Starší žáci (r.2005 a 2006) zahájili novou sezónu

[2. 9. 2019 9:46:47]
Starší žáci (r.2005 a 2006) zahájili novou sezónu

V pondělí 29.7. 19 jsme zahájili přípravu na novou sezonu a po třech trénincích PO,ST,ČT jsme v sobotu 3.8. odjeli na soustředění do Liblína, kde jsme až do pátku 9.8. dvakrát denně trénovali a odpoledne jsme si zpestřovali třetí fází ( nohejbal, fotbal, ..). Soustředění se účastnilo 15 hráčů a přístup všech byl velmi dobrý a splnili jsme vše, co jsme chtěli odtrénovat.

Chci poděkovat Pavlovi a Fandovi za skvělou spolupráci a Slávovi, který s námi byl do pondělního oběda za nové poznatky, nápady, ukázky a podněty. Po návratu ze soustředění jsme opět 3x týdně trénovali a těsně před prvním MU jsme si ve středu 21.8. zahráli přátelák proti Spartaku Příbram, ve kterém jsme si vyzkoušeli některé varianty sestavy . Zápas byl vyrovnaný a o našem vítězství 5:1 rozhodlo lepší proměňování šancí.

 

Krajský přebor starších žáků:

 

Viktoria Vestec – Starší žáci         2:11 (0:8)

Branky: Šitalík 8x , Pechač 3x

 

Sestava: Jiráček Jan, Pudil Petr, Matoušek Šimon, Pešta Matěj, Hodouš Jakub, Jindráková Rozálie, Špitalík Martin, Pšenička Jakub, Macháček Šimon, Dembélé Alexis, Plachý Antonín, Barták David


 

V sobotu 24.8. jsme na první mistrovské utkání jeli do Vestce a hned ve značně obměněné sestavě, kdy někteří hráči museli s ml.dorostem, někteří byli zranění či nemocní nebo na dovolených.

Zápas jsme po celou dobu měli pod kontrolou a po prvních 10 minutách  jsme začali hrát i kombinační fotbal, z čehož pramenilo velké množství šancí, které jsme si vypracovali a jen jejich trošku lehkomyslné zahazování mělo za následek poločasový výsledek 0:8.

Přestože jsme v poločasové přestávce chtěli, aby v druhém poločase naše hra pokračovala v kombinaci celého mužstva a zlepšeném proměňování šancí, opak byl pravdou. Přestali jsme hrát jako tým a zkoušeli jsme se prosazovat individuálně, což se projevilo menším počtem vstřelených našich branek a dvěma obdrženými brankami.

Velmi dobrý zápas odehráli všechny posily r.2007 z mladších žáků.

 

 

 

Tatran Rakovník – Starší žáci    0:4 (0:0)

Branky:  4x Špitalík


Sestava:  Jiráček jan, Plachý František, Pešta Matěj, Matoušek Šimon, Pšenička Jakub, Jindráková Rozálie, Brunclík Jaroslav, Špitalík Martin, Timofte Jan, Macháček Šimon, Pechač Jakub, Novák Jiří, Zapach Marek, Hodouš Jakub, Pudil Petr


 

Ve středu 28.8. jsme cestovali k druhému mistrovskému utkání na Tatran Rakovník. Odjížděli jsme v 14:00 a na místo dorazili v 16:30, což se ve velkém vedru nebylo zrovna příjemné.

Cesta a velké vedro měli velký vliv na průběh prvního poločasu, kdy jsme se hodně hledali a naše hra byla hodně nepřesná. O velkém vedru a náročnosti mluví i fakt, že již ve 30.min. musel pro naprosté vyčerpání odstoupit Kuba Pšenička , který je jedním z nejběhavějších hráčů.

První poločas, i když jsme měli tři šance a domácí jednu, skončil 0:0.

O poločasové přestávce jsme se po vydatném doplnění tekutin trochu pobavili co zlepšit v druhém poločase. Druhá část byla z naší strany již velmi dobrá, začali jsme hrát fotbal, kombinovat a kromě jedné šance jsme domácí do ničeho nepustili. Naopak hru jsme tvořili , šance si vytvářeli a dočkali se zasloužené odměny, kdy jsme po pěkných akcích vstřelili 4 branky a zápas jsme srdíčkem, nasazením a bojovností zaslouženě vyhráli.

