Starší dorost po výborném výkonu porazil Táborsko; mladší nebodovali

[30. 9. 2017 12:24:33]
Starší dorost po výborném výkonu porazil Táborsko; mladší nebodovali

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
7. mistrovské utkání: 28.9.2017 (hřiště: Tatran)

 

Starší dorost – Táborsko „B“   7:1 (2:0)
G: Nováček 2, Čejda 2, Matoušek, Všetečka, Kouklík
(A: Matoušek 3, Glogar, Čejda, Bláha, Kouklík)

Sestava:
Kubánek – Hrbek, Počepický, Glogar (62.Žirovnický), Machovský – Nováček (71.Krameš), Bláha, Všetečka, Čejda – Kouklík, Matoušek         přípraveni: Ja.Kouklík, Dřevojan

 

Fotogalerie z obou dvou utkání: ZDE


Do předehrávaného zápasu posledního podzimního kola jsme nastupovali prakticky v nejsilnější sestavě a chtěli jsme se pokusit vybojovat další důležité body do tabulky. Obavy z toho, že by soupeř ve čtvrtek mohl vzít více kluků z ligového „áčka“ se naštěstí nepotvrdily, což ještě o něco více zvýšilo naše šance. Tentokrát musím začít hned rozcvičkou, která byla na rozdíl od jindy výborná a poctivě provedená od všech hráčů, což dávalo tušit, že by se mohlo dařit i v zápase. A opravdu. Okamžitě od úvodního hvizdu jsme byli jasně aktivnějším celkem a začali jsme si vytvářet velké příležitosti. Ve 2.minutě se v dobré pozici ocitl L.Matoušek, ale brankáře nepřekonal. O minutu později převzal stejný hráč dlouhý výkop od branáře a postupoval zcela sám na soupeřovu branku. Bohužel zakončení mířilo vedle. V 15.minutě to byl opět aktivní L.Matoušek, který si připravil míč a střelou z 20 metrů pořádně vystrašil soupeřova brankáře. V 24.minutě sejný hráč prokličkoval až k brance, ale místo zakončení nahoru na přední tyčku, nebo nahrávky na nabíhajícího J.Kouklíka, zvolil obstřelení brankáře na zadní tyč a jeho pokus skončil opět těsně vedle. V 28.minutě zahrozil i soupeř, když využil nedůrazu v naší obraně a střela jednoho z útočníků mířila kousek vedle tyčky. V 30.minutě jsme se dočkali zasloužené první branky. D.Čejda si připravil míč na rohu vápna a krásnou křížnou střelou na zadní tyč, která ještě tečovala břevno, nás poslal do vedení 1:0. V 35.minutě řešil nepřehlednou situaci náš brankář M.Kubánek, ale míč dokázal jistě vyrazit. V 37.minutě našel M.Bláha pěknou „uličkou“ středem rozběhnutého T.Nováčka, který zvýšil na 2:0.

O přestávce jsme kluky upozorňovali, že soupeř ještě určitě nesložil zbraně, a že se pokusí druhou část zahájit velkým náporem. Nám se ovšem povedl začátek druhého poločasu nejlépe jak mohl, když ve 47.minutě narýsoval D.Glogar pas na T.Nováčka a ten s přehledem upravil na 3:0. Tento moment soupeře definitivně zlomil a naším hráčům ještě více narostlo sebevědomí. V dalších minutách na hřišti existovalo prakticky pouze jedno mužstvo a hra se nám velmi dařila. Ve 49.minutě rozjel M.Hrbek akci dlouhou přihrávkou do strany na D.Čejdu, který míč zatáhl až k brankové čáře a vybídl ke skórování nabíhajícího J.Kouklíka – 4:0. V 60.minutě zahrával L.Matoušek trestný kop a na jeho centr si nejlépe naběhl Z.Všetečka a zvýšil na 5:0. V 69.minutě se do přečíslení 2 na 1 dostali L.Matoušek s T.Nováčkem a druhý jmenovaný zvyšoval na 6:0. V závěru již tempo hry opadlo a naše hra již nebyla tak soustředěná, což nabídlo šance i soupeři. Nejdříve v 76.minutě skvěle zakročil M.Kubánek a o tři minuty později hlavičkoval osamocený hráč Tábora těsně nad branku. V 80.minutě se soupeř dočkal čestného úspěchu, když využil našeho rozhozeného rozestavení, kdy většina lidí myslela na útočení. V 81.minutě si L.Matoušek pěkně vyměnil míč s A.Kramešem, ale následně nastřelil jen tyčku. Konečnou podobu dal výsledku D.Čejda v 90.minutě, když využil další perfektní přihrávky od L.Matouška – 7:1. Kluci v tomto utkání předvedli výborný týmový výkon a soupeře zcela jasně přehráli. Za odvedenou práci si velikou pochvalu zaslouží celé mužstvo. 

      

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Mladší dorost – Táborsko „B“  1:2 (0:1)
G: Sochůrek


Sestava:
Dřevojan – Brejla, Svoboda, Bareš, Procházka – Jirák, Novotný, Kouklík, Barták – Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Hrbek, (Šťovíček) 


Velmi těžké a bojovné utkání, v kterém naší mladší dorostenci bohužel nevyužili velké množství šancí.

Zpět na články »