První jarní body

[18. 3. 2024 8:14:56]
První jarní body

Sparta Kutná Hora – „A“ muži 0:1 (0:1)
G: L. Brotánek

 

Sestava:
Dřevojan F. – Repetný (74. Krotil), Hofman (82. Plesl), Brotánek L., Krůta M. – Schwarz (78. Chlasták), Hanuš, Novotný, Kouklík, Sirotek M.  – Sochůrek (64. Lípa V.)

Po výsledkově nepovedeném vstupu do jara nás čekal celek z opačného pólu tabulky. Kutná Hora sice přezimovala na posledním místě, ale v minulém kole vyhrála překvapivě v Tochovicích. Věděli jsme, že nás nečeká jednoduchý zápas a bohužel jsme stále nemohli počítat s Říhou, Štemberkem a Habartem. K nim se přidal i Kdolský. K tomu ještě Repetný se Sochůrkem nebyli stoprocentně fit, přesto nastoupili od první minuty.


Zápas hraný v Červených Pečkách byl plný nepřesností a chyb. Velkou měrou k tomu přispíval i silný boční vítr, takže bylo od prvních minut jasné, že se nebude hrát fotbal pro oko diváka, ale bude to urputný boj o důležité body. První větší vzrušení v pokutovém území přinesla 17. minuta. Sochůrek vyslal do pravého křídla Schwarze, ten dal pod sebe na Repetného, který střílel na první tyč, ale míč dostal opačnou faleš a skončil vedle. Hned v následující minutě jsme měli dokonce dvojitou šanci. K Sirotkovi se dostal míč kousek za vápnem, navedl si ho na levou nohu, ale prudkou střelu domácí brankář Dastych vyrazil. Míč si opět našel Sirotek, posunul na Sochůrka, který střílel z 10 metrů k levé tyči, ale Dastych výborným zákrokem vytěsnil míč na roh. Další vzrušení před oběma brankami přinášeli standardní situace, ale bránící týmy je vždy odvrátili. Výjimkou byl až roh v nastaveném čase. Na Hanušův ostrý míč z levé strany si naběhnul kapitán Brotánek a nechytatelně hlavou, na zadní tyč, otevřel skóre - 0:1 (video)


I v druhém poločase to byl spíše boj. My se soustředili na udržení těsného náskoku a v 66. minutě jsme byli blízko k pojišťovací brance. Novotný zatáhl míč po levém křídle a před brankou hledal Schwarze. Ten se přes bránícího beka protlačil k zakončení, které ale postrádalo razanci a míč směřující do prázdné brány obrana nakonec odvrátila do bezpečí. Domácí hrozili hlavně po standardních situacích a závarech ve vápně, kterých v závěru zápasu přibývalo, ale my jsme je někdy i s dávkou štěstí všechny odvrátili. Největší šanci měl soupeř v 69. minutě, kdy se po propadlém balónu za obranu objevil domácí hráč sám před Dřevojanem, ale jeho zakončení na poslední chvíli zblokoval Repetný a náš brankář míč jistě chytil. V 90. minutě mohl klidný závěr zápasu zařídit Lípa. Spolu s Chlastákem postupovali na jediného obránce, ale po dobré přihrávce na levou stranu netrefil branku a míč skončil kousek vedle zadní tyče. Rozhodčí Pejša následně nastavoval předlouhých 8 minut, ale z několika dalších závarů před naší brankou domácí nic nevytěžili. Bohužel v poslední minutě nastavení byl vyloučený Kouklík, který neudržel nervy po neodpískaném jasném faulu na útočné polovině a zezadu úmyslně podrazil domácího hráče.


Z prvního venkovního výjezdu si odvážíme velice důležité tři body. Hráči zápas odbojovali a po smolné ztrátě z minulého týdne jsme připsali první jarní vítězství. Radost z vítězství kalí pouze vyloučení Kouklíka, který nám bude v minimálně příštím zápase chybět. V něm nás na domácím hřišti čeká Chlumec, kterému budeme chtít vrátit podzimní debakl 0:6. Pikantností zápasu bude fakt, že hostující celek vede jako kapitán náš odchovanec Tomáš Řehák. Přijďte nás podpořit v neděli 24. 3. od 15 hodin.


Zpět na články »