Rezerva tentokrát doma naplno zabodovala

[11. 4. 2022 7:52:43]
Rezerva tentokrát doma naplno zabodovala

FUMBI I. B třída, skupina E – 16. kolo  
Neděle 10. 4. 2022 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Lety    3:0 (0:0)
G: M. Jirák, R. Kvěch, V. Lípa

Sestava:
L. Dřevojan – J. Kouklík, D.Pudil, Š. Sosnovec, J. Špaček (65. M. Hrabák), M. Jirák (77. J. Chlasták), M.Bláha, M. Habart, T. Nováček, V.Lípa (81.L.Rákosník), R.Kvěch (85. J. Jiráček)


Jak je již tradicí, tak „B“ mužstvo mělo ve srovnání s předchozími zápasy k dispozici opět značně rozdílný kádr. Osm hráčů béčka tentokrát doplnili tři lidi z áčka (brankář + 2) a na lavičce byli připraveni čtyři dorostenci. Soupeř v minulém kole překvapivě porazil Milín, a tak se dal očekávat velmi těžký zápas, v kterém jsme se ovšem po ztrátě bodů z minulého týdne, chtěli za každou cenu poprat o co nejlepší výsledek.


Vstup do utkání se nám vůbec nevydařil a soupeř na hřišti prvních pět minut zcela dominoval – všude byl dřív, měl všechny odražené míče a my jsme se pouze bránili. Naštěstí se nám podařilo neinkasovat a hra se postupně vyrovnávala. Naopak s postupujícím čase prvního poločasu jsme postupně přebrali herní iniciativu a dokázali jsme si vytvářet dobré příležitosti. V 8.minutě poslal J.Kouklík dlouhý míč po lajně na V.Lípu, který postupoval do vápna, ale tísněn obráncem nedokázal pořádně zakončit. V 10.minutě našel M.Habart pěknou kolmicí nabíhajícího T.Nováčka, jenže jeho zakončení v dobré pozici bylo slabé. V 12.minutě se nám podařila pěkná kombinační akce v prostoru kolem vápna, následoval ostrý centr M.Jiráka a nabíhající M.Habart mířil hlavou těsně nad. V 24.minutě se rozeběhl M.Habart přímo do vápna, dostal se přes celou obranu, ale jeho samostatný nájezd dokázal brankář zlikvidovat a kopal se jen roh. V 27.minutě zahrozil tvrdou střelou z 20 metrů soupeř, ale L.Dřevojan v naší brance byl pozorný a míč vyrazil nad břevno. V 36.minutě předvedl M.Habart ještě jeden krásný individuální průnik až do vápna, jenže i tentokrát ho bývalý ligový brankář Radek Sňozík vychytal. Jako již několikrát jsme si v první části dokázali vytvořit několik obrovských šancí, ale opět jsme selhali v koncovce.


Do druhého poločasu jsme tedy šli s vědomím, že pravděpodobně příliš branek nepadne a je potřeba se od začátku soustředit, abychom se opět nedostali pod tlak, jako na úvod zápasu. Prvních několik minut bylo tentokrát klidnějších a hrálo se hlavně ve středu pole. V 53. minutě jsme se konečně dočkali vstřelené branky – a jaké! M. Habart rozehrál rohový kop kratším centrem na přední tyč, kam si naběhl Martin Jirák a v pádu patičkou přes hlavu poslal míč nechytatelně přes brankáře k zadní tyči. Tímto „škorpiónem“ jsme se tedy ujali zaslouženého vedení 1:0. V 60.minutě měli obrovskou šanci na srovnání hosté, když hlavičku jednoho z útočníků L.Dřevojan vytáhl konečný prstů mimo branku. V 63.minutě poslal pas za obranu M.Habart, k míči se rozběhl brankář i R.Kvěch, který byl u něj ovšem dříve a do odkryté branky zvýšil na 2:0. O pár minut se do dobré pozice dostal soupeř, ale střídající M.Hrabák situaci vyřešil výborně načasovaným skluzem a odebráním míče ve vápně. V těchto chvílích byl soupeř o něco lepší a nám se nedařilo dostatečně vyplňovat mezery ve středu hřiště. Naštěstí přišla 73.minuta a definitivní rozhodnutí. Po rychlé křídelní akci R.Kvěch nacentroval z pravé strany do vápna a nabíhající V.Lípa nedal důraznou střelou brankáři šanci – 3:0. V 80.minutě se ještě před hostující brankou odehrál neuvěřitelný závar, během kterého naši hráči dokázali nastřelit tyčku, brankáře, spoluhráče i protihráče na brankové čáře – prostě několik vyložených gólových střel a dorážek během pár vteřin, ale skóre se již nezměnilo.


Celkově se jednalo o kvalitní utkání I. B třídy, které přineslo pěkné momenty a individuální výkony z obou dvou stran. Nemá ovšem cenu vyzvedávat jednotlivce, protože na našem výkonu se podíleli určitým dílem všichni hráči. Poděkování si určitě zaslouží kluci z áčka a z dorostu, kteří nám vypomohli.    


Příští utkání hrajeme v Petrovicích v neděli 17. dubna v již klasický čas 17:00 hod.  

Zpět na články »