Rezerva nestačila na zkušené Zdice

[25. 9. 2023 19:09:38]
Rezerva nestačila na zkušené Zdice

I. B třída, skupina E – 6. kolo  
Neděle 24. 9. 2023 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Zdice 1:3 (1:1)
G: R. Kvěch

Sestava:
J.Habart – J.Chlasták, D.Pudil, L.Mošnička, L.Rákosník (46.P.Sirotek), M.Barták, J.Lhota (61.J.Pšenička), J.Brunclík, Z.Janoušek (56.J.Hodouš), P.Lípa (69.T.Hodouš), R.Kvěch (71.F.Plachý)

 

Bohužel ani na další zápas se nezlepšila situace s počtem hráčů a opět jsme měli k dispozici velice kombinovanou sestavu. V závěru utkání bylo na hřišti dohromady dokonce sedm dorostenců.


Dosavadní výsledky naznačují, že Zdice budou patřit mezi favority naší skupiny, což potvrzuje i velice zkušená sestava, kde většina hráčů prošla Berounem, či Hořovicemi. Hned od začátku se hrál fotbal ve velkém tempu, protože i my jsme na domácím hřišti chtěli předvést dobrý výkon. V 9.minutě se nám podařilo vstřelit úvodní branku, když u lajny vybojoval míč P.Lípa, přihrál na M.Bartáka, který ve vápně uvolnil R.Kvěcha. Náš útočník sice nejdříve nastřelil tyčku, ale odražený míč už usměrnil hlavou do branky – 1:0. Jenže z vedení jsme se radovali doslova jen pár vteřin, protože soupeř podnikl chvíli po rozehrání rychlou křídelní akci, centr se nám ještě podařilo odvrátit, ale k odraženému míči se dostal jeden z hostujících hráčů a tvrdou střelou nedal našemu brankáři šanci – 1:1. V 39.minutě mohly jít Zdice do vedení, ale J.Habart v naší brance skvěle zlikvidoval samostatný únik.


I v druhém poločase se dal předpokládat vyrovnaný zápas s minimem šancí a zpočátku jsme se chtěli soustředit hlavně na to nedostat rychlou branku. Tento plán příliš nevyšel, protože v 53.minutě hosté předvedli krásnou akci s náběhem na průnikovou přihrávku a útočník se v zakončení nemýlil – 1:2. Tato branka Zdice uklidnila a postupně si vytvořily souvislou herní převahu. V našem týmu došlo k několika střídáním a příležitost vyzkoušet si souboj s kvalitním soupeřem dostalo několik dorostenců. I přes velkou snahu naší omlazené sestavy byla vidět zkušenost soupeřových hráčů a prakticky jsme se nedostávali do nebezpečných prostorů, abychom mohli s výsledkem něco udělat. Naopak v 79.minutě ještě hosté využili našeho zaváhání v obraně a zvýšili na 1:3, když první střelu dokázal J.Habart zlikvidovat, ale na dorážku už nemohl dosáhnout. V 86.minutě ještě jeden z hostujících hráčů postupoval zcela sám na našeho brankáře, ale zakončil vedle.


Porážka na domácím hřišti je nepříjemná, ale na druhou stranu si musíme přiznat, že tentokrát jsme čelili opravdu kvalitnímu týmu a ukázalo se, že by bylo potřeba, abychom se na příští zápasy už dokázali sejít v nějaké kompletnější sestavě. Je škoda, že se nám nepodařilo déle udržet vedení, protože soupeř by to určitě neměl lehké a s postupující nervozitou by byla nějaká možnost na získání bodů. Příští zápas hrajeme v neděli 8.října doma od 16:00 a naším soupeřem bude vedoucí celek tabulky – Králův Dvůr „B“.      

Zpět na články »