Starší a mladší dorost nastřílel v Prachaticích dohromady 26 branek!!!

[4. 9. 2017 12:05:09]
Starší a mladší dorost nastřílel v Prachaticích dohromady 26 branek!!!

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
3. mistrovské utkání: 2.9.2017 (hřiště: Prachatice)

Prachatice – Starší dorost    3:16 (2:10)
G: Vyskočil 4, Všetečka 3. Čejda 2, Nováček 2, Glogar 2, Bláha, Matoušek, Kopp
(A: Matoušek 5, Čejda 2, Vyskočil 2, Kopp, Všetečka, Nováček, Žirovnický)


Sestava:
Kubánek – Hrbek, Kouklík, Glogar, Machovský – Vyskočil, Bláha (46.Žirovnický), Všetečka, Čejda (46.Křížek) – Nováček, Matoušek (46.Kopp) 


Do Prachatic jsme odjížděli s vědomím, že by se mělo jednat o jednoho z nejslabších soupeřů v soutěži, a tak byl jasný cíl odvézt si tři body. Pohled do zápisu o utkání naše předpoklady jen potvrdil, když za domácí nastoupili povětšinou mladší dorostenci. Úvod zápasu byl naprosto nevídaný, když už po 17 minutách na světelné tabuli svítil stav 2:6! Řeklo by se rychlý první set, jenže jsme nebyli na tenise ale na fotbalovém divizním zápase starších dorostů.


Skóre otevřel ve 4.minutě Z.Všetečka, který se hlavou prosadil po centru L.Matouška z trestného kopu – 0:1. V 7.minutě domácí využili obrovské hrubky v rozehrávce našeho brankáře a bylo vyrovnáno – 1:1. Prakticky po rozehrávce nás opět do vedení poslal Z.Všetečka, ke kterému se míč dostal od L.Matouška – 1:2. V 10.minutě zahrával L.Matoušek rohový kop a ve vápně se nejlépe orientoval D.Glogar – 1:3. Ve 12.minutě neproměnil L.Matoušek 100% příležitost. 13.minuta už ovšem přinesla změnu skóre, když se po přihrávce od D.Čejdy prosadil J.Vyskočil – 1:4. O minutu později si tato dvojice spolupráci zopakovala a bylo to 1:5. V 16.minutě hrubka D.Glogara na pozici stopera – 2:5. V 17.minutě šestou branku přidal D.Čejda, který se prosadil po rohovém kopu L.Matouška – 2:6. V 21.minutě spálil velkou šanci T.Nováček, který mířil těsně vedle tyče. V 25.minutě se tentýž hráč již nemýlil, když si naběhl na zpětnou přihrávku od J.Vyskočila – 2:7. V 28.minutě se z trestného kopu krásně trefil D.Čejda – 2:8. V 30.minutě se do odraženého míče na hranici vápna opřel levou nohou L.Matoušek a pohotově skóroval – 2:9. V 33.minutě měli domácí šanci na snížení po rohovém kopu, ale hlavička jejich hráče skončila nad brankou. V 37.minutě došlo k ošklivé srážce našeho brankáře a hostujícího útočníka (brankář tam byl pozdě) a byla nařízena penalta, z které domácí snížili na 3:9. Ve 40.minutě se sám před brankářem během chvíle zjevil nejdříve L.Matoušek a následně D.Čejda, ale ani jeden neuspěl. V 44.minutě na poločasových 3:10 zvýšil hlavou M.Bláha, který využil krásný centr L.Matouška šajtlí.


O poločasové přestávce jsme vystřídali D.Čejdu (zranění), M.Bláhu a L.Matouška, které ještě odpoledne čekal zápas za dospělé. Prvních dvacet minut druhé části se hrál dost neurovnaný fotbal z obou dvou stran, když domácí se soustředili na obranu a my jsme se nějak nemohli srovnat po střídání a navíc se ukázalo, že za takhle rozhodnutého stavu se už vždy hraje špatně. Jedenáctá branka přišla až v 67.minutě a bylo to po krásné narážečce R.Koppa na J.Vyskočila – 3:11. V 76.minutě se prosadil tentýž hráč, když tentokrát mu krásně do ulice nahrál J.Žirovnický – 3:12. V 80.minutě si zaútočil D.Glogar z pozice stopera a po přistrčení od T.Nováčka zvýšil na 3:13. V 83.minutě se z trestného kopu trefil Z.Všetečka – 3:14. O minutu později se po přihrávce J.Vyskočila prosadil T.Nováček – 3:15. Konečnou podobu dostal výsledek v 89.minutě, když Z.Všetečka vybídl přihrávkou před odkrytou branku ke skórování R.Koppa, který nezaváhal – 3:16.


Utkání nemá smysl nějak více hodnotit, protože se tentokrát opravdu nejednalo o soupeře, který by měl v této soutěži působit. Pochválit musím kluky za to, že dokázali nastřílet velké množství branek a snažili se hrát až do poslední minuty. Naopak vůbec nemůžeme být spokojeni s hrou v obranné fázi (několik velkých chyb a zaváhání), ale na druhou stranu si musíme přiznat, že menší koncentrace souvisí s neobvyklým průběhem zápasu. Z jednotlivců určitě stojí za zmínku 5 asistencí L.Matouška za první poločas, 4 vstřelené branky J.Vyskočila a hattrick Z.Všetečky.  

       

Příští sobotu hrajeme doma proti SK SENCO Doubravka, která zatím ztratila pouze jeden bod a určitě se tedy bude jednat o úplné jiné utkání. Začátek tradičně v 10:15 hod. Přijďte kluky podpořit.


-----------------------------------------------------------------------------------


Prachatice – Mladší dorost    0:10 (0:3)
G: Sochůrek 6, Bareš, Doubrava, Kozohorský, Procházka

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Doubrava – Jirák, Novotný, Ja.Kouklík, Kozohorský – Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Brejla, Procházka, Šťovíček 


Hned od začátku si naše mužstvo vytvořilo velký tlak a hrálo se hlavně na soupeřově polovině. V první části se ovšem příliš nedařila finální fáze, a tak skóre příliš nenarůstalo. Domácí zahrozili jen párkrát z rychlého protiútoku. Druhá část už byla naprosto jednoznačná záležitost. Na branku domácích se hrnul jeden útok za druhým a skóre rychle narůstalo. Střelecky se opět zaskvěl M.Sochůrek, který již v prvních třech kolech dokázal nastřílet 11 branek.  

Zpět na články »