystyda kopala další penalta, ale autor první branky Papáček naštěstí výborného Capoucha nepřekonal. A tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Bouřka v naší kabině přece jen pobídla naše hráče k lepšímu výkonu. Hosty už k ničemu nepustili, přesto jsme si museli pohlídat hlavně standartky. Naše střelecké pokusy skončily většinou vedle nebo nad. Hosté pomálu ve vedru odcházeli fyzicky a to byl mlýn pro náš závěrečný desetiminutový nápor. V 89. minutě byl faulován v pokutovém území Němec a kopala se třetí penalta. K míči se postavil opět náš kapitán a nekompromisně zavěsil -  3:2. Hosté vrhli všechny síly do útoku, aby vyrovnali, místo toho ztratili míč a to byl poslední hřebíček do jejich rakve, protože přišla nejkrásnější akce celého zápasu. M.Dvořák z první poslal míč po lajně na nabíhajícího Sirotka, ten z první našel Němce a ten okamžitě poslal míč na přední tyč do sítě - 4:2. Přesto že nebyl výkon optimální, jsou tři body vynikající, historie se na to ptát nebude. Soupeř byl dobrý, ale Capouch v brance, který chytil pokutový kop na konci prvního poločasu dal základ pro zisk bodů a proto je vyhlášen hvězdou zápasu. Druhou hvězdou byl Němec, na gól nahrál, byla na něho penalta a čtvrtý sám dal. Třetí v pořadí byl neúnavný bojovník Michal Kdolský. Zápasu přihlíželo 525 vynikajících diváků - hoši děkujeme. V sobotu v 7.15 odjíždí autobus do Jindřichova Hradce a zápas začíná netradičně v 10:30 hod.

 

Jiří Voráček - vedoucí mužstva

 

 


Zpět na články »