Starší i mladší dorost zvládl dohrávky s Dobříší

[12. 5. 2017 10:18:57]
Starší i mladší dorost zvládl dohrávky s Dobříší

Krajský přebor – skupina A
20. mistrovské utkání: 10.5.2017 (hřiště: Tatran)

Starší dorost – MFK Dobříš     4:2 (3:0)
G: Matoušek 3, Sirotek
(A: Sirotek, Špaček, Stibor, Křížek)  

Sestava:
Dřevojan  - Glogar, Stibor, Hofman (58.Míka), Kouklík – Žirovnický (46.Počepický), Lhota, Matoušek, Sirotek – Krůta (68.Křížek), Špaček (74.Bláha)

Fotogalerie z utkání staršího dorostu: ZDE

 

V dohrávce prvního jarního kola jsme se doma utkali s Dobříší. Okresní derby s tímto soupeřem většinou nebývají moc pěkná pro diváka, ale na druhou stranu téměř pokaždé o vítězi rozhodne těsný rozdíl. Obě tyto skutečnosti se potvrdily i tentokrát. Soupeř přijel s téměř kompletním kádrem (včetně dvou hráčů, kteří často nastupují v divizi dospělých) a snad poprvé letos se nám tak stalo, že jsme stáli proti týmu, za který hrají pouze starší dorostenci a nemusí být doplněn o mladší. Podobně jako Dobříš jsme na tom byli i my, protože jsme také nemuseli řešit nějaké větší množství absencí. Utkání začalo z naší strany dost opatrně a nějakou dobu se nám nedařilo postupnou kombinací dostat z naší poloviny. Ve 3.minutě se Dobříš dostala do náznaku první šance, ale naštěstí hlavička hostujícího hráče směřovala vedle. O minutu později se na druhé straně dobře uvolnil P.Sirotek, ale jeho zakončení postrádalo razanci. V 8.minutě přišla naše první velká možnost, když J.Špaček krásně připravil míč proti noze pro J.Lhotu, ale ten nedokázal trefit branku. V 11.minutě si krásně na centr z rohu naběhl F.Hofman, jenže hlavičkoval jen do břevna. V 12.minutě zaváhala hostující obrana a D.Krůta postupoval zcela sám na branku. Bohužel zvolil špatné zakončení a jeho slabou střelu brankář vyrazil na roh. V 18.minutě mohlo být zle, když se Dobříš dostala do přečíslení 2 na 1, ale naštěstí situaci zachránil výborným obraným zákrokem J.Kouklík. V 24.minutě jsme se dostali do vedení, když P.Sirotek přistrčil míč ve vápně na L.Matouška a ten se nemýlil – 1:0. V 37.minutě vstřelil stejný hráč druhou branku, když mu tentokrát pozici připravil J.Špaček – 2:0. Uklidňující třetí branku ještě do přestávky (40.minuta) přidal P.Sirotek, který využil dlouhého autu do vápna od F.Stibora – 3:0.

I začátek druhé části nám vůbec nevyšel, ale tentokrát jsme soupeře dokonce pustili do několika šancí. Hned ve 46.minutě vyrazil střelu hostujícího hráče na brankové čáře T.Glogar a ve 49.minutě Dobříš nevyužila další stoprocentní příležitost. Kluci v těchto chvílích byli jako opaření a vůbec se nemohli dostat znova do tempa. V 59.minutě chyboval v rozehrávce L.Matoušek a jen obrovské selhání v koncovce hostujícího hráče nás ochránilo od inkasování.  V 68.minutě už jsme tolik štěstí neměli a hosté zaslouženě snížili na 3:1. V tuto chvíli se nám podařilo to nejlepší, co mohlo, protože hned o dvě minuty později přiklepl míč před vápnem V.Křížek na volného L.Matouška a ten pěknou střelou k tyči zvýšil na 4:1 a zkompletoval hattrick. V 75.minutě se hosté po další naší chybě dostali do šance, ale opět nepřesně zakončili. Definitivní podobu dostal výsledek v 90.minutě, kdy Dobříš využila pomalého návratu našich hráčů a snížila na 4:2. Celkově náš výkon v tomhle utkání nemůžu hodnotit příliš pozitivně, protože jsme hráli bez dostatečného pohybu a hlavně v druhé půlce jsme navíc chybami v rozehrávce darovali soupeři několik šancí. Z jednotlivců ovšem musím vyzdvihnout neúnavný výkon L.Matouška, který chtěl stále hrát a navíc vstřelil tři branky. V další zápase hrajeme opět doma, když v sobotu 13.května od 10:15 hod hostíme Jílové.   

     

   

-----------------------------------------------------------------------------------


Mladší dorost – MFK Dobříš     10:0 (5:0)
G: Čejda 4, Nováček 2, Chocholoušek, Beňo, Čapek, Procházka


Sestava:
L.Dřevojan -  Hrbek, Svoboda, Bareš, Beňo – Čejda, Kozohorský, Bláha, Vyskočil – Nováček, Chocholoušek

Střídali: Procházka, Čapek, Voslář, Machovský

 

Utkání se hrálo ve středu 3.května 2017.

Zpět na články »