Rezervě se znovu nepodařilo na hřišti soupeře bodovat

[24. 4. 2019 10:45:42]
Rezervě se znovu nepodařilo na hřišti soupeře bodovat

I.B třída, skupina D – 18.kolo  
sobota 20.4.2019 (hřiště: Jesenice u Prahy)

 

Jesenice - „B“ muži  3:0 (1:0)
G:
--


Sestava:
Dřevojan – Bartůšek, Pudil, Janoušek, J.Dvořák – Otradovec (60.Bláha), Lhota, J.Čejda, V.Lípa (67.Turovský) – Čipera, Nováček
připraven: L.Dřevojan


Zápas začal naší dobrou  příležitostí, když se V.Lípa dostal k míči o něco dříve než vybíhající brankář, ale bohužel k možnosti zakončení kousek chyběl a podobně dopadl D.Čipera, který chtěl situaci dohrát. Naopak ve 2.minutě se domácí dostali do vedení, když před branku propadl centr ze strany a situace, kdy všichni čekali, že to bude hrát někdo jiný a dávali si přednost, využil útočník Jesenice a hlavou se zblízka nemýlil – 1:0. Velký tlak domácích pokračoval dalších dvacet minut. Ve 14.minutě jsme měli obrovské štěstí, protože došlo ke sklepnutí centru na úplně volného hráče a ten z malého vápna střílel těsně vedle. Ve 20.minutě navíc domácí nastřelili břevno! V 23.minutě vystihl aktivně hrající D.Čipera rozehrávku soupeřovi obrany, uvolnil se, ale místo zakončení ještě hledal T.Nováčka, před kterým obránce míč posunul na roh. V 26.minutě zahrál D.Otradovec pěkný trestný kop přes zeď, ale domácí brankář vytáhl míč skvělým zákrokem na roh. Ve zbytku poločasu se hrál vyrovnaný fotbal bez větších šancí, jen v 38.minutě ještě musel F.Dřevojan likvidovat tvrdou střelu z hranice vápna.


Druhá část hry začala velkou šancí domácích, ale F.Dřevojan nás skvělým zákrokem na lajně podržel. Následujících dvacet minut se nám velmi dařilo, domácí jsme k ničemu nepouštěli a vytvořili jsme si několik dobrých šancí a nadějných situací. Největší přišla v 55.minutě, kdy D.Otradovec dlouhým míčem za obranu našel D.Čiperu, ale ten přes vybíhajícího brankáře mířil těsně vedle branky. V těchto chvílích se zdálo, že domácím dochází síly a v jejich hře byl velký zmatek. Bohužel se opět ukázalo, jak velký problém máme se střílením gólů, protože jsme z místy až drtivého tlaku nedokázali skórovat. V 65.minutě jsme za to byli potrestáni, když Jesenice podnikla ojedinělý brejk a po přesné přihrávce nebyl pro nabíhajícího hráče problém zvýšit na 2:0. Tento moment prakticky rozhodl zápas, protože naše kluky to položilo a už nebyly síly na zvrat. Naopak domácím se ještě v 75.minutě podařilo přidat třetí branku, když samostatný únik proměnil hráč č.9 a završil svůj hattrick – 3:0. V 87.minutě ještě J.Dvořák vykopl míč z brankové čáry.


I přes prohru nemůžeme utkání hodnotit vyloženě negativně, protože byly pasáže, kdy naše hra byla velmi dobrá a soupeře jsme přehrávali. Dalším pozitivem je zapojení hráčů z dorostu, kteří si nevedli vůbec špatně. Ale naším největším problémem zůstává koncovka, kde se nám nedaří najít hráče, který by byl schopen se pravidelně střelecky prosazovat. Příští zápas hrajeme doma a soupeřem nám budou Říčany (neděle 28.4.2019 od 17:00 hod).   

Zpět na články »