Remízová série čítá už čtyři zápasy

[10. 4. 2023 16:36:31]
Remízová série čítá už čtyři zápasy

„A“ muži – SK Hřebeč 2:2 (1:0)
G:
 M. Sirotek, Sochůrek

 

Sestava:
Dřevojan L. – Hofman (76. Plesl), Brotánek L., Novotný, Krůta M. – Schwarz (71. Repetný), Hanuš, Kouklík (84. Štemberk), Dvořák M., Sirotek M. (80. Lípa V.) – Habart M. (68. Sochůrek)

Zajímavé momenty: VIDEO

 

V dalším domácím zápase jsme chtěli konečně bodovat naplno. Čekal nás ale soupeř nejtěžší, vedoucí celek tabulky v čele s exligisty Podaným a Jablonským. V zápase jsme nemohli počítat s Krotilem a Matouškem a díky zdravotnímu stavu zůstali Repetný  a Sochůrek jen na lavičce.


Soupeř těží ze standardek, kterých si v každém zápase vytváří velké množství a z jejich precizního zahrávání o které se starají převážně Podaný a Jablonský. To byl hlavní bod taktické přípravy. V prvním poločase se nám celkem dařilo jejich hlavní zbraň eliminovat a soupeř si moc standardek nevypracoval. Přesto mohli jít hned v úvodní minutě do vedení. Po nepřesné rozehrávce se dostal míč k volnému Jablonskému, který střílel z otočky z 16 metrů hodně nepřesně. V 6. minutě jsme získali míč ve středu pole a šli do přečíslení 3:2. Habart dal doleva na Dvořáka, který zasekl do středu, ale střelu pravou nohou brankář Zajíček vyrazil. Ve 20. minutě kopal zprava roh Hanuš, na malém vápně našel hlavu Novotného, ten bohužel hlavičkoval nad. O minutu později dal Dvořák křižný pas doprava na Hofmana, ten našel ve vápně Habarta, který pohotovou rybičkou nechal vyniknout u levé tyče Zajíčka. Ve 24. minutě propadl míč na vápně k volnému hostujícímu záložníkovi, který si ho narazil a prudkou střelu musel Dřevojan vyrazit nad bránu. Ve 26. minutě se už měnilo skóre. Hanuš od levé lajny centroval do vápna, odražený míč se dostal k Sirotkovi, který ho po zemi z 18 metrů poslal nechytatelně k pravé tyči - 1:0. Ve 30. minutě zůstal ležet po souboji před vápnem Hofman. Hra ale pokračovala dál, neatakovaný Podaný nacentroval z levé strany do vápna a Novákovu hlavičku z malého vápna reflexivně vyrazil Dřevojan. Ve 39. minutě vybojoval ve středu pole míč Kouklík a dal ho křížem do pravého křídla na Schwarze. Vláďa dal pod sebe na Habarta, který střílel pohotově k bližší tyči, ale Zajíček stihl zareagovat a nohou míč vyrazil. Ve 43. minutě házel dlouhý aut do vápna Podaný, po velkém závaru se dostal míč k hostujícímu záložníkovi, který z 20 metrů trefil levou tyč naší brány. Do šatny jsme tak šli s jednogólovým vedením.

Ve druhém poločase se přesunul Podaný do zálohy a soupeř si začal vytvářet mnohem více standardních situací, než tomu bylo v úvodním dějství. Naše obrana ale byla pevná a dařilo se nám míče z pokutového území úspěšně odvracet. Vyrovnáno mohlo být v 51. minutě. Podaného dlouhý aut propadl  ve vápně až k jeho spoluhráči, který hlavičkoval těsně vedle. V 67. minutě jsme ztratili míč ve středu pole, soupeř dobře zakombinoval a Pařízek se objevil zprava sám před Dřevojanem, který ale včas vyběhnul a nenechal se prostřelit. V 76. minutě soupeř vyrovnal s přísné penalty. Po zahrání trestňáku z levé strany si rozhodčí Louda „vybral“ jako penaltový běžný souboj tělo na tělo Kouklíka a Nováka. Kuba se snažil protlačit přes Nováka k hlavičce, ten se skácel k zemi a sám Novák z následné penalty nedal Dřevojanovi šanci - 1:1. Po několika střídání se nám podařilo otupit územní převahu soupeře a hlavně Sochůrek dělal hostující obraně problémy svým pohybem. V 80. minutě vybojoval u rohového praporku na pravé straně míč Repetný, dal pod sebe na Sochůrka, který se z úhlu vřítil do vápna, ale jeho střelu Zajíček vyrazil. V 89. minutě si oba situaci zopakovali z levé strany a tentokrát byl úspěšnější náš útočník. Lípa mu dal balón kolem levé lajny, Matěj se prohnal kolem obránců a trefil se mezi nohy Zajíčka - 2:1. V nastaveném čase dokázal Sochůrek udržet dlouhý míč. Dostal se za posledního hráče soupeře, ale místo samostatného úniku se pokusil o přehození Zajíčka, který se překvapit nenechal. Ve čtvrté minutě nastavení házel na pravé straně aut Podaný. Obrana se chystala na dlouhý míč do vápna, ale televizní expert Podaný poslal míč na před vápnem zapomenutého Jablonského, který si navedl míč na levačku a na dvakrát tečovanou střelu neměl Dřevojan nárok - 2:2.


Minulý týden v Sokolči jsme si zřejmě vybrali veškerý příděl fotbalového štěstí a tentokrát se k nám v závěru obrátilo zády. Divákům se musel fotbal líbit, k vidění bylo hodně šancí na obou stranách. Nade všemi vynikali oba brankáři. Moc mrzí ztráta tří bodů v nastavení i vzhledem k tomu, že na podzim jsme v Hřebči přišli o bod také v posledních vteřinách. Dál trvá naše jarní série neporazitelnosti, ale mít 4 body ztracené ve dvou domácích remízách mohli jsme být na čtvrtém místě tabulky. V sobotu sehrajeme další zápas u neoblíbeného soupeře v Berouně a pokusíme se ztracené body přivést od Berounky. Zápas začíná v 17:00.

Zpět na články »