Starší dorost nedokázal zvítězit ani v odvetě

[20. 6. 2016 13:17:40]
Starší dorost nedokázal zvítězit ani v odvetě

O umístění /11. – 12.místo/: 19.6.2016 (hřiště: Tatran)
2.zápas

St.dorost – Mnichovo Hradiště  3:4 (0:1)
G: Valenta, Lípa, Nováček

Sestava:
Hladký – L.Glogar (46.Hrbek), M.Novák (71.Bartoš), Hofman, Štemberk – Nováček, Bláha, Míka (81.Lhota) – Lípa, Valenta

V letošní sezóně došlo ke změně systému krajského přeboru dorostu, který se teď hraje na dvě skupiny. V základní skupině jsme obsadili pátou pozici, což znamenalo, že jsme se v prvním kole skupiny o umístění utkali s šestým týmem druhé skupiny (Kosmonosy). Z této dvojice jsme odešli poraženi, a tak jsme se o konečné 11.místo utkali s Mn.Hradištěm. 

Z Mnichova Hradiště jsme si odvezli do odvety nadějnou remízu 3:3, ale bohužel také červenou kartu, která znamenala stop pro D.Otradovce. I když se dlouho zdálo, že do posledního zápasu sezóny budeme mít k dispozici téměř kompletní kádr, tak nakonec bylo vše opět jinak a na poslední chvíli jsme museli mužstvo dost výrazně doplnit z mladšího dorostu. Do utkání jsme ovšem přesto šli s jasným cílem navázat na druhý poločas prvního zápasu a soupeře porazit. Úvod přinesl opatrnou hru z obou dvou stran a první vzrušení přišlo až v 10.minutě, kdy únik hostujícího hráče řešil jen za cenu žluté karty L.Glogar. Následoval trestný kop z 18 metrů, ale skóre se neměnilo. Ve 13.minutě se ovšem hosté po rychlé akci středem dostali do vedení 0:1. V 21.minutě se šikovně uvolnil V.Lípa, dostal se až za posledního obránce hostů, ale tváří v tvář brankáři neuspěl a střílel vedle. V 26.minutě se před brankou Hradiště vytvořil velký závar, ale L.Glogar ani V.Lípa míč do branky nedostali. V 32.minutě žlutá karta pro F.Hofmana. V 36.minutě předvedl L.Glogar velký průnik až do pokutového území hostů a byl zde faulován. Nařízenou penaltu ovšem V.Lípa trestuhodně střelou nad zahodil. Do druhé části už nenastoupil unavený L.Glogar a nahradil ho M.Hrbek. V 48.minutě jsme inkasovali podruhé a jednalo se o dost laciný gól po centru ze strany – 0:2. V 51.minutě se odhodlal k pěkné střele z dálky M.Štemberk a míč skončil jen těsně vedle. Za dvě minuty se situace opakovala a opět bohužel bez brankového úspěchu. V 54.minutě nastřelil P.Sirotek tyčku a během dalších dvou minut neuspěli velkých šancích ani V.Lípa a M.Valenta. Branky jsme se dočkali v 58.minutě, kdy ze strany postupoval na branku V.Lípa a míč umístil k pravé tyčce – 1:2. V 63.minutě si vypracovali dobrou šanci i hosté, ale skvěle zasáhl D.Hladký  v naší brance. V 65.minutě proti nám rozhodčí nařídil penaltu po rohu a hosté se dostali do vedení 1:3. V 71.minutě střídání T.Nováček – J.Bartoš. V 73.minutě pěkná individuální akce M.Valenty a snížení na 2:3. V 81.minutě ještě šel na hřiště J.Lhota, který nahradil zraněného M.Nováka. V 89.minutě hosté využili naší otevřené obrany a z brejku zvýšili na 2:4. V úplně poslední minutě si ještě na centr po rohu naskočil T.Nováček a hlavou upravil na konečných 3:4. V utkání jsme rozhodně nepodali žádný přesvědčivý výkon, ale je potřeba říci, že to je z velké části vina také těch lidí, kteří vůbec nepřišli a nebo nebyli dobře připraveni.

V zápasech o umístění s týmy na stejných místech v druhé skupině jsme nedokázali uspět (Kosmonosy, Mn.Hradiště), a tak jsme nakonec skončili 12. z 25 účastníků krajského přeboru (po součtu obou dvou skupin).

Konečné umístění je zklamáním, protože nebýt několika naprosto zbytečně ztracených bodů, tak jsme klidně mohli bojovat třeba o umístění kolem celkového 5.místa.

     

Zpět na články »