Starší žáci hráli téměř celé utkání v oslabení, ale přesto zvítězili

[10. 10. 2019 11:24:38]
Starší žáci hráli téměř celé utkání v oslabení, ale přesto zvítězili

Starší žáci – SK Roztoky      1:0 (0:0)
Branky:
Matěj Pešta 

 

Sestava:
Matoušek Šimon, Hodouš Jakub, Chlasták Josef, Pešta Matěj, Plachý František, Jindráková Rozálie, Špitalík Martin, Novák Jiří, Brunclík Jaroslav, Macháček Šimon, Pechač Jakub, Plachý Antonín, Kuba Štěpán, Barták David, Hodouš Tomáš, Zapach Marek 

V neděli 6.10. nás na domácím hřišti nováček soutěže z Roztok. Do zápasu jsme opět nastupovali v pozměněné sestavě, kdy máme dvě zlomené ruce (J.Jiráček, J.Krajdl) a pro nemoc nemohl nastoupit Jakub Pšenička. I přes změny v sestavě jsme šli do zápasu s velkým odhodláním zvítězit a ukázat pěkný fotbal. Od začátku jsme zápas měli plně pod kontrolou a napadáním rozehrávky soupeře, dobrým pohybem a tlakem na míč jsme se dostávali do velmi dobrých brankových příležitostí. Bylo vidět spoustu průnikových přihrávek, nechyběla nám střelba na branku, ve které jsme v tomto zápase byli k mému potěšení velmi aktivní (Jindráková, Brunclík), ale stále nepřicházelo to hlavní gól.

Do dalšího problému jsme se dostali v 17.min, kdy byl za zákrok ve velkém vápně vysokou nohou na hlavu soupeřova brankáře vyloučen Martin Špitalík. Šli jsme do 10 a museli trochu přestavět sestavu, ale ani oslabení o 1 hráče nám neubralo na chuti hrát útočný fotbal. Do konce prvního poločasu jsme si vypracovali ještě spousty šancí (jak pravili hráči soupeře – kdyby to bylo 10:0, tak se nemůžeme divit) , ale na konci poločasu svítilo na tabuli 0:0 .

O poločasové přestávce jsme udělali dvě změny, a to když si místo v brance se Šimonem Matouškem vyměnil Jakub Hodouš a rozestavení jsme změnili na 3 – 4 – 2 s cílem dále tlačit na soupeře a hrát dál útočný fotbal. Druhý poločas byl kopií prvního poločasu, naše dobrá hra, držení míče, střelba, ale stále jsme nemohli vstřelit branku a to i v těch nejvyloženějších situacích. Vysvobození vzal v 51.min na svoje kopačky Matěj Pešta, když krásnou střelou z 22 m uklidil pod víko a bylo 1:0. Po vstřelené brance nás stále bylo plné hřiště a byla vidět obrovská chuť, nasazení a touha dotáhnout zápas do vítězného konce. Za zmínku stojí, že soupeře jsme za celý zápas pustili ke 2 střelám. Do konce zápasu se nám již přes další velké šance a pěkné střely branku vstřelit nepodařilo, ale i tak po závěrečném hvizdu propukla zasloužená velká radost.

Na hřišti jsme si ještě pěkně od plic stihli zazpívat bojovku a za potlesku z tribuny jsme mohli do šatny. Všem děkuji za odvedený výkon, nasazení, chuť a vůli po vítezství, které bylo naprosto zasloužené.  

Zpět na články »