Starší dorost letos poprvé prohrál doma; mladší si zajistili postup do finále

[30. 5. 2017 14:27:05]
Starší dorost letos poprvé prohrál doma; mladší si zajistili postup do finále

Krajský přebor – skupina A
23. mistrovské utkání: 28.5.2017 (hřiště: Tatran)

 

Fotogalerie z obou dvou zápasů: ZDE

 

Starší dorost – Králův Dvůr    0:1 (0:0)
G: ---

Sestava:
Chalupecký  - Míka (60.Hrbek), Hofman, Mašek, Počepický (31.Beňo) – Křížek (66.Bareš), Kouklík (46.Kouklík), Lhota, Sirotek – Matoušek, Procházka (77.Kopp)


Starší dorost nevstřelil v soutěžním utkání ani jednu branku, což se naposledy stalo 8. května loňského roku. Navíc přišla první porážka na domácím hřišti v této sezóně. Jak k tomu došlo? Už několik dní před utkáním bylo jasné, že nás tento víkend čekají problémy, ale jak se přibližovala neděle, tak to stále bylo horší a horší. Nakonec nám z různých důvodů (školní akce, zranění, nemoc,…) chybělo sedm hráčů, z kterých by minimálně pět jinak určitě bylo v základní sestavě. Navíc L.Matoušek odehrál  předchozí den 70 minut v náročném divizním zápase za „áčko“. V naší sestavě jsme tak museli nasadit i kluky, kteří na jaře téměř vůbec netrénovali a nehráli. Hned od prvních minut bylo zřejmé, že se bude jednat o úplně jiný zápas, než by se dal předpokládat podle tabulky a naší jasné podzimní výhry. Hrál se vyrovnaný fotbal bez velkého množství šancí. V 12.minutě poprvé zahrozil soupeř, ale A.Chalupecký, který nastoupil v dorostu poprvé v brance, dobře zasáhl a míč vyrazil na roh. V 15.minutě přišel velký závar v našem pokutovém území, ale naštěstí se soupeř nedostal k zakončení. V 20.minutě měl velkou šanci na druhé straně F.Hofman, který hlavou po rohovém kopu mířil těsně nad branku. V 24.minutě A.Chalupecký se štěstím vyráží další střelu. V 35.minutě vystřelil za hranicí vápna P.Sirotek, ale míč po teči hostující obrany skončil vedle branky. Obraz hry se příliš nezměnil ani v druhé části, ale musíme uznat, že soupeř byl chvílemi ve velkém tlaku a dokázal se lépe vypořádat s vedrem, které panovalo celý zápas. V 55.minutě mířil D.Čejda z trestného kopu těsně vedle. V 64.minutě přišlo velké zaváhání v naší obraně a soupeř se snadno dostal do vedení 1:0. V 85.minutě se do velké příležitosti dostal J.Lhota, ale vyrovnání zápasu odmítl, když zblízka nedokázal prostřelit hostujícího brankáře. Bohužel do tohoto utkání jsme šli s tolik oslabenou sestavou, že jsme nedokázali zahrát dobrý zápas, a i když by více asi odpovídala remíza, tak se dá říci, že hosté si vítězství za svůj výkon zasloužili. Z jednotlivců bych pochválil A.Chalupeckého v brance, který i přes několik zaváhání zvládl svůj debut dobře. Výborně se opět ukázali mladší dorostenci, kteří se v průběhu utkání dostali na hřiště a je vidět, že někteří už by za nás mohli stabilně nastupovat.             

-----------------------------------------------------------------------------------


Mladší dorost – Králův Dvůr     4:1 (3:0)
G: Nováček 2, Kozohorský, Ja.Kouklík


Sestava:
Dřevojan – Machovský, Svoboda, Bareš, Hrbek – Kozorhorský, Bláha, Kouklík, Vyskočil – Nováček, Čapek 
(střídali: Beňo, Procházka, Čejda, Kopp, Chocholoušek)


Mladší dorost byl po celý zápas lepší, vytvořil si mnoho dobrých příležitostí. Soupeř snížil až v závěru z rychlé protiakce. Po tomto bodovém zisku je jasné, že se mladší kvalifikovali do dvojutkání o přeborníka kraje této věkové kategorie. Gratulujeme!

Zpět na články »