Starší dorost selhal na Dobříši a zkomplikoval si boj o záchranu

[25. 4. 2018 10:52:07]
Starší dorost selhal na Dobříši a zkomplikoval si boj o záchranu

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
22. mistrovské utkání: 21.4.2018 (hřiště: Dobříš)

MFK Dobříš – Starší dorost  6:4 (3:1)
G: Nováček, Matoušek, Sochůrek

Sestava:
Kubánek (58.Křížek) – Hrbek, Kouklík, Doubrava, Bareš – Čejda, Bláha, Ja.Kouklík (54.Sochůrek), Všetečka (34.Beňo, 64.Žirovnický) – Nováček, Matoušek


Proti předposlednímu týmu tabulky jsme byli jasným favoritem a i předešlé vzájemné zápasy naznačovali, že musíme vybojovat důležité body v boji o udržení v soutěži a každý jiný výsledek by byl naprosto nepřijatelný. Bohužel se v poslední době potýkáme s rozsáhlou marodkou, a tak nám znovu museli vypomoci kluci z mladšího dorostu. Tentokrát ovšem byla situace ještě horší než minule a v naší sestavě došlo k mnoha změnám a dokonce hned tři mladší hráli od začátku.

Do první šance jsme se dostali my, ale jakoby její zakončení předznamenalo průběh celého zápasu. V 5.minutě T.Nováček dobře zatáhl míč ke koncové čáře, přihrávkou pod sebe našel v dobré pozici L.Matouška, ale ten trestuhodně přestřelil. Trest přišel hned o minutu později, kdy hosté vyrazili do rychlého protiútoku, první centr ještě M.Kubánek vyrazil, ale dobíhající hráč se nemýlil – 1:0. Okamžitě jsme se snažili vyrovnat, ale brzdila nás nepřesná kombinace. V 18.minutě byl těsně před vápnem faulován L.Matoušek a T.Nováček z následného přímého kopu nastřelil břevno. V 21.minutě přišel druhý rychlý protiútok domácích a po další dorážce osamoceného hráče to bylo už 2:0. Začátek hrůzy se dovršil v 23.minutě, kdy Dobříš po další naší chybě v přechodu do útoku zvýšila na 3:0. Nic nám nebylo platné to, že jsme s míčem převážnou část hráli hlavně my. V 26.minutě zakončoval těsně vedle M.Bláha. V 37.minutě zahrál domácíh hráč ve vápně rukou a z nařízené penalty snížil T.Nováček – 3:1. Ve 44.minutě nás podržel M.Kubánek, který tentokrát dokázal zakončení rychlého brejku zlikvidovat. V 45.minutě ještě nastřelil střídající J.Beňo tyčku.

Do druhé části nastoupili kluci s vědomím, že na Dobříši se prostě neprohraje a je potřeba výsledek otočit. Bohužel hned v 49.minutě přišla obrovská hrubka v rozehrávce, když J.Čejda nepřesně nahrával na R.Bareše a domácí se zadarmo dostali ke čtvrté brance – 4:1. Po této brance trvalo deset minut, než se kluci vzpamatovali a začali soupeře znovu výrazně přehrávat. V 62.minutě pěkně střílel L.Matoušek, ale brankář si poradil. O pár minut později se do dobré pozice dostal i T.Nováček, ale ani on branku nevstřelil. V 75.minutě přišlo zaváhání domácího brankáře, který podběhl trestný kop L.Matouška – 4:2. V 79.minutě další velká chyba brankáře, když se míče po nezdařené rozehrávce zmocnil M.Sochůrek a do opuštěné branky skóroval – 4:3. V tuto chvíli se zdálo, že se zápas konečně překlápí na naší stranu, ale bohužel přišla další obrovská chyba. V 82.minutě ztratil J.Žirovnický na půlce snadno míč, domácí podnikli rychlý brejk, který vyústil naším faulem ve vápně – penalta – 5:3. Prakticky hned po rozehrávce dokázal na 5:4 snížit L.Matoušek, který přeloboval vybíhajícího brankáře. V závěrečných minutách jsme si snažili vytvořit další šance, ale v naší hře bylo příliš nepřesností. Naopak ještě v nastaveném čase soupeř po útoku do otevřené obrany upravil na konečných 6:4.

Porážka v takto důležitém zápase se soupeřem, který je na předposledním místě tabulky a dosud měl pouze dvě výhry a devatenáct proher je naprosto nepřijatelná a ostudná. Kluci utkání vůbec nezvládli a zřejmě si mysleli, že se nemůže nic stát, a že se soupeř porazí tzv. sám. Opak byl ovšem pravdou a ztráta bodů z tohoto utkání pro nás může mít na konci sezóny naprosto zdrcující následky. Vinu nemůžeme rozhodně házet jen na obranu a brankáře, protože velké chyby se udělaly i v útočné fázi, kde jsme neproměnili několik obrovských šancí a špatně jsme řešili předfinální a finální přihrávku. Nyní nám nezbývá než věřit, že se kluci z tohoto vystoupení poučí a k dalším tréninkům a zápasům přistoupí s daleko větším nasazením a zájmem, protože jedině tak můžeme tyto ztracené body někde jinde získat.

 

Příští utkání: sobota 28.4.2018 10:15 hod, doma, soupeř: Hořovicko

         
-----------------------------------------------------------------------------------

 

MFK Dobříš – Mladší dorost  0:8 (0:2)
G: Sochůrek 2, Kouklík 2, Barták, Bareš, Doubrava, Chocholoušek

Sestava:
Procházka – Beňo, Novotný, Bareš, Hrabák, Sosnovec, Barták, Kouklík, Kozohorský, Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Doubrava, Jirák, O.Štemberk 

Zpět na články »