Starší žáci deklasovali na domácím hřišti SK Rakovník (+foto)

[22. 10. 2019 10:36:30]
Starší žáci deklasovali na domácím hřišti SK Rakovník (+foto)

Starší žáci – SK Rakovník      9:0 (3:0)
Branky: 
Špitalík 6, Jindráková, Brunclík, Macháček Š. 

 

Sestava:
Novák J., Hodouš J., Plachý F., Pešta M., Hodouš T., Jindráková R., Špitalík M., Pšenička J., Brunclík J., Macháček Š., Pechač J.,  Kuba Š., Barták D., Pudil P., Dembélé A.

Fotogalerie z utkání: ZDE (Vojtěch Konopištský)


V dalším mistrovském zápase jsme přivítali hráče SK Rakovník a chtěli jsme navázat na poslední domácí zápas. V již tradiční sestavě s posilami z mladších žáků, které zápas od zápasu ukazují, jak jim pro jejich fotbalovost svědčí velké hřiště. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, byla vidět velká chuť a odhodlání jít za vítězstvím. Od začátku byl vidět útočný fotbal s řadou pěkných kombinací, ale bohužel bez brankového zakončení, a kdyby to do 18.minuty bylo 5:2, tak se nemohl nikdo divit.


Na první branku jsme si počkali do 19.min, kdy po krásné průnikové přihrávce šel sám na brankáře Martin Špitalík a chladnokrevně podél brankáře 1:0. Vstřelená branka nás uklidnila a dál jsme pokračovali v kombinační hře, která přinášela šance a brejkové situace. Musíme ocenit i hru soupeře, který nám rychlými přechody do útočné fáze připomínal, že je třeba myslet na zadní vrátka a ve 23.min. musel za cenu faulu a ŽK hasit Tomáš Hodouš. Hned po rozehrání PVK soupeře jsme se dostali k míči a rozjeli krásnou akci, kdy jsme na 2 nahrávky hru otočili z levé strany na pravou, kde míč krásně zatáhl Martin Špitalík a přihrávkou pod sebe krásně našel Slávu Brunclíka, který se střelou přes brankáře na zadní tyč nemýlil - 2:0. Velice důležitá branka, neboť soupeř stále podnikal nebezpečné rychlé přechody a ve 31.min při jednom takovém opět musel hasit za cenu faulu a ŽK Matěj Pešta. Důležitá akce přišla ve 33.min., kdy se opět prosadil Martin Špitalík a do šatny jsme odcházeli za stavu 3:0.


O přestávce jsme si jen připomněli pár věcí, které jsme chtěli zlepšit a hlavně jsme si řekli, že hned na začátku druhého poločasu budeme chtít navázat brankou. Do druhého poločasu jsme vlétli a soupeři jsme skoro nedovolili díky důslednému napadání rozehrávky a tlaku na míč dostat se na naši polovinu hřiště. V 39.min přišla další pěkná kombinace po levé straně, kdy se ve vápně dostala k míči Rozárka Jindráková a chytrou kličkou podél brankové čáry se uvolnila a přesnou střelou dala na 4:0. Hned ve 42.min jsme opět dobře vytvořili tlak na rozehrávku soupeře a získaný míč z hranice velkého vápna poslal lobem přes brankáře Martin Špitalík - 5:0. O 7 minut později  jsme ve středu útočné poloviny získali míč a kombinací na 3 doteky se do samostatného zakončení dostal Martin Špitalík a přesnou střelou dal ve 49.min na 6:0. Hned v 51.min byl při individuálním průniku zastaven faulem Martin Špitalík, sám si postavil míč k zahrání PVK z 23 m a přesnou střelou k tyči dal na 7:0. Od 40.minuty jsme  soupeře k ničemu nepustili a na hřišti jsme předváděli pěkný fotbal plný kombinace a útočných šancí. Hodně našich šancí skončilo nevyužitých nebo jsme si je zastavili sami ofsajdovým postavením. V 57.minutě přišla konečně velká odměna za skvělý výkon pro Šimona Macháčka v podobě branky, kdy dokázal proměnit svoji velmi obětavou práci v napadání soupeře, když na hřišti byl jak motorová myš - byl k neutahání, ukázal obrovskou chuť do hry a nasazení. Až ještě zpřesní zakončení, tak ze zápasů nebude odcházet pouze s 1 brankou jako nyní, ale minimálně se třemi, protože jeho další dvě velké šance zůstaly nevyužity. Poslední brankové slovo a tím i kompletaci dvojitého hattricku si na 63.minutu schoval Martin Špitalík a po pěkně vykombinovaném průniku do velkého vápna přesně zakončil na 9:0. V posledních sedmi minutách jsme ještě měli 2 vyložené šance, ale hlavně u té poslední je škoda, že po pěkné kombinaci nepředložil Martin přihrávkou pod sebe gól, jak na zlatém podnose, Davidu Bartákovi, který měl před sebou úplně prázdnou branku. Ještě předtím ve stejné situaci čekal na přihrávku Šimon Macháček. Další vyložené šance, bohužel bez branky, měl Kuba Pechač a nádherná střela Slávy Brunclíka z PVK jen o centimetry minula pravou šibenici.


Za předvedený výkon, nasazení a snahu hrát až do poslední minuty si mužstvo zaslouží velké poděkování a po zásluze, poté co jsme si pěkně zplna hrdla po skončení zápasu zařvali na hřišti bojovku, bylo odměněno potleskem všech přítomných diváků.

 

Zpět na články »