Starší i mladší dorost dokázal uspět na hřišti Přeštic

[5. 6. 2018 12:28:55]
Starší i mladší dorost dokázal uspět na hřišti Přeštic

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
28. mistrovské utkání: 2.6.2018 (hřiště: Chlumčany)

Přeštice – Starší dorost   2:3 (1:3)
G: Krůta 2, Matoušek
(A: Čipera, Matoušek, Krůta)

Sestava:
Kubánek – Hrbek, Čejda, Kouklík, Machovský – Všetečka, Čipera (72.Žirovnický), Bláha, Vyskočil (77.Kopp) – Krůta, Matoušek
(připraveni: Jirák, Chocholoušek, Dřevojan)


Fotogalerie: ZDE


Sérii tří utkání se soupeři bojujícími o záchranu v soutěži jsme začali venkovním zápasem s Přešticemi. Výsledky soupeře na jaře jsou dost nevyrovnané a navíc oproti podzimu došlo k výrazné obměně kádru, takže se nedal průběh zápasu příliš předpovídat. Velký zádrhel pro nás přišel už před odjezdem, protože došlo ke komunikační chybě a autobus přijel až téměř hodinu po plánovaném odjezdu! Nakonec jsme na místo dorazili chvíli před utkáním a jen po minimálním rozcvičení se začalo hrát. Každopádně jsme ovšem chtěli vybojovat tři body, které by nás udržely v první polovině tabulky. Hned první minuty naznačily, že pozdní příjezd náš výkon nijak neovlivní a soupeře se nám dařilo přehrávat. Ve 2.minutě míč propadl na zadní tyčku, kde ovšem překvapený Z.Všetečka nedokázal v nadějné pozici dobře zareagovat. V 7.minutě přišla naše pěkná kombinační akce. Míč se dostal do lajny na J.Vyskočila, který odcentroval do vápna na úplně volného D.Krůtu, ale jeho jasnou gólovou příležitost brankář zlikvidoval. V 10.minutě se nám úvodní tlak podařilo střelecky vyjádřit, když D.Čipera našel dlouhým pasem mezi obránce D.Krůtu a ten si tentokrát v zakončení věděl rady – 0:1. Ve 14.minutě našel D.Krůta ve vápně L.Matouška, který se uvolnil a levou nohou zvýšil na 0:2. V 22.minutě zahrozili i domácí, ale M.Kubánek nebezpečnou střelu se štěstím vyrazil na roh. V 25.minutě postupoval M.Bláha sám na brankáře, který ho ovšem vychytal a kopali jsme jen roh. V 37.minutě jsme se nechali zbytečně zatlačit před naše pokutové území, přišlo několik nedůrazných soubojů a domácí snížili na 1:2. Místo abychom vedli o tři, nebo čtyři branky jsme soupeře vrátili do hry. Naštěstí se nám ještě do poločasu podařilo vstřelit branku na 1:3. Ve 42.minutě se našemu středu pole podařilo vyhrát sérii hlavičkových soubojů, L.Matoušek našel pěknou uličkou nabíhajícího D.Krůtu a ten se střelou podél brankáře nemýlil. O minutu později mohl o výsledku definitivně rozhodnout Z.Všetečka, ale ve stoprocentní příležitosti bohužel neuspěl. První poločas byl herně z naší strany povedený, kluci se pokoušeli o kombinační hru a náběhy do volných prostorů, z čehož pramenilo velké množství nebezpečných situací před domácí brankou.

Do druhé části nebylo zapotřebí nic měnit a chtěli jsme pokračovat ve stejné hře. Bohužel něco se řeklo, ale na hřišti to vypadlo úplně jinak. Z naší hry se vytratila kombinace, celkově se naše hra zhoršila a kluci začali nesmyslně bez jakékoliv mezihry nakopávat dopředu dlouhé finální přihrávky, které se nedařily. Soupeře jsme tím vrátili do hry, protože po každé naší ztrátě dostal šanci zaútočit do naší otevřené obrany. V 55.minutě se ve velmi dobré pozici ocitl zcela osamocený domácí útočník a jen díky jeho nepřesné střele se neměnilo skóre. O dvě minuty později přišla další obrovská příležitost Přeštic, kterou musel skvělým zákrokem na lajně řešit náš brankář. V 67.minutě už se domácí prakticky radovali ze snížení stavu, ale Z.Všetečka naštěstí ještě dokázal v poslední chvíli vykopnout míč z brankové čáry. V 75. a 76. minutě se ve dvou obrovských příležitostech objevil D.Krůta, ale ani v jednom případě si na výborně chytajícího brankáře nepřišel. V 88.minutě se Přešticím podařila rychlá akce středem a unikajícího hráče zastavil náš brankář ve vápně jen za cenu faulu – penalta – 2:3. Zbývajících pár minut se nám již dařilo podržet míč na soupeřově polovině, takže se již stav nezměnil a Přeštice jsme, stejně jako na podzim, porazili 3:2. Náš výkon v druhé části byl ovšem velmi špatný, kluci nedokázali navázat na podařený první poločas a vůbec nehráli to, co jsme po nich chtěli. A když už se nám podařilo si vypracovat nějakou příležitost, tak jsme opět selhávali v koncovce.         

 

Poslední domácí zápas sezóny hrajeme v sobotu 9.června od 10:15 hod proti Třeboni.           

       
-----------------------------------------------------------------------------------

 

Přeštice – Mladší dorost   1:6 (1:1)
G: Chocholoušek 2, Kouklík 2, Sochůrek, Novotný

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Procházka, Kouklík, Kozohorský, Novotný, Jirák, Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Brejška, O.Štemberk

Zpět na články »