Starší žáci v "záchranářském" duelu zdolali Beroun

[24. 5. 2015 11:30:44]
Starší žáci v

Krajský přebor žáků 2014/2015 – 27. kolo - sobota 23.05.2015


Tato sobota pro nás byla velice důležitá. Doma jsme přivítali žáky berounského rivala a hlavně pro starší kluky se jednalo o zápas „Z“ – oba celky sousedily těsně nad sestupovou propastí. Počasí příjemné, soupisky téměř kompletní, atmosféra v šatně by se dala krájet, všichni aktéři si byli vědomi ceny bodů onoho dne.

Starší žáci - Český lev – Union Beroun       3 : 2 (2:1)
G: 2x Habart, Bareš


Sestava: Jirásek – Vyskočil (36´Bareš), Machovský, Hrstka, Procházka 01 – Hrbek, Bláha, Novotný (36´Kouklík), Čipera – Čapek, Habart (36´Kubín).


Od začátku se sice hrálo s maximálním nasazením, ale nanejvýš opatrně, nikdo pochopitelně nechtěl udělat chybu. Bohužel, byli jsme to my, kdo v 18. minutě inkasoval. Po této sprše jsme trochu přiložili pod kotlík a začali jsme se dostávat do šancí, které nakonec zužitkoval pohyblivý Habart ve dvojtečku ve 22. a 29. minutě.

Do druhého poločasu jsme vystřídali 3 čerstvé borce, ale hra se opět vyrovnala, hosté hrozili rychlými brejky a v 61. minutě se jim podařilo vyrovnat i skóre. Šest minut před koncem zápasu předvedl ukázkovou akci Bareš, kterou završil parádním lobem. Udělali jsme předposlední krok k záchraně :-)


__________________________________________________________________________________

 

Mladší žáci – Český lev – Union Beroun     2 : 3 (2:2)       
G: Čížek, Novotný


Sestava: v brance Kočí a Šťovíček – v poli Čížek, Habart, Hrstka, Jenčík, Jirák, Kubín, Macháč L., Macháček, Mikota, Novotný, Pech, Svoboda, Varga.


Úvod tohoto zápasu rozhodně nemůžeme označit za povedený. Hned v první minutě jsme lovili míč z naší sítě a ještě ke všemu to byl „vlastňák“. Další ránu jsme dostali o deset minut později, když náš brankář podběhl rohový kop a berounský útočník dorážel do prázdné. Vzdát jsme se ale nemínili, v 16. minutě kopal Pech roh z pravé strany a Novotný soupeřův náskok snížil. Těsně před poločasovým hvizdem jsme měli výhodu pokutového kopu za faul na Jiráka, exekuce se chopil Čížek a s přehledem proměnil.

Po přestávce se začínalo vlastně znova, hrálo se nadále velmi vyrovnaně, oboustranně rychle, s velkým nasazením a příležitostmi na obou stranách. V tomto lítém boji byli nakonec šťastnější hosté, když se jim ve 46. minutě povedlo jednu ze šancí využít. Přes naši velkou snahu už jsme kontrovat nedokázali :-(

__________________________________________________________________________________

                                                                                                                           vedoucí týmů Josef Hrma

Zpět na články »