Musím mužstvo pochválit za skvělé povzbuzování ml.žáků, které dotlačili k zaslouženému vítězství a za skvělou pozdní cestu autobusem, kde se svým zpěvem starali o super náladu.

 

 

Starší žáci – Hořovicko     1:3 (0:2)

Branky: Pšenička

 

Sestava: Jiráček Jan, Plachý František, Matoušek Šimon, Pšenička Jakub, Chlasták Josef, Brunclík Jaroslav, Špitalík Martin, Krajdl Jan, Jindráková Rozálie, Pechač Jakub, Macháček Šimon, Plachý Antonín, Timofte Jan, Kuba Štěpán, Novák Jiří, Zapach Marek

 

 

Náročný týden (sobota, středa, neděle) jsme zakončili domácím zápasem s Hořovickem. Bohužel musím říct, že se nám zápas ve velkém vedru vůbec nepovedl a určitě jsme v něm neukázali vše co umíme. Je to velká škoda, protože jsme byli v téměř kompletní sestavě.

Je pravda, že na výkonu některých hráčů byl znát odehraný zápas za ml. dorost, který se hrál také ve velkém vedru. To ovšem neomlouvá chování a herní projev některých hráčů na hřišti, který byl VELMI NESPORTOVNÍ!!!

I přesto jsme vstoupili do utkání lépe a v prvních 7 minutách jsme měli dvě šance, které jsme nedali. V 8.min se soupeř dostal prvně na naší polovinu a přišel trest, kdy místo abychom v pohodě hráli míč a fotbal, tak jsme zbytečně faulovali soupeře, který zahrával z levé strany z 23m trestný kop a bohužel s pomocí teče našeho hráče do protipohybu brankáře to bylo 0:1.

Po obdržené brance jsme se chvíli oklepávali, ale opět jsme začali být nebezpečnější a dostali jsme se do 3-4 šancí, které jsme bohužel špatně vyřešili. Když to již začalo vypadat, že soupeře zmáčkneme přišla naše nepochopitelná chyba na půlce hřiště při našem autovém vhazování a soupeře jsme poslali do brejku sám na brankáře a bylo 0:2.

V kabině bylo o čem mluvit – způsob naší hry a nasazení některých hráčů bylo hlavním tématem. Druhý poločas, ale velkou změnu nepřinesl a neproměněná penalta ve 44.minutě zápasu byla jen dalším bodem k zamyšlení. V 45.min došlo ke střídání v domácím mužstvu pro velmi nesportovní chování hráče vůči vlastním hráčům.

V 50.min jsme vystřídali i ostatní 4 hráče z lavičky . Příjemným postřehem ze zápasu je, že tři ze čtyř střídajících hráčů odehráli velmi dobře zbytek zápasu a byla na nich vidět chuť a nasazení. Ještě jsme v průběhu druhého poločasu viděli na každé straně dvě pěkné šance, ale bez branky. Ty přišli až v 67.minutě, kdy nejprve hosté po rohovém kopu 0:3 a hned po rozehrání jsme konečně gólově dotáhli dobře sehranou akci na 1:3. Do konce zápasu již branka nepadla a tak máme první porážku, která byla zasloužená – soupeř chtěl víc vyhrát.

To , že zápas byl opět velmi fyzicky náročný svědčí i nucené střídání v 55.min Šimona Matouška opět pro vyčerpání (v sobotu odehrál celý zápas za ml.dorost). Myslím si, že někteří hráči by měli v hlavách přehodnotit svůj přístup a projev v zápasu. Měl by nastat úklid v hlavě!!! Tento zápas šel vyhrát, protože byl velmi vyrovnaný a právě větší soustředění na hru, nasazení a srdíčko ten zápas rozhodlo. Byl to jen stín středeční party na hřišti i mimo hřiště.

 

 

 

Zpět na články »