Starší dorost konečně nastoupil v plné sestavě, ale body to bohužel nepřineslo

[6. 10. 2020 13:14:52]
Starší dorost konečně nastoupil v plné sestavě, ale body to bohužel nepřineslo

TJ Malše Roudné – Starší dorost       3:1 (2:1)

Branky: Jirák


Sestava:
Habart - Štemberk O., Hadáček, Sosnovec, Jirák, Novotný, Schwarz, Krátký P., Hrabák, Jenčík, Krůta

Střídání: Kočí, Šťovíček, Chlasták, Rákosník

K utkání do Roudného jsme poprvé v sezóně odjížděli v téměř kompletním složení staršího dorostu. Je pravdou, že někteří s velkým tréninkovým mankem po zranění, jiní po nemoci 14 dní bez tréninku. Před začátkem utkání jsme přistoupili také na změnu rozestavění a poprvé jsme hráli 3-5-2,  kdy vzadu hráli  Sosnovec – Hrabák – Štemberk, v záloze Krátký – Novotný- Hadáček – Jirák – Schwarz a v útoku Jenčík – Krůta. Přestože jsme hráče upozorňovali na nutnou koncentraci k zápasu od prvních vteřin, tak právě úvodních 5 minut určilo, jak utkání bude probíhat.

Ve 2.minutě přímý volný kop domácích ze 30 m, na míč vyskakují naši dva hráči bez soupeře a ani jeden si nezakřičí. Výsledek, míč pouze přizvedne hlavou a ten zapadne do naší sítě 1:0. Ve 4.minutě zahráváme rohový kop. Centrovaný míč do vápna, domácí hlavičkují na hranici velkého vápna, které nikdo z našich hráčů nezavřel, domácí berou míč, rychlý nákop na útočníka, který jde z pravé strany na naši bránu, v situaci 1:1 nahrává přes celé vápno, kde si na míč pouze sáhne náš brankář a na zadní tyči sám hráč domácích dává do prázdné branky 2:0. Po tomto počátečním šoku nám ještě chvíli trvá, než se dostaneme do hry. Začínáme pomalu kontrolovat míč, hrát po zemi a získáváme více ze hry. V 9.minutě přichází zasloužená odměna. Po krásné akci, kdy si na půlce hřiště vzal míč Ondra Novotný a přes hráče domácích se dostal až do velkého vápna, kde nádhernou přihrávkou našel úplně volného Martina Jiráka, který nebyl líný celou dobu běžet s ním a ten nekompromisně 2:1. Po vstřelené brance jsme se ještě více dostali do hry a od tohoto momentu jsme byli s předváděnou hrou spokojeni. Pokud jsme nevymýšleli nakopávané míče, které soupeř s výškovou převahou pohodlně sbíral. Hráli jsme kombinačně po zemi s rychlým otáčením hry a náběhy jak ze stran, tak se dařilo vyjetí všech tří stoperů. Až do přestávky se hrál fotbal nahoru dolu a bylo na co se koukat.

 

O přestávce jsme se snažili přesvědčit kluky ke klidu a dotažení šancí, které si vypracujeme. Zdůraznili jsme, že se musíme vyvarovat takto laciných chyb a nekoncentrovanosti. Poslední bylo doporučení zvýšit frekvenci střelby na branku, protože 2 střely za poločas je žalostně málo. Do druhého poločasu jsme vstoupili s chutí do hry. Drželi jsme míč, vytvářeli si slibné šance. Měli jsme dvě velmi dobré šance ke vstřelení branky. Je škoda, že jsme si k srdci nevzali radu o větším počtu střel na branku, protože pánové: není ranka - není branka!!! Některé velmi dobré akce a vyjetí jsme bohužel nedokázali dostat do finální brankové fáze. Myslím si, že pokud bychom v této fázi zápasu vyrovnali, tak jsme zápas zlomili a odvezli všechny body. Bohužel, v 78.minutě přišel trest. Domácí kopali rohový kop, který propadl až na zadní tyč mezi našeho hráče a domácího, který byl lépe postavený a pohotovější a bylo 3:1. I po obdržené brance jsme si vzápětí vytvořili šance na snížení a zdramatizování zápasu, ale finální řešení těchto akcí bylo špatné.

 

Musím kluky pochválit za předvedou hru, kterou oceňovali i domácí trenéři a diváci. Velmi dobře jsme si poradili s novým postavením na hřišti a byli jsme v zápase aktivní. Je s podivem, že v zápase nestřílíme na branku s takovou chutí a razancí jako během tréninků!!! Protože za druhý poločas to byly zase pouze 3 střely na branku, z toho dvě z PVK. Poučení z tohoto zápasu je dané. K utkání přistupuj od první minuty soustředěný a buď na hřišti. V tréninku buď soustředěný a dotahuj věci do finále. Bez kvalitně odpracovaného tréninku se nemůžeme dále posouvat. Jsem přesvědčený o tom, že pokud natrénujeme a budeme moci nastupovat v takto složené sestavě tak budeme body získávat.

 

Zpět na články »