První letošní prohra „Béčka“ na domácím hřišti

[23. 10. 2017 12:54:26]
První letošní prohra „Béčka“ na domácím hřišti


Tatran Sedlčany „B“ – SK Hostomice pod Brdy 1:2 (0:2)

G: Lípa V.

Sestava Tatranu: Jankovský – Podlipský (86.Sirotek P.), Pudil, Stibor (46.Míka), Dvořák J. – Bartůšek, Matoušek P. (46.Sirotek M.), Dvořák M., Lípa V. – Krůta, Valenta (66.Otradovec).


ŽK: 49.Podlipský, 89. Dvořák M.


Po vítězství v Loděnici jsme chtěli prodloužit vítěznou domácí sérii. V cestě nám stál soupeř z Hostomic, který sestoupil z I.A třídy a po dobrém začátku v posledních zápasech nebodoval. V záloze nám chyběl zraněný Strnad, kterého nahradil Michael Dvořák, v bráně pak nastoupil při zranění Glogara a Hrůši Jankovský.

Do zápasu jsme chtěli vstoupit hodně aktivně, to se bohužel nepodařilo. Hned ve 4.min jsme ztratili míč na polovině hostů, po rychlém přenesení hry do levého křídla šel V. Šebek sám na Jankovského a zkušeně proměnil - 0:1. Pak jsme byli aktivnější, a začali jsme se dostávat do nebezpečných situací. V 9.min hodil rychle aut M. Dvořák na Krůtu, který z levé strany našel ve vápně hlavu Valenty, ten ale v dobré pozici bránu netrefil. V 11.min posunul Bartůšek do středu na volného Krůtu, který byl 18 metrů od brány faulován. K míči se postavil M. Dvořák, trefil ale jen zeď. Po následném rohu a skrumáži před bránou se k míči dostal opět Dvořák, ale přestřelil. Ve 14.min střílel z 20 metrů Krůta a jeho křižná střela jen těsně minula levou tyč. Ve 20. minutě centroval znovu Krůta a Lípova hlavička skončila těsně nad. Ve 27.min bylo rušno opět na druhé straně. Těžkou malou domů odkopl Jankovský jen kousek za vápno ke Kačírkovi, který si míč posunul do středu a křižnou střelou zvýšil na 0:2. Hosté hráli zodpovědně v defenzivě a využili každou příležitost k rychlému brejku. Svým důrazem ovládli střed hřiště, kde nám dělal největší problémy kapitán T. Šebek. Po druhém gólu jsme se dostali do útlumu a mohli jsme být rádi, že jsme do půle nedostali ještě další branku. Ve 41.min se po nebezpečné hostující střele kopal jen roh.

Do druhé půle nastoupil Marek Sirotek, který hru oživil a hned v první minutě mohl snížit. Na levé straně vystihnul malou domů, bohužel poloprázdnou bránu netrefil. V 50.min prošel aktivní T. Šebek individuálně středem, jeho střelu pod břevno vyrazil Jankovský na roh. Naše hra se výrazně zlepšila a opět jsme se dostávali do slibných šancí. V 58.min hosté odvrátili roh k Honzovi Dvořákovi, ten přesným centrem našel nehlídaného Bartůška, který hlavou z nadějné pozice mířil nad bránu. V 62.min propadl Sirotkův centr opět k Bartůškovi, který zblízka trefil jen výborného gólmana Křikavu. Ten držel hostující obranu hlavně při centrovaných míčích od Marka Sirotka, které spolehlivě sbíral do svých rukavic. Pak se dostali do velké šance hosté. Po rychlé akci zakončoval V. Šebek z levé strany a míč směřující do sítě odkopl na poslední chvíli Honza Dvořák. V 69.min se nám podařilo konečně Křikavu překonat. David Krůta napřáhl z dobrých 35 metrů, jeho utěšenou střelu ale zastavila levá tyč. V 75.min jsme snížili po pěkné akci, kdy Sirotek vysunul do vápna Vaška Lípu, který po zemi prostřelil hostujícího brankáře - 1:2. O tři minuty později opět pálil Krůta. Štěstí mu však nepřálo a jeho bomba z 25 metrů skončila na břevně. K odraženému míči se ještě dostal Bartůšek, ale opět přestřelil. Závěrečný tlak už další vyložené šance nepřinesl.

Hosté se chytrou hrou zezadu, s rychlými brejky, dostali do dvoubrankového vedení, které se jim podařilo i s trochou štěstí uhájit. Nám se příliš nepovedla první půle. Zlepšení ve druhém poločase alespoň na vyrovnání bohužel nestačilo a tak jsme doma poprvé nebodovali. Ztracené body budeme chtít získat zpět v sobotu 28.10. v Dobříči.

 

Zpět na články »