Starší žáci body ze Švermova nepřivezli

[30. 10. 2019 9:40:46]
Starší žáci body ze Švermova nepřivezli

TJ Baník Švermov – Starší žáci        5:2 (2:2)

Branky: Špitalík M. 2x

Sestava:
Machek P., Plachý F., Pešta M., Chlasták J., Brunclík J., Špitalík M., Pšenička J., Pechač J., Macháček Š., Hodouš J., Hodouš T., Barták D., Pudil P., Dembélé A., Zapach M.


V dalším kole, jsme zavítali na hřiště TJ Baník Švermov kde nás za slunečného počasí v příjemném areálu čekal soupeř, se kterým jsme chtěli bodovat a nejlépe za 3 body. Tento zápas nás zastihl v hodně kombinované sestavě, když chyběli – J.Jiráček (zranění), J.Krajdl (zranění) , J.Novák (rodinné důvody), Š.Kuba (rodinné důvody) , J.Timofte (zranění), R.Jindráková (nemoc), B.Bartáková (hokej) , Š.Matoušek (s dorostem), A.Plachý (zranění).


V zápase si svoji premiéru mezi staršími žáky odbyl brankář  Patrik  Machek (r.2008 ). I přes velké odhodlání pro nás zápas začal jako ve zlém snu – po našem 3-minutovém tlaku na soupeře přišel PVK domácích  asi z 25 m, který domácí hráč zatočil do branky, a bylo to 1:0. Po rozehrání náš zlý sen pokračoval, a to když se soupeř po našem špatně odehraném míči dostal do velkého vápna, kde byl faulován a byl z toho pokutový kop. Tady se vyznamenal P.Machek, který PK vyrazil ovšem naši hráči pouze nečinně přihlíželi, jak domácí pohodlně dorazili do branky - 2:0. Po této sprše jsme se pomalu začali dostávat do hry. Začali jsme konečně hrát fotbal po zemi, přes přihrávku na dva doteky a soupeř najednou začal nestíhat, chyboval a tím jsme si začínali vytvářet slibné šance a více se dostávat k soupeřově brance. Ve 13.min. jsme házeli aut u soupeřova vápna, k míči se dostal M.Špitalík, na prsou si jej zpracoval, prosadil se přes soupeřova hráče a střelou z hranice velkého vápna proměnil - 2:1. Po vstřelené brance jsme ožili úplně a konečně fotbal začal vypadat lépe. Domácí nás zlobili rychlými brejky, kdy jejich hra byla založena na výborné hře jejich stopera, který sbíral hodně míčů a vysokou nahrávkou se snažil najít rychlého útočníka. Naše hra hodně chodila přes levou stranu, kde výborně fungovala bratrská spolupráce T. a J.Hodoušů a měli jsme několik slibných šancí, náběhů a průnikových přihrávek, kdy nás zastavil buďto náš nepohlídaný ofsajd nebo náš špatný první dotek na míči, nebo nepřesná finální nahrávka. A tak zasloužená odměna přišla ve 35.min, kdy byl opět velmi aktivní v napadání Š.Macháček, před vybíhajícím brankářem vypíchl soupeřovu nahrávku na brankáře a byl dle mého názoru a názoru trenéra domácích faulován stejně jako v 7.min domácí hráč. Rozhodčí byl jiného názoru a k překvapení pískl NVK za malou domů asi 1m uvnitř velkého vápna v ideálním místě na prostředku branky. Před rozehráním akce dostal ještě J.Chlasták pokyn, jak mají akci sehrát a po jeho přihrávce M.Špitalík prostřelil vše, co stálo před ním, a k pravé tyči dal na 2:2.


 V poločasové přestávce jsme nabádali hráče, ať nepřestávají hrát stále fotbal na přihrávku v pohybu, tak aby dělal domácím stále problém a my mohli zápas rozhodnout v náš prospěch. Vstup do druhého poločasu nelze nazvat jinak než pokračování zlého snu z prvního poločasu. Hráči jakoby neposlouchali o čem jsme mluvili a naše hra celý druhý poločas byla špatná, bez přihrávky po zemi (některé muselo bolet za krkem z nakopávaných vysokých míčů) a hlavně hra se začala odehrávat na 15m středového prostoru, který se tak stal maximálně přehuštěný a domácí stoper mohl ve vzduchu v klidu se svojí výškou kralovat. Hned ve 39.min domácí opět trestali z PVK, kdy po odraženém míči od našeho brankáře nechali naši hráči bez reakce dohrát situaci domácího hráče, který pohodlně nikým neatakován dokopl míč do branky - 3:2. Světýlko naděje nám bliklo ve 42.min, kdy po naší pěkné akci a střele na branku, kdy se domácí jen koukali se bohužel míč od břevna odrazil zpět do hry a naši hráči nedokázali, tak jako domácí, míč dopravit do branky, takže stav nezměněn.

Klasické nedáš dostaneš se potvrdilo ve 44.min, kdy domácí dostali díky naší špatné komunikaci a nepřebíraní hráčů další šanci a bezpečně ji proměnili - 4:2. Po obdržené brance se zhruba 20 minut hrál nepohledný fotbal plný nepřesností, nakopávaných míčů z obou stran. Změnu přinesla 66.min, kdy se krásně individuálně prosadil podruhé domácí stoper, který ze vzduchu na své půlce hřiště sebral míč, prosadil se pře jednoho našeho hráče a díky tomu, že běžel se předním otevřela dálnice, kdy nikým neatakován (hráči běželi vedle něj, jak na atletice) se dostal až do našeho velkého vápna a přesnou střelou na dlouho tyč dal na 5:2.


Myslím, že je škoda tento zápas takto ztratit – pochvala za první poločas, kdy jsme se dokázali zaslouženě zvednout a svojí dobrou, přesnou a rychlou hrou jsme vyrovnali a dostali se znovu do utkání. Druhý poločas je pro mě zklamáním, protože zato co jsme předvedli, si prostě body nezasloužíme. Máme na lepší výkony a umíme hrát lepší fotbal.  V dalším kole hrajeme doma (na UMT) s Unhoští a můžeme dojem napravit.

Zpět na články »