Starší žáci vstoupili do nové sezóny těsnou prohrou na Dobříši

[27. 8. 2018 14:38:48]
Starší žáci vstoupili do nové sezóny těsnou prohrou na Dobříši

Ve středu 1.8. a ve čtvrtek 2.8.  zahájilo mužstvo starších žáků přípravu, následovalo soustředění v Plavech (5.8. – 11.8.), přátelský zápas na Spartaku Příbram (vyrovnaný průběh, prohra 3:4) a první mistrovské utkání, které jsme odehráli na Dobříši. 

1.kolo KP starších žáků, neděle 26.8.2018

 

MFK Dobříš – Sedlčany  3:2 (3:1)

Branky: Štemberk Š., Štemberk O.

 

Sestava:
Jindrák – Rákosník, Matoušek, Brejšková, Pšenička, Jindráková, Bartáková, Štemberk O., Krajdl, Špitalík, Štemberk Š.

Střídali: Brunclík, Chlasták, Kočí, Novák


V neděli 26.8. jsme soutěž začali prvním zápasem na hřišti MFK Dobříš. Bohužel musím konstatovat, že se nejednalo o dobrý vstup ať fotbalově tak i výsledkově. Do zápasu jsme vstoupili vlažně a zřejmě pod dojmem, že soupeř má menší a mladší hráče, kteří se porazí sami, byla naše hra pomalá, ospalá a hodně nepřesná. Takže domácí potrestali brankově všechny chyby, kterými jsme jim nabídli možnost skórovat. Do 10 min. jsme měli tlak, který jsme však nedokázali vůbec využít a brankově proměnit. Domácí nás mezi 16 – 22 min. vyučili z produktivity  - 2x kopli na bránu a vedli 2:0, a aby nebyl trápení konec, tak v 22 min. po nedohodě obránce s brankářem domácí pohodlně zvýšili na 3:0. Byla to dobrá facka a ve 23.min. jsme po tečované střele O.Štemberka snížili na 3:1. Následovalo velké množství našich neproměněných šancí – Š.Štemberk šel 3x sám na brankáře, B.Bartáková, K.Brejšková a další špatně vyřešili finální fázi, a tak jsme šli do kabin za stavu 3:1 pro domácí.

 

V kabině jsme si důrazně řekli co je potřeba zlepšit a jak hrát, tak abychom zápas otočili. Druhý poločas lze shrnout jednoduše: útočili jsme na jednu bránu, domácí k ničemu nepustili, ale bohužel pouze jeden vstřelený gól a velká nemohoucnost v zakončení (Š.Štemberk – sám na bránu, J.Pšenička – sám na bránu,...), což znamenalo, že po závěrečném hvizdu bylo na tabuli 3:2 pro domácí. Zápas hodnotím jako promarněný z pohledu prvního poločasu, druhý poločas již byl fotbalově o hodně lepší, ale musíme se zaměřit na finální řešení, jednoduchost ve hře, přesnost přihrávek, přenos a rytmus hry.

 

Petr Jindrák - trenér

Zpět na články »