Starší dorostenci opět selhali v koncovce a z Rokycan se vrátili bez bodů

[17. 10. 2017 14:31:03]
Starší dorostenci opět selhali v koncovce a z Rokycan se vrátili bez bodů

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
10. mistrovské utkání: 14.10.2017 (hřiště: Rokycany)

Rokycany – Starší dorost  4:3 (2:3)
G: Čejda, Matoušek, Glogar
(A: Nováček, Matoušek)

Sestava:
Kubánek – Hrbek, Glogar, Bareš (72.Krameš), Machovský – Čejda, Všetečka (81.Chocholoušek), Matoušek, Křížek (57.Doubrava) – Nováček, Krůta   
/připraveni: Ja.Kouklík, Dřevojan/

 

Do Rokycan jsme opět odjížděli se značně oslabenou sestavou, když chyběli hned čtyři hráči ze základní sestavy. Před utkáním jsme kluky upozorňovali na naše špatné začátky na hřištích soupeře a také jsme se bavili o tom, jak se zachovat při zakončení brankových příležitostí, což je naše největší bolest. Bohužel, když se zpětně podíváme na tento zápas, tak to bylo naprosto zbytečné… Vstup do zápasu jsme měli naprosto katastrofální. Soupeř na nás vlétnul a všude byl první. Hned v první minutě mohli jít Rokycany do vedení, ale střelu zcela volného útočníka vyrazil náš brankář na roh. Podobná situace se opakovala ve druhé minutě, kdy opět nabíhalo několik zcela neobsazených hráčů a tentokrát už se střelec nemýlil – 1:0. V těchto chvílích to vypadalo, jako když domácí hrají fotbal a naši jsou za diváky, protože to bylo naprosto bez pohybu a zodpovědnosti se vrátit. Ovšem v 5.minutě přišel důležitý moment na druhé straně, když byl unikající L.Matoušek faulován při samostatném úniku těsně před vápnem a domácí hráč uviděl červenou kartu. Z následného trestného kopu jsme branku neohrozili. V 10.minutě se do vápna dostal T.Nováček, ale naprosto prováhal moment na zakončení a jeho střela byla zablokována. Ve 12.minutě nebezpečně pálil Z.Všetečka, ale těsně vedle. V 20.minutě si obrovskou šanci vytvořili domácí, a útočník pravděpodobně ještě teďka neví, jaktože jeho hlavička neskončila v brance. V 27.minutě vyslal L.Matoušek do úniku Z.Všetečku, ale ten nedokázal pořádně zakončit a soupeř mu míč odebral. A tak platilo známé nedáš - dostaneš, když rychlý brejk soupeře dokázal náš brankář ještě zlikvidovat, jenže následně naší hráči opět zaujali pouze roli diváků a dorážka skončila v síti – 2:0. Ovšem okamžitě po rozehrávce se míče na půlící čáře zmocnil L.Matoušek a jeho sólo skončilo snížením na 2:1. V 35.minutě jsme zahrávali roh, míč se odrazil k T.Nováčkovi, jehož střelu brankář vyrazil, ale na dorážku dobře dobíhajícího D.Čejdy už nemohl dosáhnout – 2:2. V těchto chvílích se náš výkon výrazně zlepšil a soupeře jsme přehrávali. V 45.minutě se nám podařilo výsledek úplně otočit, když si na rohový kop L.Matouška naskočil D.Glogar a hlavou nás poslal do poločasového vedení 2:3.

O poločase jsme kluky upozorňovali na disciplínu a poctivou hru, kde není potřeba zbytečně útočit ve velkém množství lidí, když máme početní převahu. Znovu jsme také kladli důraz na klid v koncovce, aby se nám nestalo, že opět nevyužijeme velké šance, ale bohužel … Druhý poločas začal znovu tlakem soupeře, z kterého jsme se nebyli schopní dlouho dobu dostat. Tvrdá a důrazná hra nám dělala velké problémy. Ve 48.minutě skvěle zasáhl M.Kubánek, když zlikvidoval trestný kop z 20 metrů. V 55.minutě se do rychlého brejku dostal L.Matoušek, ale neproměnil. Navíc ze slabého zakončení byl rychlý brejk na naší branku a jen se štěstím se neměnilo skóre. Bohužel ani toto varování nestačilo a v 63.minutě jsme opět zcela nepochopitelně otevřeli obranu a soupeř se prokombinoval k vyrovnání – 3:3. O minutu později jsme mohli strhnout vedení na naší stranu, ale Z.Všetečka neproměnil další samostatný únik na branku. Naopak po další zaváhání naší obrany soupeř trestal a v 65.minutě se ujal vedení 4:3. V 67.minutě dostal Z.Všetečka další nabídku do situace sám před brankářem, ale opět neproměnil. V 86.minutě se objevil před brankářem zcela sám také D.Krůta, ale ani jemu se nepodařilo skórovat.  V úplném závěru jsme otevřeli hru a soupeř si vytvořil dvě velké šance a v obou případech nás zachránil M.Kubánek a tyčka, na kterou míč vyrazil. Ovšem to stále nebylo všechno. V úplně posledním momentu utkání se do vyložené příležitosti dostal L.Matoušek, ale svým zakončením nechal vyniknout domácího brankáře! Hned po jeho zákroku rozhodčí ukončil zápas.

Utkání se nedá hodnotit pozitivně, protože jsme v Rokycanech ztratili úplně zbytečně body, což nás může v budoucnu hodně mrzet. I přes náš velmi špatný začátek jsme se postupně dostali do zápasu (k čemuž nám pomohlo i vyloučení) a dokázali jsme si vytvořit velké množství vyložených brankových příležitostí, které prostě musí skončit gólem! Bohužel už po několikáté jsme na špatné koncovce vyhořeli. Druhým faktorem, kvůli kterému jsme nebodovali je fakt, že naše obraná řada nedokázala hrát proti oslabenému soupeři zodpovědně a zbytečně nabídla soupeři prostor ke vstřelení branek. V příštím kole (sobota 21.10.2017 od 10:15 hod) hostíme na domácím hřišti Petřín Plzeň „B“, který patří ke špičce, ale nám nezbyde nic jiného než se v tomto zápase pokusit získat ztracené body.       

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Rokycany – Mladší dorost   0:4 (0:2)
G: Sochůrek 3, Kouklík

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Novotný, Doubrava – Procházka, Barták, Kouklík, Kozohorský – Chocholoušek, Sochůrek
střídali: Jirák, Brejla, Bareš 

Zpět na články »