Starší žáci doplatili na neproměňování šancí; mladší vezou z Rakovníka tři body

[12. 11. 2014 7:04:40]
Starší žáci doplatili na neproměňování šancí; mladší vezou z Rakovníka tři body

Krajský přebor žáků 2014/2015 – 14. kolo - sobota 08.11.2014

 

V sobotu 08.11.2014 dopoledne jsme jeli do Rakovníka, kde nás v pěkném lesním areálu čekal místní jmenovec – TATRAN RAKO. Za krásného, spíše zářijového, počasí jsme se na umělé trávě utkali s velice nepříjemným soupeřem.

TATRAN RAKO Rakovník – St.žáci   4 : 0 (2:0)

 

Sestava: Jirásek – Pfleger, Bláha, Hrbek, Procházka – Mondek, Čapek, Bareš, Čipera – Vyskočil, Soukup.

 

První zápas, ve kterém se proti sobě postavili starší žáci, opět potvrdil holý fakt. Pokud nebudeme proměňovat brankové příležitosti, těžko můžeme pomýšlet na zisk bodů. Učebnicový příklad pořekadla „nedáš – dostaneš“ jsme předvedli již ve 12. minutě. Zatímco my jsme čistou gólovku neproměnili, soupeř nás prakticky hned z protiakce potrestal. V dalším průběhu hry jsme si vytvořili dvě další velice slibné šance, ale opět jsme je trestuhodně zahodili. A zase to byl Rakovník, kdo svoji akci ve 25. minutě přetavil v další trefu.

Ani druhá půle neukázala jiný obraz hry. Kombinace ve středu hřiště se nám celkem daří, ale finální přihrávka a úspěšný střelec momentálně chybějí. V 50. minutě jsme dostali třetí branku, a když jsme v 60. minutě nechali neobsazeného protihráče na penaltě, bylo jasné, že domů body nepovezeme. Potřebujeme snipera. Chladnokrevného a nekompromisního.

 

Fotogalerie: http://tatranrakovnik.rajce.idnes.cz/TATRAN_SZ_-_Tatran_Sedlcany_4_-_0/

___________________________________________________________________________

 

TATRAN RAKO Rakovník – Ml.žáci    2 : 3 (1:1)     
G: 2x Varga, 1x Hrstka

 

Sestava: v brance Šťovíček a v poli před ním Hrstka, Kindlmann, Machač, Macháč, Krejza, Procházka, Sosnovec, Svoboda, Varga

 

Hned od úvodního hvizdu se zdálo, že fyzické převaze domácích budeme jen těžko odolávat. Moje obavy se naplnily hned ve 3. minutě, kdy rakovnický útočník přeloboval našeho brankáře a poslal svůj tým do vedení. Sedlčanští ale nesklonili hlavy a statečně se pustili do nerovného souboje. Postupně jsme se dostávali do tempa, získávali půdu pod nohama a předvedli jsme i několik nebezpečných akcí. Koncem prvního poločasu jsme si dokonce vytvořili několikaminutový tlak, jehož výsledkem byla vyrovnávací branka ve 28. minutě, kterou vsítil Varga, když se dobře zorientoval ve skrumáži před soupeřovou brankou.

I po přestávce jsme pokračovali s maximálním nasazením. Obránci obětavě blokovali protivníkovy střely, záložníci neúnavě bojovali o střed pole a na hrotu statečně bojovala naše tykadla. No, tykadla, spíš tykadélka, výškový rozdíl Vény a Pepy (oba jsou hráči naší přípravky) a rakovnických obránců byl nějakých 40-50 cm! Bohužel při jedné soupeřově akci jsme před brankou nechali volného hráče, který se trefil přesně, a opět jsme prohrávali. To byla 40. minuta. Ani tentokrát jsme ale nepolevili a po dalších 7 minutách jsme podruhé stav zápasu vyrovnali, když dal branku Hrstka po pěkné přihrávce Vargy. Závěr utkání byl velice dramatický, každý tým chtěl vítězství a tři body pro sebe. Zde se musím zmínit i o nesportovním chování části domácích diváků, kteří na naše hráče nevhodně pokřikovali, zároveň rozhodčí nepotrestal několik ostrých zákroků rakovnických a jeden z těchto faulů odnesl zraněním odvážný bojovník Kindlmann. I v této atmosféře ale naši kluci důsledně plnili své úkoly a domácí tým k žádné větší akci nepustili. Naopak jsme to byli my, komu se povedlo ještě jednou skórovat. V 56. minutě dal naši vítěznou branku výborně hrající Varga. Krásné vítězství po disciplinovaném a obětavém výkonu celého týmu.

Zvu čtenáře v neděli 16. listopadu na hřiště Tatranu, kde se od 9:30 (SŽ) a 11:10 (MŽ) utkáme s velmi silným soupeřem - týmem Velimi, a těmito zápasy ukončíme podzimní část sezóny.

 

Fotogalerie: http://tatranrakovnik.rajce.idnes.cz/TATRAN_MZ_-_Tatran_Sedlcany_2_-_3/

___________________________________________________________________________

vedoucí týmů Josef Hrma

Zpět na články »