Starší žáci nenavázali na výhru ze středy a ve Lhotě prohráli

[19. 9. 2019 8:22:31]
Starší žáci nenavázali na výhru ze středy a ve Lhotě prohráli

SK Lhota – Starší žáci     3:1 (1:1)
Branky: Špitalík Martin 

 

Sestava: Matoušek Šimon, Plachý Antonín, Plachý František, Novák Jiří, Macháček Šimon, Jindráková Rozálie, Pšenička Jakub, Špitalík Martin, Brunclík Jaroslav, Pechač Jakub,Timofte Jan , Dembelé Alexis, Pešta Matěj

V sobotu 14.9. nás čekal další zápas tentokrát u nováčka soutěže SK Lhota. V pěkném areálu, na pěkném hřišti, za pěkného počasí, ale s hodně pozměněnou sestavou proti středečnímu zápasu. Hned po příjezdu k utkání jsme museli řešit náhradu na post brankáře za zraněného Honzu Jiráčka – velmi dobře se ji zhostil Šimon Matoušek. Dále v Sedlčanech zůstali s ml.dorostem Pepa Chlasták a Honza Krajdl. Tyto čtyři zásahy do sestavy jsou sice citelné, ale zároveň dávají velký prostor ostatním hráčům ukázat se.

Do zápasu jsme vstoupili tradičně dobře a již v 5.min jsme měli šanci jít do vedení, bohužel špatně vyřešená koncovka. Na branku jsme si počkali do 8.min. kdy se po důsledném napadání rozehrávky domácích dostal míč k Martinu Špitalíkovi a ten střelou z 20m přehodil brankářku domácích, která byla na penaltě 0:1. Po vstřelené brance jsme se snažili hrát fotbal, ale chyběla tomu lehkost, přesnost a tak to místy bylo jak na tenise. V 10.min se zranil Tonda Plachý, který skákal přes zábradlí pro míč a po uklouznutí si narazil bok. A v 25.min se zranil Fanda Plachý kdy si po souboji padl na svou ruku, kterou nechal pod sebou a zápas nedohrál. Musel ho i přes bolest nahradit zpět brácha.  Během prvního poločasu jsme si ještě vypracovali tři 100% šance, které jsme špatně vyřešili a v 35.min jsme podle hesla nedáš dostaneš byli do kabiny potrestáni, kdy domácí po pěkné kolmé přihrávce na nikým nehlídaného hráče, který šel sám na našeho brankáře srovnali na 1:1. A šlo se do kabin.

Nevím proč, ale nastavení hlavy některých hráčů během poločasové přestávky, kdy jsme byli první poločas lepší, bylo hodně špatné! Uklidňovali jsme hráče, že zápas je jen o naší hlavě jakou si hru uděláme takoví bude průběh druhého poločasu a hlavně jsme důrazně varovali, že začínají vyklízet střed hřiště nedůsledným bráněním a domácí to zkouší přes tyto dva středové hráče! Místo abychom do druhého poločasu vlétli s elánem a zápas dotáhli, zůstali někteří hráči hlavou v kabině a naše hra a nasazení šli rapidně dolu. První varování ve 42min. jak jinak než přes střed hřiště kdy mohl zakončovat úplně volný hráč jsme ještě přežili, ale ve 46 a 47.min jsme dostali dvě slepené branky jak přes kopírák kdy hráči uprostřed hřiště byli úplně sami a pohodlně skórovali  2:1, 3:1. Po dvou slepených brankách jsme byli trochu otřeseni, ale postupem času jsme se dostali aspoň trochu do hry a v 60min. jsme mohli snížit, kdy jsme šli opět sami na branku bohužel bez efektu. Do konce zápasu nás domácí pustili jen ke dvěma nebezpečnějším střelám.

Škoda tento zápas byl na vítězství – rozhodl se v prvním poločase díky našim neproměněným šancím a tím jsme nechali domácí dýchat. Více než výsledek mrzí předvedená hra, nasazení a chuť se rvát, i když to zrovna nejde! Jak se říká, když nemůžeš, tak PŘIDEJ VÍC!

Zpět na články »