Rezerva sahala po bodu, ale v poslední minutě inkasovala

[26. 10. 2022 13:05:27]
Rezerva sahala po bodu, ale v poslední minutě inkasovala

I. B třída, skupina D – 10. kolo  
Sobota 22. 10. 2022 (hřiště: Divišov)


Jawa Divišov – „B“ muži  3:2 (2:1)

G: D. Čipera, M. Dvořák

Sestava:
L.Mošnička – Z.Janoušek (68.T.Brotánek), D.Pudil, V.Plesl, M.Štemberk (64.R.Kvěch), J.Chlasták (81.M.Hrbek), P.Sirotek, T.Čipera, R.Krůta (74.D.Míka), M.Dvořák, D.Čipera

 

Po delší době jsme měli na venkovní zápas k dispozici více náhradníků, když jsme do Divišova odjeli v patnácti lidech. Vzhledem k tomu, že se jednalo o soupeře, který s námi okupuje spodní pozice v tabulce, tak jsme nastupovali s cílem zvítězit a dotáhnout se blíže celkům před námi.


Začátek zápasu byl opatrný z obou dvou stran, ale brzy bylo jasné, že domácí se na rozdíl od nás budou chtít prezentovat jednoduchým fotbalem založeným na dlouhých nákopech dopředu. V 5.minutě jsme se dostávali do nebezpečného zakončení, bohužel míč jsme ztratili a po dlouhém odkopu brankáře se domácí dostali do velké šance. Proti první střele L.Mošnička výborně zasáhl, ale volný dorážející hráč se nezmýlil – 1:0. V 10.minutě vystihl D.Čipera váhavou rozehrávku domácích obránců, ale jeho pohotové zakončení skončilo vedle branky. Ve 14.minutě jsme soupeři doslova darovali další branku. Po rozehrávaném rohovém kopu nakrátko se mával ofsajd, soupeř rychle nakopl míč dopředu, kde chybělo několik obránců nabíhajících na roh a hráči Divišova přečíslení využili – 2:0. V 19.minutě se po přihrávce od D.Čipery dostal do 100% gólové šance M.Dvořák, ale brankář ho vychytal. V 24.minutě jsme se dočkali zaslouženého snížení, když se po centru od T.Čipery prosadil D.Čipera, který si ve vápně šikovně našel volné místo za obranou. Prakticky až do konce první části jsme měli herní převahu a dokázali jsme rozjet několik nebezpečných akcí, ale další branku už jsme nepřidali.


V podobném duchu probíhal i druhý poločas. Domácí spoléhali na dlouhé nákopy a na kvalitního pravého záložníka, ale dlouho se do žádné šance nedostali. V 57.minutě se k dobré střele pravou nohou dostal M.Dvořák, jenže brankář byl připraven. V 75.minutě si střídající R.Kvěch výborně pokryl míč ve vápně a jeho zakončení zastavila až tyčka. V těchto chvílích už se hrálo víceméně „nahoru-dolu“, protože my jsme museli naší hru více otevřít a snažit se vyrovnat, což dávalo domácím šanci na protiútoky. V 80.minutě navíc přišla obrovská chyba v naší rozehrávce a soupeř dostal velkou šanci na zvýšení náskoku. Jenže v naší brance byl výborně chytající L.Mošnička a ten včasným výběhem střelci zmenšil úhel a jeho zakončení zblízka zlikvidoval. V 83.minutě poslal T.Čipera krásný pas za obranu, kde našel nabíhajícího M.Dvořáka, který zkušeně podél vybíhajícího brankáře srovnal na 2:2. I po této brance jsme se snažili hrát dále útočně a strhnout ještě výhru na naší stranu. Nejblíže jsme ke vstřelení branky byli v 86.minutě, když se míč po pěkném průniku M.Dvořáka dostal zpětnou přihrávkou na roh vápna k M.Hrbkovi a ten technickou střelou jen těsně minul branku. V 88.minutě se opět zaskvěl L.Mošnička, když zlikvidoval tvrdou střelu z bezprostřední blízkosti. Bohužel z otevřeného fotbalu v závěrečných minutách nakonec vyšli lépe hráči Divišova, když po faulu v našem pokutovém území zahrávali v 90.minutě penaltu. Domácí hráč sice „panenkovským zakončením“ trefil jen břevno, ale po následném závaru jsme bohužel stejně inkasovali rozhodující branku – 3:2.

Zpět na články »