Tatran dokázal porazit rivala z Milevska až po penaltách + rozhovor

[28. 3. 2016 11:02:18]
Tatran dokázal porazit rivala z Milevska až po penaltách + rozhovor

„A“ muži – ZVVZ Milevsko 2:2 (0:1)    penalty 5:3

 

Sestava:
Capouch - Kdolský, Vystyd, Brotánek, Řehák, Senft, Dvořák (79.Čejda), Kvěch (80.M.Sirotek), Soldát, Haas (71.Pešek), Němec 

Videozáznám celého utkání: ZDE

 

Fotogalerie: ZDE   (David Štverák)


Do sestavy kola portálu fotbalunas.cz se tentokrát probojoval Tomáš Senf, který v následném hlasování dokonce vybojoval ocenění "hráč kola" a ZDE si s ním můžete přečíst rozhovor!

 

Velmi pěkná návštěva 520 diváků viděla od začátku zápasu festival zahozených příležitostí ze strany domácích. Hosté se dostali do dvou příležitostí, po chybě našich stoperů a obě využili ke vstřelení branky. Tentokrát neměl k naší škodě na nohách střelecké kopačky Němec a své příležitosti nedal. Hned v první minutě střílel vedle. V 7.minutě založil pěknou akci Soldát, poslal pěknou přihrávku na Haase, ten našel v pokutovém území Němce, který trefil břevno. Opět se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš, z protiútoku hosté skórovali - 0:1. Tatran se pokoušel o vyrovnání Kdolským, který kopal dva trestné kopy ze třiceti metrů. První jeho bomba zatřásla brankovou konstrukcí a bohužel se odrazila ven. Druhý trestňák minul branku o centimetry. Pěkný centr Němce neproměnil hlavou Haas, který mířil vedle.

Druhý poločas začal opět náporem Tatranu. V 52.minutě obešel protihráče Senft, ale ve 100% šanci trefil jen brankáře. V 57.minutě se už Senft nemýlil, když k němu přilítl odražený míč a Tomáš ho z 18 metrů přesně poslal do šibenice - 1:1. V 62.minutě měl jít Tatran do vedení, Haas vybojoval míč a poslal do 100% šance Němce, který bohužel střílel vedle! Za tři minuty přišel trest, Senft ztratil míč před pokutovým územím, Brotánek nechal úplně volného hráče, který na nerovném terénu prostřelil Capoucha - 1:2. Tatran vyrovnal v 74.minutě, když centr M.Dvořáka proměnil ve vyrovnávající branku hlavou Vystyd - 2:2. Tatran toužil po třech bodech a měl k nim blízko. V nastaveném čase šel od úniku Soldát, míč v pokutovém území zasekl a jako na podnose ho předložil Němcovi, který bohužel opět v koncovce selhal. A tak přišla na řadu parádní disciplina Tatranu, pokutové kopy. Kopali jsme je už osmkrát a šestkrát slavili vítězství. Pro diváky je to atraktivní, pro nás nervy. Tentokrát naši střelci suverénně proměňovali (Senft, Brotánek, Kdolský, Pešek, Vystyd). Hosté nedali třetí, která skončila na břevnu a jelikož jsme začali kopat první, tak jejich poslední hráč už nekopal. Chtěli jsme mít po třech kolech šest bodů, tak by se dalo říct, že byl úkol splněn, ale úplná spokojenost nemůže být, protože jsme dva body ztratili doma se soupeři, ze spodních pater tabulky. Proti Třeboni jsme si vypracovali pouze dvě šance, proti Milevsku už to bylo výrazně lepší. Šancí bylo dost, ale opět je trestuhodně zahazujeme. Na proměňování šancí je potřeba ještě zapracovat. Po prvním zápase si Milevsko ztěžovalo na rozhodčí, tentokrát museli být navýsost spokojení. Nejlepším hráčem na hřišti byl Michal Kdolský, který na beku předvedl výborný výkon a byla jen škoda, že jeho střela z trestňáku skončila na břevnu.

 

Fanoušci se mě ptají, jak je to s plusovými a minusovými body. Na webu vysledky.com je tento ukazatel zpočítán špatně. Každý sehraje doma 15 zápasů, a když je všechny vyhraje má 45 bodů a v tabulce pravdy 0. Tatran tam má 32 bodů a mínus 7! To by znamenalo že už jsme doma sehráli 13 zápasů, to je 39 bodů a 7 ztratili! Přitom jsme doma sehráli 9 zápasů, to je 27 bodů a jelikož máme 32 bodů, je to 5 plus. Tolik na vysvětlenou. Další zápas hraje Tatran v Plzni v sobotu od 10.15 hod. proti Petřínu, odjezd je v 7.00 hod.

 

Jiří Voráček – vedoucí mužstva

 

Zpět na články »