Starší žáci v silně kombinované sestavě branku nevstřelili

[17. 10. 2019 9:27:27]
Starší žáci v silně kombinované sestavě branku nevstřelili

SK Rapid Psáry – Starší žáci    4:0 (3:0)

 

Sestava:
Hodouš Jakub, Hodouš Tomáš, Novák Jiří, Plachý František, Kuba Štěpán, Jindráková Rozálie, Pšenička Jakub, Brunclík Jaroslav, Plachý Antonín, Macháček Šimon, Pechač Jakub, Barták David, Dembélé Alexis, Pudil Petr

Za krásného slunečného počasí nás v dalším mistrovském zápase nás čekal nováček soutěže. Již při rozcvičování jsme zjistili, že nás na těžkém podmáčeném a lepkavém terénu bude čekat zápas náročný na fyzickou kondici, koordinaci pohybu a rychlé a přesné práci s míčem. Do zápasu jsme šli sice v silně kombinované sestavě, zato s odhodláním hrát a užít si fotbal. Od začátku se jednalo o vyrovnaný zápas, který se hrál od vápna k vápnu. Díky terénu byly vidět občasné nepřesnosti, pády, ale také velké nasazení hráčů obou mužstev. Na obou stranách většina akcí končila buď nepřesnou kombinací před velkým vápnem, nebo střelou, které ovšem ani na jedné straně nebyli nebezpečné. O osudu prvního poločasu se tak rozhodlo v krátkém časovém úseku mezi 23. – 30 min. kdy jsme se bohužel dopustili ve 23. a 26.min dvou zbytečných ztrát míče na středu hřiště při snaze o přechod do útoku a soupeř do otevřené obrany, kdy šel sám na brankáře dokázal tyto chyby potrestat 23.min. 1:0 a 26.min 2:0. Hned po obdržených brankách jsme měli možnost vstřelit branku po pěkné kombinaci, ale ve vápně nám chyběl klid v zakončení. Ve 30.min jsme po pěkné individuální akci soupeře inkasovali 3:0.

 

V poločasové přestávce jsme udělali několik změn v sestavě – brankáře pustili zahrát , stopera pustili zachytat ..... Ale hlavně jsme si řekli, že zápas je stále vyrovnaný a byla by škoda nepokusit se ještě zápas srovnat , protože branky byli pouze po našich chybách a naše šance zůstali nevyužity. Druhý poločas byl z naší strany povedený.  Náš fotbal byl aktivní napadali jsme rozehrávku soupeře, dostávali jej pod tlak z čehož pramenila zvýšená nepřesnost domácích a velké množství ztrát míče, kde jsme se dostávali do brejkových situací, přečíslení a soupeře do ničeho nepouštěli. Je škoda, že některá z velkých šancí neskončila brankou, protože jsem přesvědčen, že branka by soupeře poslala dolu a nám dala ještě větší křídla. Bohužel i několik pěkných střel neskončilo brankou, jednou bylo proti břevno a jednou tyč. Bohužel platilo nedáš dostaneš, a tak v době našeho tlaku nám soupeř z první vážnější akce ve druhém poločase vstřelil branku po střele z hranice velkého vápna za tyč, kdy jsme domácím 3x vrátili míč na kopačky špatným odehráním míče z tohoto prostoru, a tak domácí nepohrdli - 67.min 4:0.

 

Zápas hodnotím velmi pozitivně i přes výsledek. Mužstvo ukázalo, že umí hrát až do úplného konce zápasu, ve druhém poločasu jsme byli lepší a fotbalovější mužstvo a u některých hráčů vidím jejich fotbalový posun  a pokrok. Moc chci poděkovat posilám z mladších žáků, které byli hodně vidět a jsou velkým příslibem.

 

Zpět na články »