Starší dorost - hodnocení jarní části sezóny 2018/2019

[18. 6. 2019 12:28:52]
Starší dorost - hodnocení jarní části sezóny 2018/2019

Starší dorost (r.2000 a 2001) letos opět hrál ČESKOU DIVIZI sk.A, v které se střetával s týmy ze Středočeského, Plzeňského, Jihočeského kraje a také z Prahy. V nabité konkurenci nakonec obsadil velmi pěkné 4.místo.  

Zimní příprava na jarní sezónu bohužel nebyla podle našich představ. Čtyři hráči z pěti nastoupili přípravu s týmem chlapů A + B, pátý nenastoupil z důvodu zranění. Jeden hráč měl dlouhodobé problémy se zády. Byl to velký zásah do dobře fungujícího týmu, protože trénovat v 6-7 lidech není ideální. Pro část poctivě trénujících kluků, ale i pro nás trenéry to byla nejhorší zimní příprava, kterou jsme zažili. Kluci, kteří prošli přípravou chlapů, se do té naší bohužel hned nezapojili a to z důvodu zranění, hor, nemoci… Tým (14 hráčů) se dal složitě dohromady až týden před 1. mistrákem na soustředění v Milevsku. 


Do sezóny jsme nastoupili po podzimu ze čtvrtého místa. Úvod jara se nám nepovedl, a tak nás čekal úkol dát týmu zpět ztracenou chuť do další části sezóny. Spodní část tabulky byla velmi vyrovnaná a týmy pro svou záchranu často využívali ve větším počtu své nejlepší mladší dorostence. Všechny týmy z horní poloviny s nimi možná i z tohoto důvodu ztrácely body. My jsme mladší dorostence po domluvě s jejich trenéry moc nevyužívali, nechtěli jsme jim narušovat atmosféru v jejich týmu. Našim klukům se celkem povedla střední část soutěže. Na konci sezóny už někteří hráči nastupovali za náš A + B tým, a tak se někdy stalo, že jsme na náš zápas měli omezenou nominaci. I přes tyto všechny komplikace jsme postavení v tabulce udrželi a nakonec obsadili velmi pěkné 4. místo. Pokud by zimní příprava a konec sezóny byl podle našich představ, tak měl tento tým určitě kvalitu i na medailové umístění. Pro příští sezónu je velká výhoda, že základní sestavu tvořili především hráči ročníku 2001 a konce zápasů jsme často dohrávali s minimem kluků staršího ročníku 2000.

Zpět na články »