Starší dorost si v okresním derby připsal první výhru v sezóně

[12. 10. 2020 12:44:55]
Starší dorost si v okresním derby připsal první výhru v sezóně

Starší dorost – SK Spartak Příbram   3:1 (0:0)

Branky: Sosnovec, Schwarz, Krůta

 

Sestava:
Habart - Štemberk O., Hadáček, Šťovíček, Sosnovec, Jirák, Novotný, Schwarz, Krátký, Hrabák, Krůta střídali: Kočí, Rákosník, Chlasták, Pechač

V dalším domácím zápase nás čekalo okresní derby, které je vždy správně okořeněno vzájemnou znalostí hráčů i trenérů. V naší kabině bylo cítit, že se na zápas těšíme a chceme konečně připsat tři body. V sestavě jsme proti minulému zápasu museli udělat jednu změnu, když pro obnovené zranění nohy nemohl nastoupit Lukáš Jenčík. Opět jsme nastoupili v rozestavění 3-5-2 a od začátku zápasu jsme chtěli být aktivní a určovat tempo zápasu.


Zápas byl od první minuty hodně vyrovnaný, hrálo se od vápna k vápnu s náznakem šancí na obou stranách. V prvních 20 minutách si hosté vytvořili jednu velmi slibnou šanci, kterou jsme dobře vyřešili. Poté jsme si také vytvořili slibnou šanci, ale špatné finální řešení nám branku nepřineslo. Hra od 20 minuty byla nahoru dolu, ale obě mužstva nedokázala své náznaky šancí 100% využít a proměnit v branku. Byl to boj s množstvím osobních soubojů a hledáním cesty do soupeřovy branky. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu. V kabině jsme hráče nabádali k většímu klidu, přesnosti a otáčení hry s využitím obou stran hřiště.


Ani začátek druhého poločasu nepřinesl podstatnou změnu ve hře obou mužstev. Ta přišla až v 52. minutě kdy se hostujícím hráčům povedlo dotáhnout svoji dobře vypracovanou šanci do gólu - 0:1. Po obdržené brance jsme chvilku vypadli ze hry, ale ne nadlouho. Od 60.minuty jsme se začali dostávat do většího tlaku a více jsme se tlačili do míst, ze kterých jsme mohli ohrozit hostujícího brankáře. Ovoce přinesla 65. minuta, kdy po jedné z našich pěkných akcí Šimon Sosnovec dává na 1:1. Vstřelenou brankou jsme ještě více ožili a pokračovali v tlaku na branku. To se nám v 68. minutě vyplatilo, když byl ve vápně faulován Vláďa Schwarz. Nařízenou penaltu šel proti všem pravidlům kopnout sám. Bylo to s velkým štěstím, ale bylo to 2:1. Po druhé obdržené brance hosté vypadli ze hry úplně a naše převaha na hřišti přinášela další šance. Bohužel zatím bez brankového zakončení. V 79. minutě jsme se dočkali, kdy krásným gólem po ještě hezčí akci upravil Radek Krůta na konečných 3:1. Do konce zápasu jsme již hru kontrolovali a aktivní hrou jsme zápas zaslouženě dovedli k zisku 3 bodů a splnění cíle, který jsme před začátkem zápasu měli.


Chci všem hráčům poděkovat, hra dle mého nebyla až tak dobrá jako v Roudném, ale zápas jsme dokázali otočit a dotáhnout ho nasazením k vítězství, které jsme již potřebovali. Jsem přesvědčen, že čím více budeme hrát v takto ustálené sestavě a budeme mít víc a víc natrénováno, tak budeme body sbírat. Máme na to!!!

 

 

 

Zpět na články »