Spojené mužstvo z hráčů "Béčka" a "Céčka" dokázalo v rámci soustředění vyhrát turnaj v Mezně

[30. 7. 2018 10:44:22]
Spojené mužstvo z hráčů

V termínu 27. – 29.7.2018 absolvovali hráči „B“ a „C“ týmu dospělých krátké soustředění. Celkem se jednalo o tři tréninkové jednotky na stadionu Taverny v Sedlčanech a dva přípravné zápasy v rámci turnaje v Mezně. Dohromady se alespoň části programu zúčastnilo 18 hráčů.

Memoriál Fr.Babického st. - 32. ročník v Mezně

 

Sestava:
L.Mošnička – F.Šťovíček, T.Brotánek, Kříž, Vokřál – Štemberk, Otradovec, J.Čejda, J.Dvořák – R.Šťovíček, Lhota (náhradníci: Pecholt, Valenta a na druhý zápas dorazil Kabíček, který nahradil zraněného F.Šťovíčka)

 

Trenér: Petr Matoušek, vedoucí mužstva: Zdeněk Lhota

 

1.semifinále: (2 x 35 minut)

Sokol Mezno (okresní přebor) – Sedlčany „B“+“C“    3:3 (2:0) na penalty 6:7

 

Úvod utkání přinesl hru ve velkém tempu, když hlavně domácí celek se snažil presovat a napadat naší rozehrávku. První branka přišla v 9.minutě, kdy se Mezno trefilo tečovanou střelou z trestného kopu – 1:0. V dalších minutách se nám dařilo soupeře herně přehrávat, ale většinu našich útočných akcí zastavil odmávaný ofsajd po průnikových přihrávkách. V 23.minutě se domácí radovali podruhé, když se po chybě v naší rozehrávce útočník Mezna trefil k přední tyči. V 24.minutě střílel J.Dvořák těsně vedle branky. V 28.minutě našel L.Mošnička dlouhým výkopem M.Valentu, který se uvolnil, udělal kličku domácímu brankáři, ale jeho následné zakončení stihli obránci zablokovat. 31.minutě se v dobré příležitosti ocitl M.Pecholt, kterého brankář vychytal a následná dorážka D.Otradovce mířila vysoko nad branku. Druhý poločas začal velmi dobře, když se hned ve 37.minutě zblízka na zadní tyči prosadil T.Vokřál – 2:1. Ve 42.minutě si J.Lhota poradil s dvojící bránících hráčů, ale jeho následnou pěknou střelu z 18 metrů dokázal brankář vyrazit na roh. V 47.minutě jsme měli obrovské štěstí, když unikající domácí hráč nastřelil tyčku. Aby toho nebylo málo, tak o pět minut později jeden z domácích útočníků přestřelil v jasné pozici odkrytou branku. Skóre se tak měnilo na druhé straně, když v 59.minutě vyrovnal J.Čejda, který se dobře orientoval ve skrumáži před brankou – 2:2. V 62.minutě jsme se poprvé ujali vedení, když se tečovanou střelou z hranice vápna prosadil J.Lhota – 2:3. Když už se zdálo, že o vítězi je rozhodnuto, tak vyrobila naše obrana v 67.minutě velkou chybu a bylo vyrovnáno – 3.3. O postupujícím tedy nakonec rozhodl dlouhý penaltový rozstřel, v kterém jsme zvítězili v poměru 6:7.

 

2.semifinále: (2x35 minut)

Meteor Tábor „B“ (okresní přebor) – Ratibořské Hory (I.B třída)  3:0

 

O 3.místo: (2x35 minut)

Ratibořské Hory – Mezno  2:4

 

Finále: (2x35 minut)

Sedlčany „B“+“C“ – Meteor Tábor „B“     1:0 (0:0)


Tempo finálového utkání bylo o něco nižší než předchozích zápasů, protože oba celky už byly po odpoledni stráveném v horkém počasí znatelně unaveny. První poločas přinesl spíše taktickou bitvu, kdy oba celky spoléhaly na pevnou obranu a nepouštěly soupeře do žádných větších šancí. Dalo by se říci, že první poločas nemohl skončit jinak než 0:0. Vstup do druhé časti se nám povedl, když jsme se dokázali hned nastěhovat před soupeřovu branku. Ve 37.minutě prostrčil D.Otradovec míč na J.Lhotu a ten se střelou levačkou podél brankáře nemýlil – 1:0. V dalších minutách se hra opět uklidnila a příliš se neútočilo. V 55.minutě se do obrovské šance dostal M.Štemberk, ale ležícího brankáře ani ze dvou dorážek nepřekonal. V 62.minutě přišlo prakticky první ohrožení naší branky a hned dvojité. Během chvíle se totiž soupeři podařilo nastřelit 2x břevno. V závěrečných minutách nám začali viditelně docházet síly (páteční trénink, sobotní trénink, semifinále) a soupeř si vypracoval souvislý tlak. Mimo několika nebezpečných centrů si ovšem nedokázal vypracovat žádnou možnost ke skórování, a tak jsme se po výsledku 1:0 mohli radovat ze zisku prvního místa.

 

 

 

 

Zpět na články »