Tatran dokázal v Plzni vyhrát velkým rozdílem

[4. 4. 2016 7:16:52]
Tatran dokázal v Plzni vyhrát velkým rozdílem

Petřín Plzeň – „A“ muži 0:5 (0:1)

 

Sestava:
Capouch (61.Čejda, ale do branky šel L.Brotánek) - Řehák, Vystyd, Brotánek, Kdolský, Senft, Kvěch, Dvořák (60.Pešek), Soldát, Haas (85.Sirotek), Němec (90.Valenta)

Videozáznam utkání: ZDE

 

Od začátku zápasu čekal Tatran na svojí oběť, jako dravec na svojí kořist. Domácí hráči, kteří se nacházejí na předposledním místě, museli dneska pro záchranu bodovat. To jim asi svazovalo nohy, a proto jediným lehkým centrem ohrozily našeho brankáře v prvním poločase. Proto naše vedení po poločase 1:0 neodpovídalo dění na hřišti! Tatran opět v koncovce selhal a opět neproměnil pro klid 100% šance! Pro zajímavost ve 4.minutě po krásném centru Kdolského Soldát vytěžil jen roh. V 7. min. přišla pěkná fotbalová akce, ale bohužel bez zakončení!!! V 11.minutě už to byla naše radost, Soldát kolmicí nádherně poslal do úniku Němce a ten našel v pokutovém území nabíhajícího Haase, který poslal Tatran do vedení 1:0. Za šest minut na to, opět školili naši hráči domácí, Kdolský poslal křižním pasem do úniku Soldáta, ten našel v pokutovém území Němce, kterého zastavil domácí hráč jen za cenu penalty. Bohužel se Brotánek rozhodnul kopnout penaltu na jinou stranu než kam jí pravidelně dává a domácí brankář byl úspěšný. Přesto jsme měli jít do kabin minimálně s vedením o dvě branky, ale Němec po jednom úniku skončil na brankáři, po druhém to udělal dobře, ale hráči jeho centr přeběhli.

Druhý poločas začal 100% šancí Haase! Senft předvedl krásný individuální průnik, kdy přešel přes tři hráče, nahrál Němcovi a ten poslal Haase samotného na branku, bohužel jeho střela mířila vedle! Domácí se snažili něco vymyslet, ale naší branku to neohrožovalo. V 60. minutě došlo k nezaviněnému zranění našeho brankáře /tříslo ?/ a my byli nuceni dvakrát střídat. Za Dvořáka šel na hřiště Pešek, do branky za Capoucha stoper Brotánek a za Brotánka Čejda. Domácí pod dojmem, že jim svitla jiskřička naděje na body, otevřeli hru a tím nastartovali náš mlýn. Všichni útočili a my pohodlně chodili do brejků. První domácí minda přišla v 71.minutě, když do odkopu brankáře vlítnul Haas, míč skončil u Senfta a ten nekompromisně trefil branku - 0:2. Domácí si stále mysleli, že to ještě zvrátí ve svůj prospěch a pokračovali v naivní hře. Tatran znova po brejku hrozil střelou Kdolského, kterou brankář s námahou vyrazil na roh. V 76. minutě dostal nádhernou přihrávku Němec, utekl a na zadní tyči našel nabíhajícího Soldáta - 0:3. Za dvě minuty na to šel Němec sám, ale jeho lob skončil nad brankou. Už to vypadalo, že Němec opět vyjde po neproměnných šancí na domácím hřišti na prázdno. Ale v 79. minutě přišla krásná akce našich hráčů, Němec při úniku našel Soldáta a ten narazil Němcovi, který obešel brankáře a zvýšil na 0:4. V 84. minutě ukončí sedlčanského bůra Němec, po milimetrové přihrávce Kdolského - 0:5. Samozřejmě pro nás je zranění našeho brankáře komplikace, ale Brotánek zachytal na jedničku, gól nedostal a naše mužstvo mu hodně pomohlo. To co předvedlo naše mužstvo po zranění naší jedničky si zaslouží velkou pochvalu. Výbornou jarní formu potvrdil Michal Kdolský, jednoznačně nejlepší hráč na hřišti a výborně mu sekundoval Vystyd, který na postu stopera byl bezchybný. Doma hrajeme v neděli 10.4. od 16:30 hod. proti Jindřichovu Hradci. A na závěr musím poděkovat našim výborným fanouškům, které bylo v Karlových Varech i v  Plzni slyšet. Pro zajímavost domácí hlasatel hlásil, že v Sedlčanech na tento zápas přišlo 525 diváků tady jich bylo 80.

 

Jiří Voráček – vedoucí mužstva

Zpět na články »